ΣΠΟΡ

Τελικός Κυπέλου μπάσκετ: Η κοινή συνέντευξη Άρη και Παναθηναϊκού Superfoods

Τελικός Κυπέλου μπάσκετ: Η κοινή συνέντευξη Άρη και Παναθηναϊκού Superfoods
Το Κύπελλο Ελλάδας θα διεκδικήσουν Παναθηναϊκός Superfoods και Άρης EUROKINISSI SPORTS / ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ

Την κοινή συνέντευξη Τύπου των προπονητών και των αρχηγών των δύο φιναλίστ του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας στο μπάσκετ, Παναθηναϊκού Superfoods και Άρη (όπως είναι τυπικά το ζευγάρι), και τις τελευταίες προπονήσεις στο Αλεξάνδρειο, περιλάμβανε το σημερινό πρόγραμμα της διοργάνωσης.

Πρώτος προπονήθηκε στο παρκέ του Nick Galis Hall ο Άρης, με τον Δημήτρη Πρίφτη να έχει όλους τους παίκτες στην διάθεσή του, αφού και Αμερικανός σέντερ Τζάκσον ξεπέρασε το διάστρεμμα, που είχε και τέθηκε στην διάθεση του Έλληνα τεχνικού.

4052377


(Ο προπονητής του Άρη, Δημήτρης Πρίφτης στην τελευταία προπόνηση του Άρη - Πηγή: EUROKINISSI / MOTION TEAM)

Το ίδιο είχε συμβεί από την Πέμπτη και με τους Γκόρντον, Τσαϊρέλη.

4052383


(Οι παίκτες του Άρη στο Nick Galis Hall - Πηγή: EUROKINISSI / MOTION TEAM)

Ο Παναθηναϊκός Superfoods είχε προπόνηση μετά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, με τον Τσάβι Πασκουάλ να μην αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα πλην των γνωστών απουσιών του τραυματία Γκιστ και του Νίκολς, που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής.

4052424


(Πασκουάλ και Καλάθης λίγο πριν την προπόνηση του Παναθηναϊκού Superfoods - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ)

Οι «πράσινοι» δημοσίευσαν ένα ακόμη ξεκαρδιστικό βίντεο από την αναχώρηση της ομάδας την Πέμπτη το βράδυ για την Θεσσαλονίκη, με τους παίκτες να απαντούν σε διάφορες ερωτήσεις.

Μήνυμα στην ΚΑΕ έστειλε και η ΠΑΕ Παναθηναϊκός με ευχές για την κατάκτηση του τροπαίου.

ΠΑΕΠΑΟγια τελικο κυπελλουμπασκετ

Τσάβι Πασκουάλ: «ανυπόμονοι για τον πρώτο τελικό»

Ανυπόμονος για τον πρώτο του τελικό με τον Παναθηναϊκό Superfoods εμφανίστηκε ο Καταλανός τεχνικός του Τσάβι Πασκουάλ, τονίζοντας και τα στοιχεία εκείνα που κατά την γνώμη του θα κρίνουν το αποτέλεσμα.

4052385


(Πασκουάλ (αρ.) και Καλάθης (δ) φωτογραφίζονται με το τρόπαιο - Πηγή: EUROKINISSI / MOTION TEAM)

«Είναι πάρα πολύ όμορφο να βλέπω τέτοια ανυπομονησία ενόψει ενός τελικού. Είμαστε έτοιμοι να διεκδικήσουμε και να απολαύσουμε τον πρώτο τελικό της σεζόν. Έχουμε φτάσει με χαρά και ανυπομονησία εδώ και γνωρίζουμε καλά ότι θα είναι δύσκολο και ωραίο ματς. Είναι μια μεγάλη πρόκληση και απόλαυση να διεκδικήσουμε το τρόπαιο στην έδρα του Άρη. Γνωρίζουμε ότι πρέπει να κάνουμε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Ο Άρης παίζει πολύ καλά ειδικά στην έδρα του και ξέρουμε ότι σε κάθε τελικό πρέπει να είμαστε πνευματικά έτοιμοι και συγκεντρωμένοι».

4052437


(Ο Τσάβι Πασκουάλ - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ)

«Το παρελθόν είναι παρελθόν στον αθλητισμό. Κάθε μέρα έχεις τη δυνατότητα να ανέβεις επίπεδο και να κατακτήσεις μια νέα πρόκληση. Θα δούμε τι αποτέλεσμα θα έρθει. Προσπαθώ να είμαι προετοιμασμένος, να προετοιμάζω τους παίκτες μου για το επόμενο παιχνίδι. Πάντα με αίσθημα μεγάλου σεβασμού για τον αντίπαλο κόουτς. Όπως είπα είναι μια νέα εμπειρία, μια νέα στιγμή» ήταν η απάντηση του Πασκουάλ για την δική του παρουσία στον πρώτο του Ελληνικό τελικό, ενώ ολοκλήρωσε τις απαντήσεις του σχετικά με τα πολλά τρίποντα που επιχειρεί στο παιχνίδι η ομάδα του.

4052387


(Χειραψία Πασκουάλ (αρ.) και Πρίφτη (δ.) - Πηγή: EUROKINISSI / MOTION TEAM)

«Εξαρτάται από πολλά πράγματα. Επίσης από την στρατηγική των αντιπάλων. Μου αρέσει η ομάδα μου να ανοίγεται στο γήπεδο και να τιμωρούμε όποια βοήθεια από την αντίπαλη άμυνα, οπότε δεν είναι κάτι νέο να έχει η ομάδα μου αυτό το χαρακτηριστικό. Είναι πολύ φυσιολογικό όταν έχεις παίκτες στη θέση 5 να σουτάρουν πιο πολλά τρίποντα αν είχες διαφορετικούς παίκτες. Πάντα στόχος είναι να πετύχεις έναν πόντο παραπάνω από τον αντίπαλό σου».

Δημήτρης Πρίφτης: «πάμε για μάχη»

Ο προπονητής του Άρη, Δημήτρης Πρίφτης αναγνώρισε ότι ο Παναθηναϊκός Superfoods είναι το φαβορί του τελικού, υπογράμμισε όμως ότι η ομάδα του θα παλέψει για το Κύπελλο.

4052394


(Μούρτος (αρ.) και Πρίφτης (δ) στην συνέντευξη Τύπου - Πηγή: EUROKINISSI / MOTION TEAM)

«Καλησπέρα και από εμένα. Το γεγονός ότι βρισκόμαστε στον τελικό του Κυπέλλου είναι για εμάς από μόνο του μία επιτυχία. Είμαστε ενθουσιασμένοι. Ανυπομονούμε να παίξουμε τον τελικό. Γνωρίζουμε τον αντίπαλό μας, ξέρουμε πόσο σπουδαία ομάδα έχει. Είναι ίσως μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Έχει ρόστερ με πλούσιο ταλέντο ειδικά στην επίθεση και έναν έμπειρο προπονητή. Γνωρίζουμε πως δεν είμαστε το φαβορί. Θα πω κάτι βρίσκοντας αφορμή από αυτό που είπε ο κόουτς του ΠΑΟ. Για εκείνον είναι ο πρώτος τελικός της σεζόν. Για πολλούς από εμάς είναι ο πρώτος τελικός της καριέρας μας. Αυτό εκφράζει και τη διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων και την δίψα που έχουμε για να παίξουμε αυτό το ματς. Το τι θα γίνει θα φανεί στην εξέλιξη του παιχνιδιού. Θα δούμε κατά πόσο θα μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Το σίγουρο είναι ότι θα παλέψουμε και θα δώσουμε τη μάχη μας».

4052431


(Οι πρόπονητές και οι αρχηγοί των δύο φιναλίστ - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ)

«Ελπίζω να γίνει ένα ωραίο παιχνίδι, να υπάρχει ηρεμία και όχι έκτροπα και γνωστά επεισόδια που συνήθως γίνονται σε αυτά τα ματς. Θέλουμε να είμαστε συνεπείς. Το βασικό είναι να μην δώσουμε δικαιώματα και τιμωρηθούμε. Στο υψηλό επίπεδο η διαφορά είναι το πόσο άμεσα σε τιμωρεί ο αντίπαλος. Αυτό είναι το βασικό, να μην δώσουμε δικαιώματα. Η βάση είναι ίδια σε αυτά τα ματς. Να έχεις επιθυμία και ενέργεια, διάθεση να βάζεις το σώμα σου, να είσαι πιεστικός. Τα πολύ απλά πράγματα που πρέπει να κάνει μια ομάδα. Το θέμα της τακτικής είναι σε δεύτερο στάδιο. Πρέπει να έχεις τα βασικά, δεν μπορείς να περιμένεις από την τακτική και το πλάνο να σε σώσει αν δεν έχεις τα βασικά».

4052427


(Οι δυο προπονητές με το τρόπαιο - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ)

Ο κύριος Πρίφτης μίλησε και για τα μέτρα ασφάλειας και τα λίγα εισιτήρια που πήραν οι ομάδες. «Είναι ανέφικτο δυστυχώς να υπάρξουν οπαδοί των δύο ομάδων χωρίς ζώνες. Εύχομαι, παροτρύνω και δεν δίνω αφορμές. Είναι μεγάλη υπόθεση. Έχει να κάνει με όλα τα θεσμικά όργανα που εμπλέκονται μέχρι την ομοσπονδία. Ό,τι υπάρχει θεσμικό γύρω από το μπάσκετ. Έχει να κάνει με την κουλτούρα των οπαδών, αλλά και τα μέτρα και το κατά πόσο αυτά τηρούνται ή όχι».

Νικ Καλάθης: «είμαστε έτοιμοι για τον τελικό»

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού Superfoods Νικ Καλάθης εκπροσώπησε τους «πράσινους» στην συνέντευξη.

«Θα είναι δύσκολο παιχνίδι. Είμαστε χαρούμενοι. Ο Άρης είναι μια πολύ καλή ομάδα με καλό προπονητή και παίκτες και ξέρουν για τι παίζουν. Τα πάντα μπορούν να συμβούν. Είμαστε καλά προετοιμασμένοι. Είναι ένας από τους στόχους μας φέτος. Θα προετοιμαστούμε για όλα τα ενδεχόμενα για να είμαστε πανέτοιμοι για την μάχη».

4052395


(Ο αχρηγός του Παναθηναϊκού Superfoods Νικ Καλάθης (δ) και ο Τσάβι Πασκουάλ στη Σ/Τ - Πηγή: EUROKINISSI / MOTION TEAM)

«Είμαστε έτοιμοι να παίξουμε μακριά από την έδρα μας. Έχουμε παίξει πολλά εκτός έδρας ματς. Δε νομίζω να υπάρχει πρόβλημα. Ο κόουτς μας έχει προετοιμάσει. Ελπίζω να δημιουργηθεί μια εξαιρετική ατμόσφαιρα από τους φίλους των δύο ομάδων και να γίνει ένα καλό παιχνίδι».

Σπύρος Μούρτος: «τώρα θα είμαστε πιο έτοιμοι»

Τέλος ο αρχηγός του Άρη, Σπύρος Μούρτος αναφέρθηκε στην διαφορά του εφετινού τελικού, με εκείνον του 2014, όταν ο Παναθηναϊκός Superfoods είχε νικήσει 90-53 κατακτώντας το 16ο (τώρα έχει 18) Κύπελλο της ιστορίας του.

«Καλησπέρα. Εύχομαι έναν τελικό χωρίς επεισόδια και παρατράγουδα, σε όμορφη ατμόσφαιρα για να το χαρεί ο κόσμος. Όλοι γνωρίζουν την δυναμική του ΠΑΟ. Αλλά, είναι ένας τελικός. Στο μυαλό μας υπάρχει η δίψα για τον τελικό. Είμαστε προετοιμασμένοι και θα τα δώσουμε όλα για την κατάκτηση του τίτλου. Ο τελικός του '14 είναι τελείως διαφορετικός, είχε πολλούς Έλληνες και νέα παιδιά, που είχαμε παίξει 1-2 χρόνια στην Α1. Ήταν ιδιαίτερος τελικός. Τώρα είναι διαφορετικά τα πράγματα, παίζουμε στο γήπεδό μας και έχουμε πιο δυνατή ομάδα. Μας δίνει περισσότερες ελπίδες, χωρίς ξεχνάμε πόσο δυνατός είναι ο Παναθηναϊκός».

4052425


(Οι δύο αρχηγοί ποζάρουν με το τρόπαιο -Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ)

Το τζάμπολ του τελικού είναι προγραμματισμένο για τις 17.00 αύριο Σάββατο (Novasports HD 2)

Διαβάστε σχετικά

Τελικός Κυπέλλου μπάσκετ: στην τελική ευθεία το Άρης-Παναθηναϊκός Superfoods

Τελικός Κυπέλλου μπάσκετ: στην τελική ευθεία το Άρης-Παναθηναϊκός Superfoods

ΔΗΜΟΦΙΛΗ