ΣΠΟΡ

Τελικός Κυπέλλου μπάσκετ: δεν ξεκινάει ο αγώνας λόγω υπεράριθμων οπαδών

Τελικός Κυπέλλου μπάσκετ: δεν ξεκινάει ο αγώνας λόγω υπεράριθμων οπαδών
Άποψη του Αλεξάνδρειου με τους φιλάθλους του Άρη EUROKINISSI / MOTION TEAM

Η παρουσία υπεράριθμων οπαδών του Άρη στις κερκίδες του Αλεξάνδρειου έχει δημιουργήσει πρόβλημα στην διεξαγωγή του τελικού του Κυπέλλου μπάσκετ με τον Παναθηναϊκό Superfoods να ζητά να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα για να μπορέσει να γίνει τζάμπολ.

Παρότι η συμφωνία ήταν για 1.100 εισιτήρια σε κάθε ομάδα, ο Άρης έχει σαφέστατα περισσότερους οπαδούς εντός γηπέδου και κυρίως στην κερκίδα των επισήμων, όπου προφανώς οι προσκλήσεις της ΕΟΚ πήγαν σε φιλάθλους των "κιτρίνων" και έτσι δεν υπάρχει η προβλεπόμενη "νεκρή ζώνη" (με κόσμο ακόμη και πίσω από τον πάγκο των "πράσινων") ανάμεσα στις θύρες 1 και 2. Από τις 16.40 ξεκίνησαν οι διαβουλεύσεις δίχως αποτέλεσμα.

4053027


(Αστυνομικοί μπροστά στους οπαδούς του Παναθηναϊκού Superfoods - Πηγή: EUROKINISSI / MOTION TEAM)

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος (ο οποίος έχει αποχωρήσει σύμφωνα με το ρεπορτάζ από το γήπεδο) ζήτησε να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα ώστε να αγωνιστεί ο Παναθηναϊκός Superfoods ενώ και οι διαιτητές έδωσαν ένα περιθώριο 15 λεπτών για να βρεθεί λύση.

4053121


(Ο κύριος Γιαννακόπουλος ζητά να εκκενωθούν οι θέσεις στα επίσημα - Πηγή: EUROKINISSI / MOTION TEAM)

«Δεν θα γίνει αγώνας, αν δεν συμμορφωθούν όλοι στα συμφωνηθέντα. Δεν θα έπρεπε να υπάρχει αυτή η κατάσταση στο γήπεδο. Από τη πρώτη στιγμή ζητήσαμε έναν τελικό-γιορτή, πράξαμε ό,τι μπορούσαμε για να γίνει αυτό. Η αστυνομία δεν έχει κάνει αυτά που θα έπρεπε. Απορώ γιατί δεν έχουν ήδη αρχίσει να εκκενώνουν τις θύρες που παράνομα υπάρχει κόσμος του Άρη. Ο ΠΑΟ δεν είναι έτοιμος να πάρει μέρος σε μία τέτοια παρωδία. Δυστυχώς για τον Άρη, τους ενδιαφέρει μόνο η δική τους υστεροφημία και όχι το προϊόν. Πάνω από τον χώρο των επισήμων θα έπρεπε να υπάρχουν 150 άτομα του ΠΑΟ κι άλλα 150 του Άρη» ήταν οι δηλώσεις του κυρίου Γιαννακόπουλου στη Novasports.

4052968


(Από νωρίς ξεκίνησαν οι διαβουλεύσεις - Πηγή: EUROKINISSI / MOTION TEAM)

Από την πλευρά του Άρη ο κύριος Λάσκαρης έδωσε εγγυήσεις μιλώντας στη Novasports προς τους επίσημους του Παναθηναϊκού Superfoods δίχως όμως να εξασφαλίζει ότι είναι δυνατόν να φύγουν οι υπεράριθμοι. «Εκκενώσαμε τις θέσεις που ζήτησε προσωπικά ο κ. Γιαννακόπουλος, περίπου στα 50 άτομα. Εγώ και η οικογένειά μου δεν έχουμε πρόβλημα να κάτσουμε μαζί του, αν τίθεται θέμα ασφάλειας. Από ‘κει και πέρα δεν ξέρω... Ακούγονται θόρυβοι, έχει μπει φωτιά στις εξέδρες, ελπίζω να βρεθεί λύση και να γίνει το παιχνίδι...». Λίγο αργότερα έκανε έκκληση από μικροφώνου στους κατόχους των εισιτηρίων στις επίμαχες θέσεις να μετακινηθούν.

4053105


(Οι κύριοι Γιαννακόπουλος και Λάσκαρης - Πηγή: EUROKINISSI / MOTION TEAM)

Η διαιτητική τριάδα θα βγει σε λίγο στο παρκέ για να εξετάσει αν υπάρχουν όροι ασφαλείας για την διεξαγωγή του αγώνα σε συνεργασία με την Αστυνομία. «Αν στα επόμενα 15’ δεν καθαρίσει ο χώρος πίσω από τις εξέδρες (σ.σ όπου κανονικά θα έπρεπε να υπάρχουν 150 προσκλήσεις του Παναθηναϊκού κι άλλες τόσες του Άρη), το ματς δεν θα ξεκινήσει. Να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα» ήταν η δήλωση του κυρίου Σχινά (α διαιτητή του τελικού).

4053034


(Οι παίκτες αναμένουν να δουν τι θα γίνει με τον τελικό - Πηγή: EUROKINISSI / MOTION TEAM)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ