ΣΠΟΡ

Primera Div.: ο Λουίς Ενρίκε φεύγει το καλοκαίρι από την Μπαρτσελόνα

Primera Div.: ο Λουίς Ενρίκε φεύγει το καλοκαίρι από την Μπαρτσελόνα
Την αποχώρησή του από την Μπαρτσελόνα προανήγγειλε ο Λουίς Ενρίκε Reuters / Albert Gea

Λίγη ώρα μετά το εντυπωσιακό 6-1 επί της Χιχόν στο πρωτάθλημα Ισπανίας, ο Λουίς Ενρίκε ανακόινωσε ότι δεν θα παραμείνει στον πάγκο της Μπαρτσελόνα μετά το καλοκαίρι.

Η βαριά ήττα από την Παρί σεν Ζερμέν στην πρώτη αναμέτρηση των 16 του Champions League, είχε βαρύνει το κλίμα για τον Λουίς Ενρίκε στις τάξεις των φιλάθλων της Μπαρτσελόνα. Ήδη υπήρχε εφέτος η αμφισβήτηση στο πρόσωπό του για την εικόνα της ομάδας και ήδη είχαν κυκλοφορήσει και τα σενάρια, ότι έπαψε να απολαμβάνει της "εμπιστοσύνης" του Λιονέλ Μέσι.

2017 02 11T155225Z 1077908321 LR1ED2B1833UN RTRMADP 3 SOCCER SPAIN ALV FCB


(Τέλος μετά από 3 χρόνια στην Βαρκελώνη ο Λουίς Ενρίκε - Πηγή: Reuters / Vincent West)

Μάλιστα στον Ισπανικό Τύπο ήδη είχαν δει το φως της δημοσιότητας ρεπορτάζ, ότι ο προπονητής της Σεβίλης, Χόρχε Σαμπαόλι, είναι ο "εκλεκτός" του Μέσι για τη νέα χρονιά. Ο Λουίς Ενρίκε αντιλαμβανόμενος το κλίμα, πήγε στην συνέντευξη Τύπου μετά το ματς με τη Χιχόν και ανακοίνωσε μόνος του, ότι δεν θα συνεχίσει το καλοκαίρι.

2017 02 13T175854Z 193508427 RC15E16AD0A0 RTRMADP 3 SOCCER CHAMPIONS PSG FCB


(Ο Λουίς Ενρίκε ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους ότι δεν θα παραμείνει το καλοκαίρι στην Μπαρτσελόνα - Πηγή: Reuters / Bennoit Tessier)

"Δεν θα κοουτσάρω τη Μπαρτσελόνα τη νέα σεζόν. Είναι μια δύσκολη απόφαση για εμένα, την οποία πήρα ύστερα από σκέψη. Ευχαριστώ τους παίκτες για την υποστήριξη" είπε αρχικά ο 47χρονος τεχνικός και συνέχισε. "Θα ακολουθήσουν τρεις συναρπαστικοί μήνες, είμαστε σε δύσκολη θέση. Θα είμαι απολύτως αφοσιωμένος μέχρι το τέλος της σεζόν. Ευχαριστώ το κλαμπ για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε. Πέρασα αξέχαστα χρόνια".

Ο Λουίς Ενρίκε είχε ανακοινώσει την απόφαση του στα αποδυτήρια, λίγο πριν το ανακοινώσει στους εκπροσώπους του Τύπου κάτι που επιβεβαίωσε και ο Ιβάν Ράκιτιτς.

Ο 47χρονος Ισπανός είχε αναλάβει την Μπαρτσελόνα τον Μάιο του 2014 μετά την αποτυχημένη παρουσία του Τάτα Μαρτίνο, με 3ετές συμβάλαιο. Κέρδισε 2 νταμπλ Ισπανίας τις δύο πρώτες χρονιές και το Champions League το 2015, όπως και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα συλλόγων και το Ευρωπαϊκό Super Cup. Ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα Γίοζεπ Μπερτομέου τον ευχαρίστησε, λέγοντας ότι "έφερε επιτυχίες στον σύλλογο και μπορεί να το κάνει και την εφετινή χρονιά. Αποδεχθήκαμε την απόφασή του. Είναι σπουδαίος προπονητής και μένει μόνο να ολοκληρώσει τη σεζόν όσο το δυνατόν καλύτερα".

Πάντως η Μπαρτσελόνα είναι με το ένα πόδι εκτός συνέχειας στο Champions League, διεκδικεί από την Ρεάλ Μαδρίτης το πρωτάθλημα και θα παίξει στον τελικό του Κυπέλλου με την Αλαβές στις 27/5.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ