ΣΠΟΡ

Σαν σήμερα μια από τις καλύτερες ντρίμπλες όλων των εποχών (vid)

Σαν σήμερα μια από τις καλύτερες ντρίμπλες όλων των εποχών (vid)
Twitter / Jan Szabała

Έχουν περάσει 15 χρόνια - κι όμως μοιάζει σαν χθες - από εκείνο το βράδυ που όσοι βρίσκονταν στο γήπεδο δεν κατάλαβαν παρά μόνο όταν επέστρεψαν σπίτι και όσοι παρακολουθούσαν το παιχνίδι από την τηλεόραση χρειάστηκαν από τρία ριπλέι και πάνω για να καταλάβουν τι ακριβώς έκανε ο Ντένις Μπέργκαμπ και ανάγκασε 14 χρόνια αργότερα, πέρσι συγκεκριμένα το Νίκο Νταμπίζα να δηλώσει «είμαι υπερήφανος για τη ντρίμπλα που έφαγα. Συμμετείχα σε ένα έργο τέχνης!».

Η Νιούκασλ του Νταμπίζα υποδεχόταν την Άρσεναλ του Ολλανδού «καλλιτέχνη». Μόλις στο 11' της αναμέτρησης, οι «κανονιέρηδες» του Αρσέν Βενγκέρ, που είχαν πολλά μεγάλα ονόματα στο ρόστερ και την ενδεκάδα τους, έκλεψαν τη μπάλα στο μισό του δικού τους γηπέδου και βγήκαν στην αντεπίθεση.

Ο Μπέργκαμπ δέχθηκε μια διαγώνια πάσα έχοντας πλάτη στο τέρμα και τον Νταμπίζα κολλημένο πάνω του. Ο τρόπος με τον οποίο κατάφερε να ξεμαρκαριστεί, η στιγμιαία σύλληψή του είναι ενδεικτικά του πόσο έξυπνος ποδοσφαιριστής υπήρξε.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι η Άρσεναλ δεχόταν να τον αμείβει με εκατομμύρια λίρες παρότι ο ίδιος λόγω φοβίας αρνείτο να μπει σε αεροπλάνο και αγωνιζόταν μόνο στα εκτός έδρας παιχνίδια που μπορούσε να ταξιδέψει με αυτοκίνητο...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ