ΣΠΟΡ

Europa League: Βαρύς αποκλεισμός του Ολυμπιακού

Europa League: Βαρύς αποκλεισμός του Ολυμπιακού
Βαριά ήττα από την Μπεσίκτας και αποκλεισμός για τον Ολυμπιακό EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ

Ούτε αυτή την φορά κατάφερε ο Ολυμπιακός να προχωρήσει πέρα από τους 16 του Europa League και αποκλείστηκε με βαριά ήττα 4-1 από την Μπεσίκτας. που σκόραρε δύο γκολ (!) παίζοντας με 10 παίκτες. Τα αμυντικά κενά και τα ατομικά λάθη στο μαρκάρισμα και η αδυναμία του Λεάλι για μία-δύο σημαντικές επεμβάσεις κόστισαν στον Ολυμπιακό.

Το πρώτο ημίωρο του αγώνα ήταν καταστροφικό για τον Ολυμπιακό, που έμοιαζε υπνωτισμένος απλά να παρακολουθεί την Μπεσίκτας να κάνει παιχνίδι και εκείνος να κάνει και πολλά λάθη στην αμυντική του λειτουργία.

4078585


(Ο Αμπουμπακάρ άνοιξε το σκορ για τη Μπεσίκτας - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)

Σε δύο από αυτά ο Αμπουμπακάρ (μόνος του από το ύψος του πέναλτυ με κεφαλιά) και ο Μπάμπελ (αφύλακτος μετά από επέλαση του ξεχασμένου από τον Σισοκό Κουαρέσμα) νίκησαν το Λεάλι (φέρει ευθύνη στο 2ο γκολ) για ένα 2-0, που έμοιαζε να τελειώνει το ματς.

4078600


(Δύο γκολ σε 2 λεπτά η Μπεσίκτας στην άμυνα του Ολυμπιακού - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)

Στην πρώτη προσπάθεια να παίξει ποδόσφαιρο ο Ολυμπιακός έβγαλε τον Σισοκό σε θέση σέντρας και αυτός βρήκε τον Ελιονούσι, που μείωσε με εντυπωσιακό ψαλιδάκι σε 2-1 και άλλαξε την εικόνα.

4078572


(Εντυπωσιακή εκτέλεση στο γκολ ο Ελιονούσι - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)

Ήταν οι παίκτες της Μπεσίκτας, που έχασαν τη συγκέντρωσή τους και στο 39 έμειναν και με 10 παίκτες αφού ο Αμπουμπακάρ κτύπησε με κεφαλιά τον Ρέτσο στη σέντρα (και ενώ η μπάλα παιζόταν στην περιοχή της Μπεσίκτας) και αποβλήθηκε από τον Όλιβερ, που ενημερώθηκε από τους βοηθούς του.

4078587


(Σωστή η αποβολή του Αμπουμπακάρ - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)

Στο διάστημα 45-60 ο Ολυμπιακός συνέχισε ορμητικά πιέζοντας την εστία του Φάμπρι για την ισοφάριση (που ισοδυναμούσε με πρόκριση) χάνοντας ευκαιρίες με τον Ανσαριφάρντ και ένα απ ευθείας φάουλ του Φορτούνη, αλλά δεν το κατάφερε. Με τα λεπτά να κυλούν υπέρ της Τουρκικής ομάδας, οι ερυθρόλευκοι είχαν και βιαστικές επιλογές, ενώ Σεμπά και Μάριν που μπήκαν στο ματς δεν πρόσφεραν άμεσα το κάτι παραπάνω.

4078617


(Προσπάθεια του Φορτούνη - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)

Και όταν ο Μπάμπελ στο 74 έκανε ένα σουτ, και ο Λεάλι πάλι δεν μπόρεσε να σταματήσει τη μπάλα (έφυγε κάτω από το σώμα του) έμεινε ο Ολυμπιακός να ψάχνει ένα θαύμα.

4078649


(Ο Λεάλι νικήθηκε εύκολα 2 φορές από τον Μπάμπελ - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)

Μόνο που αντί για αυτό, ολοκληρώθηκε ο εφιάλτης με το 4ο γκολ σε κόντρα επίθεση της Μπεσίκτας με τον Τοσούν και ο αποκλεισμός με το βαρύ 4-1 από μια ομάδα με 10 παίκτες.

4078668


(Ο Τοσούν προλαβαίνει την έξοδο του Λεάλι για το 4ο γκολ της Μπεσίκτας - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)

Η 11άδα του Ολυμπιακού: Λεάλι, Φιγκέιρας, Ντα Κόστα, Ρέτσος, Σισοκό, Ρομάο (75 Μαρτίνς), Καμπιάσο (66 Μάριν), Μανθάτης (56 Σεμπά), Ελιονούσι, Φορτούνης, Ανσαριφάρντ.

Μαζί με την Μπεσίκτας στην κλήρωση των προημιτελικών του Europa League (14.00) θα είναι οι Θέλτα, Γκενκ, Άντερλεχτ, Μάντσεστερ Γ., Άγιαξ, Σάλκε και Λυόν.

Europa League – Φάση των 16 (β αγώνες)

Μπεσίκτας-Ολυμπιακός 4-1 (10 Αμπουμπακάρ, 22, 75 Μπάμπελ, 84 Τοσούν / 31 Ελιονούσι) (1-1 α αγ.)
Κράσνονταρ-Θέλτα 0-2 (1-2)
Γκενκ-Γάνδη 1-1 (5-2)
Άντερλεχτ-ΑΠΟΕΛ 1-0 (1-0)
Μάντσεστερ Γ.-Ροστόφ 1-0 (1-1)
Άγιαξ-Κοπεγχάγη 2-0 (1-2)
Γκλάντμπαχ-Σάλκε 2-2 (1-1)
Ρόμα-Λυόν 2-1 (2-4)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ