ΣΠΟΡ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Επίθεση Ερντογάν στην ΔΟΕ για το 2020

Ολυμπιακοί Αγώνες: Επίθεση Ερντογάν στην ΔΟΕ για το 2020
Ο Ταγίπ Ερντογάν στην ομιλία του στα μέλη της ΔΟΕ το 2013 Getty Images / Fabrice Coffrini-Pool

Στο στόχαστρο του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρέθηκε η ΔΟΕ για την επιλογή της να αναθέσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 στο Τόκυο και όχι στην Κωνσταντινούπολη.

Μετά τους πολιτικούς ηγέτες της Δύσης, αυτή την φορά ο Ταγίπ Ερντογάν επιτέθηκε στην Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή καταγγέλοντας τον τρόπο επιλογής της πόλης, που θα θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020. Η διαδικασία είχε γίνει τον Σεπτέμβριο του 2013 και το Τόκυο ήταν η νικήτρια πόλη, με την Κων/λη να χάνει στον 2ο γύρο (60-36 οι ψήφοι).

GettyImages 172533936


(Η επιτροπή διεκδίκησης των Ο.Α. του 2020 - Πηγή: Getty Images / Daniel Kopatsch)

«Εδωσαν τους αγώνες σε κάποιους που έχουν διοργανώσει και κατά το παρελθόν Ολυμπιακούς Αγώνες και όχι σε εμάς που δεν τους έχουμε φιλοξενήσει ποτέ», είπε ο Ταγίπ Ερντογάν κατά την διάρκεια συνάντησής του με Τούρκους ποδοσφαιριστές και παράγοντες του τουρκικού ποδοσφαίρου από το βήμα της Διεθνούς Συνόδου Ποδοσφαίρου, που διεξήχθη στο Κέντρο Halic στην Κωνσταντινούπολη.

GettyImages 179587310


(Το διαφημστικό logo της Κων/λης - Πηγή: Getty Images / Alexander Hassenstein)

«Η Τουρκία είναι σε θέση να οργανώσει οποιοδήποτε αθλητικό γεγονός ανά πάσα στιγμή και έτσι θα διεκδικούμε πολλές αθλητικές διοργανώσεις μέχρι να έρθει και πάλι η στιγμή να ζητήσουμε εκ νέου τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Εχουμε φιλοξενήσει 659 διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις από το 2003 και έχουμε αποδείξει ότι είμαστε ικανοί», υπογράμμισε ο Τούρκος Πρόεδρος, που αναφέρθηκε στην δημιουργία «1.924 νέων αθλητικών χώρων τα τελευταία 14 χρόνια και 321 γηπέδων ποδοσφαίρου».

GettyImages 179970277


(Τούρκος οπαδός με το σημαιάκι της διεκδίκησης - Πηγή: Getty Images / Baris Acarli)

Ήταν η 5η προσπάθεια των Τούρκων να αναλάβουν Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ πλέον όλο το βάρος του Ερντογάν και των επιτελών του έχει πέσει στην διεκδίκηση του Ευρωπαϊκού πρωταθήματος ποδοσφαίρου του 2024 (με κύριο αντίπαλο τη Γερμανία).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ