ΣΠΟΡ

Λίονελ Μέσι: Ο πανηγυρισμός για το γκολ και η συγκινητική αφιέρωση (vid)

Λίονελ Μέσι: Ο πανηγυρισμός για το γκολ και η συγκινητική αφιέρωση (vid)
Ο πανηγυρισμός με νόημα του Μέσι μετά το γκολ με τη Σεβίλλη Reuters / Albert Gea

Ο πανηγυρισμός του Λιονέλ Μέσι στη νίκη της Μπαρτσελόνα με 3-0 επί της Σεβίλλης για το πρωτάθλημα, μιμούμενος τους πολεμιστές που κάνουν καμουφλάζ στο πρόσωπό τους με δύο γραμμές προκάλεσε αρχικά ερωτήματα. Μόνο που ο Αργεντινός σούπερ σταρ είχε λόγο, αφού αφιέρωσε το πρώτο του γκολ στα μικρά παιδιά, που πάσχουν από καρκίνο.

Η δράση για τη συγκέντρωση χρημάτων, που θα βοηθήσουν στην ανέγερση ενός νοσοκομείου στη Βαρκελώνη για τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο - campaign #paralosvalientes - είναι σε εξέλιξη και ο Λιονέλ Μέσι ανέλαβε να είναι ο πρεσβευτής της προσπάθειας αυτής και να βρεθεί στο πλευρό των μικρών παιδιών.

2017 04 05T190750Z 1995684346 RC19B8CF0E50 RTRMADP 3 SOCCER SPAIN FCB SEV


(Η αφιέρωση του Μέσι και το μήνυμα για τα μικρά παιδιά που πάσχουν από καρκίνο - Πηγή: Reuters / Albert Gea)

Όχι μόνο υπογράμμισε με τη κίνηση του αυτή το logo της δράσης, αλλά ταυτόχρονα έστειλε και το μήνυμα για τους μικρούς μαχητές της ζωής, που καθημερινά βγαίνουν νικητές με την ασθένεια μάστιγα της εποχής. Το νοσοκομείο Sant Joan de Deu και το Ίδρυμα Μέσι έχουν από κοινού αναλάβει την πρωτοβουλία αυτή. Στόχος να συγκεντρωθούν 30 εκατ. € και ήδη στα ταμεία έχουν μπει περισσότερα από 4 εκατ. από 3.500 χιλιάδες δωρητές.

Η Μπαρτσελόνα έδωσε στη δημοσιότητα και το σχετικό βίντεο με το Μέσι και τα μικρά παιδιά και καλεί από την δική της πλευρά όλους όσοι μπορούν να συνεισφέρουν στην προσπάθεια με μια μικρή δωρεά. Ακόμη και 1 ευρώ, που μπορεί να δώσει κανείς μπαίνοντας στην ιστοσελίδα για την συγκέντρωση των χρημάτων είναι σημαντικό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ