ΣΠΟΡ

Σκι: «Χορεύοντας» στις χιονισμένες Άλπεις (vid)

Σκι: «Χορεύοντας» στις χιονισμένες Άλπεις (vid)
Μοναδικό θέαμα στους αγώνες Ελεύθερης κατάβασης στις Άλπεις ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / ANTHONY ANEX

Ολοκληρώθηκε στις Άλπεις και το Ελβετικό χωριό Verbier και η εφετινή έκδοση του Freestyle World Tour στο σκι με την συμμετοχή των κορυφαίων και πλέον ριψοκίνδυνων σκιέρ. Σε 5 απαιτητικούς αγώνες οι σκιέρ αψηφούν τον κίνδυνο και κατεβαίνουν απόκρημνες και επικίνδυνες χιονισμένες πλαγιές, εκτός πίστας.

Αυτή ήταν η 10η σεζόν που διοργανώνεται το παγκόσμιο πρωτάθλημα σκι ελεύθερης κατάβασης εκτός πίστας, στο οποίο συμμετέχουν κορυφαίοι αθλητές και αθλήτριες, που δοκιμάζουν τα όρια της αντοχής τους στο κυνήγι του μεταλλίου. Στις πλαγιές των Ελβετικών Άλπεων και το χωριό Verbier, η περίφημη πίστα "Bec De Rosses" ανέδειξε και τους κορυφαίους για το 2017.

17818429


(Ο Ελβετός Αντχαμάτεν σε μια επικίνδυνη φιγούρα στην κατάβασή του - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / ANTHONY ANEX)

Συνολικά έγιναν 5 αγώνες από την αρχή της χρονιάς σε όλο τον κόσμο και ο αγώνας στην Ελβετία είχε και τον χαρακτήρα του τελικού καθώς ανέδειξε τους παγκόσμιους πρωταθλητές σε δύο κατηγορίες, που προέκυψαν από τη συνολική βαθμολογία των αγώνων.

17818056


(Ο νέος παγκόσμιος πρωταθλητής στο σκι, Γάλλος Σλεμέτ - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / ANTHONY ANEX)

Στο σκι, στους άνδρες ο Γάλλος Λεο Σλεμέτ κέρδισε το πρώτο χρυσό μετάλλιο, αφήνοντας στη 2η θέση το Σουηδό Ρέινε Μπερκερεντ, παρότι αυτός κατάφερε να κερδίσει τον αγώνα στο Βερμπιέ. Στις γυναίκες η Αυστριακή Λορέν Χούμπερ ήταν 2η, πίσω από την συμπατρώτισσά της Έβα Βάλκνερ, και την διαδέχθηκε στον παγκόσμιο τίτλο.

17818018


(Ο Αμερικανός παγκόσμιος πρωταθλητής στη χιονοσανίδα Σαμ Λούμπκε "πετάει" στα χιόνια - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / ANTHONY ANEX)

Ακόμη πιο εντυπωσιακές είναι οι φιγούρες των αθλητών με την χιονοσανίδα. Ο Αμερικανός Σάμι Λούμπκε είναι ο απόλυτος κυρίαρχος στους άνδρες κερδίζοντας και στον τελευταίο αγώνα για να διατηρήσει τον τίτλο του με 10000 βαθμούς (ο μόνος που έκανε το απόλυτο στους 5 αγώνες).

17816826


(Η Αυστριακή Μάρξερ στην προσπάθεια της να διατηρήσει τον παγκόσμιο τίτλο - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / ANTHONY ANEX)

Στις γυναίκες έγινε μεγάλη μάχη με την Γαλλίδα Μαριόν Ερτί στη 2η θέση, πίσω από την Ελβετίδα Μάρξερ, που της έδωσε τον παγκόσμιο τίτλο επίσης για πρώτη φορά. Οι εικόνες που κατέγραψε η κάμερα από τον τελευταίο αγώνα είναι συγκλονιστικές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ