ΣΠΟΡ

NBA: Η μίνι ταινία του θριάμβου των Μπακς του Αντετοκούνμπο στο Τορόντο (vid)

NBA: Η μίνι ταινία του θριάμβου των Μπακς του Αντετοκούνμπο στο Τορόντο (vid)
Έτοιμοι για τον 2ο αγώνα με το Τορόντο οι Μπακς του Αντετοκούνμπο Reuters / John E. Sokolowski-USA TODAY Sports

Το ομαδικό πνεύμα και η άμυνα ήταν τα στοιχεία που έδωσαν τη νίκη στο Μιλγουόκι μέσα στο Τορόντο στην πρεμιέρα της σειράς των αγώνων για τα Playoffs του NBA. Στη μίνι ταινία της βραδιάς, που ετοίμασαν οι Μπακς, δεσπόζει η παρουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Οι αναλυτές πάντως του πρώτου αγώνα συμφωνούν, ότι το κλειδί της πρώτης νίκης για τους Μπακς σε εκτός έδρας αγώνα για τα Playoffs από το 1983 (τότε είχαν κερδίσει στη Βοστώνη), ήταν η σπουδαία άμυνα, που έπαιξε όλη η ομάδα. Κατάφερε να κρατήσει κάτω από τους 90 πόντους τους Ράπτορς (μόλις 37 πόντους στο β ημίχρονο) και να τους υποχρεώσει να σουτάρουν με πολύ χαμηλά ποσοστά.

2017 04 16T002353Z 1484879599 NOCID RTRMADP 3 NBA PLAYOFFS MILWAUKEE BUCKS AT TORONTO RAPTORS


(Ο Θον Μέικερ σταματά εντυπωσιακά των ΝτεΡόζαν (ν.10) - Πηγή: Reuters / John E. Sokolowski-USA TODAY Sports)

Ο κόουτς των Μπακς Τζέισον Κιντ ξεκαθάρισε ότι η νεανική ομάδα του θα βγάζει αυτό τον χαρακτήρα στο παρκέ και μέσα από την ενέργεια στην άμυνα θα έρθουν και οι νίκες. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο βέβαια ήταν ο καταλύτης στην επίθεση, αν και θα πρέπει να βελτιώσει τα ποσοστά του στα μακρινά σουτ (2ποντα ή 3ποντα - είχε 0/2) καθώς η αντίπαλη άμυνα προσαρμόζεται στις διεισδύσεις του και του αφήνει ελεύθερο σουτ. Πάντως στους 28 πόντους έφτασε χωρίς να εκβιάσει προσπάθειες (μόνον 18 σουτ / 13 εύστοχα) και δίχως πολλές βολές (μόλις 5 την ώρα, που ο ΝτεΡόζαν σούταρε 14, μία λιγότερη από όλους τους Μπακς).

2017 04 15T230515Z 1364369162 NOCID RTRMADP 3 NBA PLAYOFFS MILWAUKEE BUCKS AT TORONTO RAPTORS


(28 πόντους χωρίς να εκβιάσει προσπάθειες ο Αντετοκούνμπο - Πηγή: Reuters / John E. Sokolowski-USA TODAY Sports)

Οι Μπακς πήραν το πλεονέκτημα της έδρας, αλλά δηλώνουν έτοιμοι να κυνηγήσουν το 0-2 και όχι απλά να επαναπαυτούν στον 2ο αγώνα της σειράς τα ξημερώματα (02.00) της Τετάρτης).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ