ΣΠΟΡ

Premier League: Αντίο στην Τσέλσι λέει το καλοκαίρι ο Τζον Τέρι (vid)

Premier League: Αντίο στην Τσέλσι λέει το καλοκαίρι ο Τζον Τέρι (vid)
Getty Images / Paul Gilham

Είναι πλέον επίσημο. Ο Τζον Τέρι αποχωρεί το καλοκαίρι από την Τσέλσι μετά από 22 χρόνια στο σύλλογο. Ο εμβληματικός αρχηγός των "μπλε" και ο Λονδρέζικος σύλλογος ανακοίνωσαν το τέλος εποχής στο "Στάμφορντ Μπριτζ".

Όταν ο έτερος των αρχηγών Φρανκ Λάμπαρντ αναχωρούσε για το MLS το 2014, πολλοί φίλαθλοι της Τσέλσι είχαν επιμείνει στην παραμονή του Τζον Τέρι. Και ο "αρχηγός" δεν χάλασε το χατίρι της κερκίδας, μένοντας στον σύλλογο. Το πλήρωμα του χρόνου όμως φτάνει ακόμη και για τις "σημαίες". Και ο 36χρονος Τέρι δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση.

Η απόφαση ήταν κοινή. Ο διεθνής Άγγλος στόπερ δεν ήταν στα βασικά σχέδια του Αντόνιο Κόντε, αλλά ήθελε να μείνει στην ομάδα και να την βοηθήσει, όποτε του ζητούσαν, για να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα σηκώσει το 5ο πρωτάθλημα του και στη συνέχεια θα αποχωρήσει από το "σπίτι του" στο Στάμφορντ Μπριτζ.

Η Τσέλσι έβγαλε την επίσημη ανακοίνωση και φιλοξένησε τις δηλώσεις του αρχηγού της, που ευχαρίστησε οπαδούς, συμπαίκτες και συνεργάτες στο Λονδίνο. Είναι ο 2ος μακροβιότερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία, που έμεινε πιστός στην ομάδα του (οι 6 συμμετοχές με τη Νόττιγχαμ, δανεικός το 2000 δεν του αφαιρούν τον τίτλο), μετά τον Φραντσέσκο Τόττι στη Ρόμα.

https://www.instagram.com/p/p

GettyImages 617403132


(Αγκαλιά στον Ζοσέ Μουρίνιο στο ματς της Τσέλσι με την Μάντσεστερ Γ. - Πηγή: Getty Images / Shaun Botterill)

Είναι ο τελευταίος της παρέας των "σωματοφυλάκων" της Τσέλσι, που αποχωρεί και άλλαξαν το ρου της ιστορίας της, μαζί και με τον Ζοσέ Μουρίνιο, που πάντα θα μνημονεύει στις δηλώσεις του. Είχαν προηγηθεί οι αποχωρήσεις του Λάμπαρντ το 2014, του Ντρογκμπά και του Τσεχ το 2015.

Σε αυτά τα 19 χρόνια στην πρώτη ομάδα, ο Τζον Τέρι σήκωσε τρόπαια, που είχαν ξεχάσει την όψη τους οι οπαδοί των μπλε: 4 πρωταθλήματα (και οδεύει για το 5ο), 5 Κύπελλα και 3 Λιγκ Καπ Αγγλίας, 1 Champions και 1 Europa League. Υπάρχει και η "κακή στιγμή" με το χαμένο πέναλτυ στον τελικό της Μόσχας και το τρόπαιο να πηγαίνει στη Γιουνάιτεντ, αλλά ακόμη και οι δυνατοί λυγίζουν.

Ο Κλαούντιο Ρανιέρι ήταν εκείνος που αναγνώρισε τα ηγετικά του προσόντα και τον έχρισε αρχηγό στην ομάδα του 2001 και ο ερχομός του Μουρίνιο τον καθιέρωσε στο κέντρο της άμυνας να καθοδηγεί με το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Σκόραρε 40 γκολ στην Premier League, περισσότερα από κάθε άλλον αμυντικό στην ιστορία.

Υπήρξαν και οι "μαύρες" εξωαγωνιστικές στιγμές, με την κατηγορία για ρατσιστική συμπεριφορά στον Άντον Φέρντιναντ (τιμωρήθηκε με 4 αγωνιστικές από την Αγγλική Ομοσπονδία και αποσύρθηκε από την εθνική) και το σεξουαλικό σκάνδαλο με την Βανέσα Περονσέλ, σύντροφο του συμπαίκτη του Γουέιν Μπριτζ, το 2010, που έκανε άνω κάτω την εθνική και ανάγκασε τον Φάμπιο Καπέλο να του αφαιρέσει το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

GettyImages 531585676


(Τρέλλα των οπαδών της Τσέλσι για τον Τζον Τέρι - Πηγή: Getty Images / Michael Regan)

Είναι όμως μικρές σκιές για τους οπαδούς της ομάδας, που τον λατρεύουν. Η αγάπη τους ήταν αυτή που τον κράτησε και πέρυσι το καλοκαίρι στο Λονδίνο (με τα εκατομμύρια της Γαλατά και της Κινεζικής Λίγκας στα πόδια του), αλλά και τον Ιανουάριο, με τον Τόνι Πούλις να τον θέλει διακαώς στο κέντρο άμυνας της Γουέστ Μπρομ.

GettyImages 530709986


(Ο αρχηγός που σήκωσε τα περισσότερα τρόπαια για την Τσέλσι - Πηγή: Getty Images / Chris Brunskill)

Αν αληθεύουν πάντως τα όσα φέρεται να έχει αποκαλύψει σε στενό κύκλο ο πρώην Γάλλος αμυντικός της Τσέλσι Μαρσέλ Ντεσαγί, ο Τζον Τέρι θα συνεχίσει στην...Τσέλσι. Από το πόστο όμως του προπονητή, αφού θα ενταχθεί στο τημ των Ακαδημιών αρχικά. Δεν έχει κρύψει ποτέ την επιθυμία του να γίνει κόουτς.

GettyImages 531584276


(Σύντομα θα ανακοινώσει το επόμενο βήμα του ο Τζον Τέρι - Πηγή: Getty Images / Paul Gilham)

Μένει να δούμε σε πόσα παιχνίδια μέχρι το τέλος της σεζόν θα αγωνιστεί ο Τζον Τέρι και θα αποθεωθεί από τους οπαδούς, ή απλά θα είναι εκεί για τον γύρο του θριάμβου και το 5ο τρόπαιο πρωταθλήματος που θα κληθεί να σηκώσει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ