ΣΠΟΡ

El Clasico: Ο ιδανικός ποδοσφαιριστής σύμφωνα με τον Τσάβι (vid)

El Clasico: Ο ιδανικός ποδοσφαιριστής σύμφωνα με τον Τσάβι (vid)
Ο αρχηγός της Μπαρτσελόνα αποκαλύπτει τον "ιδανικό ποδοσφαιριστή" για το Clasico Getty Images / Alex Caparros

Υπήρξε ο εμβληματικός αρχηγός της Μπαρτσελόνα. Για πολλούς ισάξιος του Μέσι σε προσφορά στους Καταλανούς τα χρόνια της κυριαρχίας του συλλόγου. Πλέον ο Τσάβι θα παρακολουθήσει το Clasico της Κυριακής έξω από τον αγωνιστικό χώρο. Ξέρει όμως καλύτερα από κάθε άλλον, ποιος είναι ο "ιδανικός ποδοσφαιριστής".

Το CNN ζήτησε τη γνώμη του Τσάβι Ερνάντεθ λίγες ώρες πριν την μονομαχία της Ρεάλ Μαδρίτης και της Μπαρτσελόνα την Κυριακή το βράδυ. Ποια χαρακτηριστικά θα είχε ο "απόλυτος παίκτης" για ένα τέτοιο αγώνα;

Όπως θα δείτε, ο Τσάβι απαντά και με αγωνιστικά, αλλά και με ... εξωαγωνιστικά κριτήρια, επιλέγοντας κάθε φορά παίκτες τόσο της Μπαρτσελόνα όσο και της Ρεάλ Μαδρίτης (αλλά και εκτός των δύο μονομάχων). Βέβαια οι απαντήσεις του, όπως παραδέχεται και ο ίδιος κάποια στιγμή, δεν είναι απόλυτα αντικειμενικές, αφού συνεχίζει να είναι κομμάτι της Μπαρτσελόνα και ας αγωνίζεται στο Κατάρ από το 2015, που φόρεσε για τελευταία φορά την μπλαουγκράνα φανέλα.

GettyImages 476134042


(Τσάβι (αρ) και Ινιέστα (δ) με το τρόπαιο του Champions League μετά τον τελικό του 2015 - Πηγή: Getty Images / Paul Gilham)

Και υπάρχει και ένας ποδοσφαιριστής, που κερδίζει την εκτίμηση του αρκετές φορές και δεν είναι ο Μέσι. Αλλά ο Αντρές Ινιέστα. Άλλωστε, τι διόσκουροι θα ήταν διαφορετικά;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ