ΣΠΟΡ

Ενός λεπτού σιγή, μυστικά από τον διαιτητή, για τα θύματα στη Βενεζουέλα (vid)

Ενός λεπτού σιγή, μυστικά από τον διαιτητή, για τα θύματα στη Βενεζουέλα (vid)
Ποδόσφαιρο χωρίς βία ζήτησαν οι ποδοσφαιριστές στην Βενεζουέλα Twitter / @deportivolara

Οι ποδοσφαιριστές δύο ομάδων στην Βενεζουέλα αποφάσισαν να κρατήσουν ενός λεπτού σιγή, μυστικά από τον διαιτητή της αναμέτρησης τους, για να τιμήσουν τα θύματα των διαδηλώσεων στην χώρα τους

Την ώρα που η Βενεζουέλα συνταράσσεται από τις διαδηλώσεις εναντίον της κυβέρνησης Μαδούρο, με πολλούς διαδηλωτές να έχουν χάσει τη ζωή τους στις συγκρούσεις με την Αστυνομία, οι ποδοσφαιριστές της Ντεπορτίβο Λαρά και της Ντεπορτόβο Ανζοατέγκουι νίκησαν τον φόβο και έστειλαν το δικό τους μήνυμα.

2017 05 02T014313Z 82392613 RC1368AAF1F0 RTRMADP 3 VENEZUELA POLITICS copy


(Χάος από τα επεισόδια στην πρωτεύουσα Καράκας - Πηγή: Reuters / Carlos Garcia Rawlins)

Πριν την έναρξη του αγώνα για το πρωτάθλημα της πρώτης εθνικής συνεννοήθηκαν και κράτησαν ενός λεπτού σιγή, δίχως να ενημερώσουν τον διαιτητή της αναμέτρησης, που κοιτούσε απορημένος. Και αυτό γιατί αν ήθελαν να το κάνουν με επίσημο τρόπο, θα έπρεπε να έχουν καταθέσει σχετικό αίτημα στην Π.Ο. της Βενεζουέλας. Πιθανότατα η τελευταία θα απέρριπτε το αίτημα τους.

Είχαν φροντίσει πάντως να προϊδεάσουν το κοινό με την φωτογράφισή τους πριν το ματς, μαζί με τους διαιτητές και ένα μπάνερ στο οποίο ζητούσαν, "ποδόσφαιρο χωρίς βία". Η κίνησή τους είχε τεράστια απήχηση και ο μέσος των γηπεδούχων Ρικάρντο Αντρεούτι βγήκε μπροστά μέσω του λογαριασμού του στο Twiiter για να υπερασπιστεί την κίνηση των παικτών.

Μάλιστα χρησιμοποιήσε και ένα απόσπασμα από ομιλία του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, σύμφωνα με το οποίο η συνείδηση μας υπαγορεύει να πράξουμε κάτι όχι γιατί δεν είναι επικίνδυνο, πολιτικό ή δημοφιλές, αλλά γιατί είναι σωστό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ