ΣΠΟΡ

Κύπελλο Ελλάδας: Τελικός με πατέντα, οριστικά στον Βόλο

Κύπελλο Ελλάδας: Τελικός με πατέντα, οριστικά στον Βόλο
Το Πανθεσσαλικό στάδιο θα φιλοξενήσει οριστικά τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας ΠΑΟΚ-ΑΕΚ EUROKINISSI SPORTS / ΝΤΙΝΟΣ ΜΠΟΥΡΛΗΣ

Σχεδόν 24 ώρες πριν τη σέντρα οριστικοποιήθηκε η διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας, ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ. Είχε προηγηθεί ολονύχτιο σήριαλ με πρόθεση αναβολής του από τον Υφυπουργό Αθλητισμού, λόγω του προβλήματος με τα εισιτήρια. Η λύση δόθηκε με ελληνική πατέντα!

Το βασικό πρόβλημα, που ήγειρε πρόβλημα νομιμότητας αλλά και ασφάλειας, ήταν η απουσία αρίθμησης στο γήπεδο και στα εισιτήρια (σειρά και θέση) καθώς αναγραφόταν μόνον η Θύρα και το διάζωμα. Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης φέρεται σύμφωνα με το ρεπορτάζ να αποφασίζει τα μεσάνυχτα την αναβολή του αγώνα.

4120203


(Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης (δ. στο μέσο) στη σύσκεψη με τους εκπροσώπους της ΕΠΟ - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ)

Ακολούθησε έντονο παρασκήνιο, με τις ομάδες και την ΕΠΟ να πιέζουν και την ίδια ώρα χιλιάδες φιλάθλους στη μέση να έχουν προετοιμάσει το ταξίδι στο Βόλο. Η ολονύχτια σύσκεψη απλά έφερε μια ανακοίνωση της ΓΓΑ, για οριστική απόφαση σήμερα το πρωί.

Στις 13.30 ξεκίνησε στον Βόλο σύσκεψη της ΕΠΟ, των ομάδων, της Αστυνομίας και των φορέων της περιοχής για να βρεθεί οριστικά μία πρόταση, η οποία θα ικανοποιούσε την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας. Και η ελληνική "ευρεσιτεχνία" φαίνεται ότι έδωσε τη λύση.

4122559


(Τα επίμαχα εισιτήρια του τελικού - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ)

Τελικά θα υπάρξουν αυτοκόλλητα με τη θέση και τη σειρά, τόσο στις θέσεις του γηπέδου, όσο και στα εισιτήρια, που υποχρεωτικά θα κολλά κατά την είσοδό του ο κάθε φίλαθλος. Υπάρχει πρόβλεψη ακόμη για πιστοποίηση των στοιχείων κατά την άφιξη στο γήπεδο (πιθανότατα σε 2 ζώνες), ενώ φορητά σκάνερ θα επιχειρήσουν να καλύψουν την έλλειψη τουρνικέ. Όλα τα παραπάνω προφανώς και θα επιφέρουν μεγάλη καθυστέρηση στην είσοδο των φιλάθλων στο γήπεδο.

4122282


(Χωρίς τουρνικέ η πρόσβαση στις θύρες του γηπέδου - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΝΤΙΝΟΣ ΜΠΟΥΡΛΗΣ)

Η πρόταση κατατέθηκε στη ΓΓΑ και τον Υφυπουργό Αθλητισμού, που φαίνεται ότι τον κάλυψε και άναψε το «πράσινο φως» για την διεξαγωγή του πολύπαθου τελικού.

Ήδη από το πρωί η ΑΕΚ είχε ξεκινήσει το ταξίδι της για τον Βόλο (ο ΠΑΟΚ ήταν από εχθές στο Πήλιο), ενώ ουρές είχαν δημιουργηθεί στα εκδοτήρια, όπου διέθεσε τα τελευταία 400 εισιτήρια του τελικού, αλλά έπρεπε να περιμένουν από το πρωί, την οριστικοποίηση της διεξαγωγής του τελικού.

4122544


(Από το πρωι σε αναμονή στα εκδοτήρια οι οπαδοί της ΑΕΚ για τα τελευταία εισιτήρια - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ