ΣΠΟΡ

Super League: Ο Παναθηναϊκός «τελείωσε» την ΑΕΚ

Super League: Ο Παναθηναϊκός «τελείωσε» την ΑΕΚ
Σημαντική νίκη του Παναθηναϊκού επί της ΑΕΚ με πέναλτυ του Λέτο EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ

Ο ελλιπής Παναθηναϊκός κέρδισε την προβληματική ΑΕΚ με 1-0 από πέναλτυ του Λέτο και ουσιαστικά έδωσε το προβάδισμα για την πρώτη θέση στον ΠΑΟΚ, που πέρασε νωρίτερα από τη Νέα Σμύρνη στην 4η αγωνιστική των Play Offs της Super League. Οι "πράσινοι" έμειναν "ζωντανοί" στο να αποφύγουν την 4η θέση. Η ΑΕΚ είχε και πάλι προβλήματα ανάπτυξης (ουσιαστικά με μία ευκαιρία στο ματς) με την επιλογή του Χιμένεθ για σχήμα 4-2-3-1 αλλά τον Μάνταλο στα άκρα (και στη θέση του το Γαλανόπουλο). 

Ισορροπημένο το πρώτο 45λεπτο στη Λεωφόρο με τις ομάδες να έχουν από 3 τελικές προσπάθειες και δύο μεγάλες ευκαιρίες μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

4141860


(Ο Μολέντο (ν.31) με κεφαλιά στέλνει την μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)

Πρώτος ο Παναθηναϊκός άγγιξε το γκολ με κεφαλιά του Μολέντο στο δοκάρι στο 30ο λεπτό μετά από κόρνερ. Ο Τσιγκρίνσκι έδιωξε την μπάλα και στην κόντρα επίθεση ήταν η στιγμή της ΑΕΚ.

4141858


(Η σωτήρια για οτν Παναθηναϊκό επέμβαση του Βλαχοδήμου - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)

Ο Χριστοδουλόπουλος πέρασε στο σπριντ τον Χουλτ και βρέθηκε στο ύψος της περιοχής μόνος απέναντι στον Οδ. Βλαχοδήμο και με επιλογή να δώσει και δεξιά στον Μάνταλο. Προτίμησε να σουτάρει και ο γκολκίπερ του τριφυλλιού τον σταμάτησε δύσκολα με το πόδι.

1 4141872


(Το ημίχρονο έκλεισε με σουτ του Μάνταλου μέσα από την περιοχή, ψηλά πάνω από το δοκάρι του Παναθηναϊκού - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ)

Με τη συμπλήρωση 15 λεπτών ο Παναθηναϊκός κέρδισε πέναλτυ από την έξυπνη και γρήγορη εκτέλεση του πλαγίου από το Λουντ προς τον Χατζηγιοβάνη, που έφυγε στην πλάτη της άμυνας (καθόλου καλή αντίδραση) και ο Γκάλο στην προσπάθεια να τον σταματήσει έκοψε τη μπάλα με το χέρι.

4141983


(Ο Χατζηγιοβάνης πανηγυρίζει για το πέναλτυ που κέρδισε - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ)

Ο διαιτητής Ζαχαριάδης κατελόγισε σωστά την παράβαση και στην εσχάτη των ποινών ευστόχησε ο Λέτο για το 1-0.

1 4141914


(Ο Λέτο νικά τον Ανέστη στο πέναλτυ του Παναθηναϊκού - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ)

Μέχρι το φινάλε του αγώνα η ΑΕΚ είχε μια υποτυπώδη πίεση, δίχως ουσιαστική ευκαιρία. Με το Μάνταλο να «ταλαιπωρείται» στα άκρα, την επιλογή του διδύμου Γιόχανσον-Αϊντάρεβιτς στα χαφ (τραυματίας ο Σιμόες) και το Γαλανόπουλο 2ο φορ η ΑΕΚ δεν είχε παραγωγή. Ούτε η είσοδος Αλμέιδα, Μπακασέτα και Πατίτο άλλαξε την εικόνα της προβληματικής ΑΕΚ.

4142015


(Η φάση Αλμέιδα-Μολέντο που η ΑΕΚ ζητά πέναλτυ - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)

Το ματς έκλεισε με μία ένταση ανάμεσα σε Αλμέιδα και Μολέντο (κτύπημα του Πορτογάλου σε διεκδίκηση με το Βραζιλιάνο, που μάτωσε και έχει πιθανότατα κάταγμα στη μύτη) με τους δύο να έχουν νωρίτερα συμμετοχή στη μοναδική φάση, που ίσως ελέγχεται ο διαιτητής Ζαχαριάδης: στο 73 ο Αλμέιδα προσπάθησε να πάρει κεφαλιά στην περιοχή και ο Μολέντο τη διεκδίκησε και με τα χέρια, με το ρέφερι να δείχνει συνέχεια στο παιχνίδι. Στις καθυτσερήσεις αποβλήθηκε με 2η κίτρινη ο Βράνιες.

Στη Λεωφόρο βρέθηκε και ο Τζιμπρίλ Σισέ, που γνώρισε την αποθέωση από τον κόσμο του Παναθηναϊκού.

4141695


(Ο Σισέ ανταποδίδει το χειροκρότημα στον κόσμο - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ)

Super League – Play Offs

1η αγωνιστική
Πανιώνιος-Παναθηναϊκός 1-1
ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 0-1

2η αγωνιστική
Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ (διακοπή)
ΑΕΚ-Πανιώνιος 0-1

3η αγωνιστική
ΠΑΟΚ-Πανιώνιος 1-0
ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 1-0

4η αγωνιστική
Πανιώνιος-ΠΑΟΚ 0-1
Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 1-0 (61 πεν. Λέτο)

5η αγωνιστική (Κυριακή 28/5)
Παναθηναϊκός-Πανιώνιος (18.15)
ΑΕΚ-ΠΑΟΚ (20.30)

6η αγωνιστική (Κυριακή 31/5)
Πανιώνιος-ΑΕΚ (20.30)
ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός (20.30)

Η βαθμολογία (4 αγ.)

1. ΠΑΟΚ 8 (3 αγ.)
2. ΑΕΚ 6 (4 αγ.)
3. Παναθηναϊκός 5 (3 αγ.)
4. Πανιώνιος 4 (4 αγ.)

Εκκρεμούν η τύχη του αγώνα Παναθηναϊκού-ΠΑΟΚ που λογικά θα κατακυρωθεί στο Δικέφαλο, αλλά και η πιθανή αφαίρεση βαθμών στο ματς της Λεωφόρου και στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ