ΣΠΟΡ

Roland Garros: Αποκλείστηκαν Σάκκαρη και Τσιτσιπάς

Roland Garros: Αποκλείστηκαν Σάκκαρη και Τσιτσιπάς
Δεν τα κατάφερε η Μαρία Σάκκαρη στο παρίσι και το Roland Garros ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / TATYANA ZENKOVICH

Η Μαρία Σάκκαρη δεν τα κατάφερε και αποκλείστηκε στον 1ο γύρο του φημισμένου τουρνουά Roland Garros στο Παρίσι, από την Ισπανίδα Κάρλα Σουάρες Ναβάρο. Εξαιρετική εμφάνιση από το Στέφανο Τσιτσιπά στο πρώτο τουρνουά Grand Slam της καριέρας του, παρά την ήττα από τον Κροάτη Κάρλοβιτς.

Η εμπειρία νίκησε τον ενθουσιασμό

Η Ναβάρο είναι στο νούμερο 23 της παγκόσμιας κατάταξης και διαθέτει μεγαλύτερη εμπειρία από τη Μαρία Σάκκαρη. Παρότι η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ξεκίνησε με ενθουσιασμό και 4-2 στο πρώτο σετ, δεν τα κατάφερε και έχασε τελικά με 6-4.

18045457


(Δυναμικό ήταν το ξεκίνημα της Σάκκαρη - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / TATYANA ZENKOVICH)

Χωρίς καλή ψυχολογία η Σάκκαρη έχασε και το 2ο σετ με 6-2 και έτσι δεν μπόρεσε να προχωρήσει περισσότερο και να επαναλάβει την εξαιρετική της παρουσία στις αρχές του έτους στο AUSTRALIAN OPEN.

18045460


(Δεν τα κατάφερε η Μαρία Σάκκαρη στο French Open - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / TATYANA ZENKOVICH)

Στον 2ο γύρο, η Ισπανίδα θα αντιμετωπίσει τη Σοράνα Κιρστέα από τη Ρουμανία, η οποία απέκλεισε την Κινέζα Σουάι Πενγκ στον 1ο γύρο.

Άφησε ελπίδες για το μέλλον ο Τσιτσιπάς

Στο ντεμπούτο του σε τουρνουά Grand Slam ο 18χρονος Στέφανος Τσιτσιπάς άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις απέναντι στον Κροάτη Ίβο Κάρλοβιτς (ν. 24 στον κόσμο). Και μόνον η πρόκριση του στο κεντρικό ταμπλό από τα προκριματικά και το νούμερο 202 αποτελούσε επιτυχία για τον Έλληνα πρωταθλητή, αλλά στο κορτ δυσκόλεψε πολύ τον αντίπαλό του και αποκλείστηκε για 5 games.

17634366


(Καταπληκτικό ήταν το ντεμπούτο του Τσιτσιπά στο Roland Garros - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / KOEN SUYK)

Ο Κάρλοβιτς κέρδισε 3-0 σετ (7-6, 7-5 και 6-4) αλλά ο Τσιτσιπάς πάλεψε σε όλο το παιχνίδι και αναγκάσε τον Κροάτη να κάνει πολύ κολακευτικά σχόλια για τον Έλληνα αντίπαλο του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ