ΣΠΟΡ

Μυτιλήνη: Οι βετεράνοι της Μπαρτσελόνα στην αγκαλιά των προσφυγόπουλων (pics&vids)

Μυτιλήνη: Οι βετεράνοι της Μπαρτσελόνα στην αγκαλιά των προσφυγόπουλων (pics&vids)
REUTERS/Costas Baltas

Οι παλαίμαχοι αστέρες της Μπαρτσελόνα επισκέφτηκαν το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο Καρά Τεπέ στη Μυτιλήνη προσφέροντας στα μικρά παιδιά μερικές αξέχαστες στιγμές παιχνιδιού και διασκέδασης. O Τζουλιάνο Μπελέτι, o μεγάλος Βραζιλιάνος αμυντικός, «χρυσό» δεξί μπακ της Μπαρτσελόνα την τριετία 2004-2007, έγινε ο ήρωας των προσφυγόπουλων.

Μαζί με τον Μπελέτι και ο Εντμίλσον, Βραζιλιάνος κι αυτός, αμυντικός με θητεία σε Μπαρτσελόνα, αλλά και σε Λυόν, Σάο Πάολο, Σαραγόσα, Παλμέιρας και Βιγιαρεάλ, αλλά κι ο επίσης Βραζιλιάνος Αλοΐσιο.

Οι παλαίμαχοι της Μπάρτσα θα επανδρώσουν την ομάδα των βετεράνων των «μπλαουγκράνα» η οποία θα αγωνιστεί το απόγευμα εναντίον ομάδας επίλεκτων βετεράνων ποδοσφαιριστών της Ελλάδας για την στήριξη των προσφύγων αλλά και υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας, που δοκιμάστηκε από την προσφυγική κρίση.

Για πολύ κόσμο, η θρυλική Μπάρτσα αναγνωρίζεται ως η λαοφιλέστερη ομάδα του πλανήτη. Είναι «καμάρι» για την Καταλονία και τους Καταλανούς που προσδιορίζουν την ομάδα τους με το γνωστό σύνθημα «Mes que un club», που σε απλά Ελληνικά σημαίνει «κάτι παραπάνω από ένας σύλλογος».

Για τη μεγάλη δύναμη που έχει το ποδόσφαιρο, «τη δύναμη του να ενώνει» μίλησε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο Τζουλιάνο Μπελέτι. «Το ποδόσφαιρο μπορεί να παίξει ένα σημαντικό ρόλο αν το διαχειριστούμε σωστά. Μπορεί να ενώσει πρόσωπα αλλά και ομάδες. Να κάνει τους ανθρώπους να συνεργαστούν, να ξεπεράσουν τις όποιες δυσκολίες υπάρχουν. Ήρθαμε σήμερα στη Μυτιλήνη, για να στηρίζουμε τους πρόσφυγες που ζουν στο νησί αλλά και τους κατοίκους που δοκιμάστηκαν αφού το νησί αποτέλεσε γέφυρα προς την άλλη Ευρώπη για εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους. Θέλουμε να προσφέρουμε λίγη ελπίδα, λίγη χαρά στους ανθρώπους που υπέφεραν ή υποφέρουν ακόμα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ