ΣΠΟΡ

Wimbledon: Στο κεντρικό ταμπλό ο Τσιτσιπάς μαζί με τη Σάκκαρη

Wimbledon: Στο κεντρικό ταμπλό ο Τσιτσιπάς μαζί με τη Σάκκαρη
Στο κεντρικό ταμπλό του Wimbledon προκρίθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς Facebook/Stefanos Tsitsipas

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε να μπει στο κεντρικό ταμπλό του Wimbledon νικώντας σε ένα συγκλονιστικό αγώνα το Βέλγο Ντε Λουρ. Εκεί θα βρει και τη Μαρία Σάκκαρη, που πέρασε απ ευθείας στο ταμπλό των γυναικών.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς από το νούμερο 190 χρειάστηκε να δώσει τρεις αγώνες στα προκριματικά του φημισμένου τουρνουά τέννις στο Λονδίνο και να προκριθεί στο 2ο Grand Slam τουρνουά της καριέρας του, μετά το Roland Garros. Ο Έλληνας πρωταθλητής (ν.190) κέρδισε 2-1 τον Κολομβιανό Ζιράλντο (ν.99), 2-0 το Γερμανό Χάνφμαν (ν.173) και στο καθοριστικό παιχνίδι το Βέλγο Ντε Λουρ (ν.197) με 3-2 σετ.

Η πρόκριση στο κεντρικό ταμπλό ήρθε μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι 3 ωρών και 6 λεπτών, με τα 4πρώτα σετ να πηγαίνουν εναλλάξ στον Τσιτσιπά και τον αντίπαλο του με το ίδιο σκορ, 6-3 (!). Στο καθοριστικό 5ο σετ, ο Έλληνας πρωταθλητής βρέθηκε πίσω 3-4, προηγήθηκε με 5-4, ισοφαρίστηκε και πήρε τα δύο τελευταία games σε μια σπουδαία εμφάνιση.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα μπει στην κλήρωση του τουρνουά μαζί με τη Μαρία Σάκκαρη, που πήγε απ ευθείας, όντας στο ν.98 του κόσμου με τα δύο παιδιά να φιλοδοξούν να κάνουν μια πολύ καλή παρουσία, στα Λονδρέζικα γήπεδα από την ερχόμενη Δευτέρα. Να θυμίσουμε ότι ο Τσιτσιπάς, κορυφαίος αθλητής στα junior (ν.1), είναι στη πρώτη του σεζόν στα senior και πέρυσι στο Λονδίνο έφερε τη μεγαλύτερη επιτυχία για το Ελληνικό τέννις, κατακτώντας το διπλό στα Juniors μαζί με τον Εσθονό Κένεθ Ράισμα.

16784216


(Επιστροφή στο Wimbledon και για τη Μαρία Σάκκαρη - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / Gerry Penny)

Αντίθετα αποκλείστηκε η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου από τον πρώτο της προκριματικό, χάνοντας 2-0 από την Τουρκάλα Ιπέκ Σοϊλού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ