ΣΠΟΡ

Wimbledon 2017: Αποκλείστηκε στις λεπτομέρειες ο Στέφανος Τσιτσιπάς

Wimbledon 2017: Αποκλείστηκε στις λεπτομέρειες ο Στέφανος Τσιτσιπάς
Δεν τα κατάφερε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στον α γύρο του Wimbledon Reuters / Tony O Brien

3 χαμένα games ήταν εκείνα που κόστισαν τον αγώνα στον Στέφανο Τσιτσιπά με αντίπαλο το Σέρβο Ντούσαν Λάγιοβιτς. Ο 18χρονος πρωταθλητής μας έχασε με το ίδιο σκορ (6-4) και τα τρία σετ από το Λάγιοβιτς. Άνετα στο β γύρο του Wimbledon πέρασε ο Μάρκος Παγδατής. Αύριο Τετάρτη παίζει η Μαρία Σάκκαρη στο β γύρο.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι στην πρώτη του senior season και αυτό φάνηκε στον αγώνα με το Λάγιοβιτς, που κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Στα δύο πρώτα σετ ο Τσιτσιπάς ξεκίνησε με νικητηριο σερβίς και είχε ευκαιρία για break στο 2ο game. Όμως ο Λάγιοβιτς με την εμπειρία του ανταπεξήλθε και κάνοντας από ένα break σε κάθε σετ έκανε το 2-0 με το ίδιο σκορ.

Η δύναμη του 18χρονου Έλληνα πρωταθλητή ήταν το σερβίς του (11 άσσοι έναντι 4 του αντιπάλου του) ενώ είχε και καλύτερο ποσοστό κερδισμένων πόντων στο πρώτο σερβίς. Όμως ήταν πολύ πιο πίσω σε κερδισμένους πόντους στο 2ο σερβίς (44%-68%), όπως και στους πόντους στο φιλέ (59%-84%), που ουσιαστικά έδωσαν τη νίκη στο Λάγιοβιτς και στο 3ο σετ με 3/8 break σε όλο το ματς (ο Τσιτσιπάς είχε 0/5).

Ο Σέρβος θα έχei την ευκαιρία να βρεθεί απέναντι στο Ρότζερ Φέντερερ στο β γύρο (ο Ελβετός κέρδισε με αποχώρηση του Ντολγκοπόλοφ στο 2ο σετ).

Ώρα υπέρβασης για τη Μαρία Σάκκαρη

Αύριο Τετάρτη, στις 13.30 (ω.Ελ) η Μαρία Σάκκαρη θα αναζητήσει την υπέρβαση και την πρόκριση για πρώτη φορά στην ιστορία της στο γ γύρο του τουρνουά Wimbledon.

18187731


(Έτοιμη για την υπέρβαση η Μαρία Σάκκαρη - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / Will Oliver)

Ο αγώνας της με τη δίδυμη αδελφή της Καρολίνας Πλισκόβα (ν.3), την Κριστίνα είναι ο πρώτος που θα φιλοξενηθεί στο court 14, σύμφωνα με το πρόγραμμα των αγώνων.

18187735


(Αποφασισμένη η Μαρία Σάκκαρη - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / Will Oliver)

Πέρυσι η Βένους Γουίλιαμς την απέκλεισε δύσκολα (2-1 σετ) στον β γύρο. Εφέτος, απέναντι στο ν. 44 του κόσμου, η Σάκκαρη έχει τις πιθανότητες για να κυνηγήσει την πρόκριση. Εφόσον το πετύχει θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του ζευγαριού Κόντα / (Μ.Βρ. ν.7-Βέκιτς / Σερβ. ν. 58).

Με άνεση στο β γύρο ο Παγδατής

Ο Μάρκος Παγδατής εμφανίστηκε σε τοπ φόρμα μετά την "κατάρρευσή" του από ηλίαση στο τουρνουά της Αττάλειας και κέρδισε εύκολα 3-0 σετ (6-4, 6-4, 6-3) και θα βρει στο β γύρο το νικητή του ζευγαριού Ντιμιτρόφ (Βουλ.)-Σβάρτσμαν (Αργ).

2017 07 04T162751Z 1597922432 RC1881D461D0 RTRMADP 3 TENNIS WIMBLEDON


(Ο Παγδατής φιλά το χορτάρι μετά τη νίκη του - Πηγή: Reuters / Toby Melville)

Αντίθετα ο Ελληνοαυστραλός Θανάσης Κοκκινάκης αποκλείστηκε από τον Ντελ Πότρο (3-1 σετ) και ακολούθησε το Νικ Κύργιο (αποσύρθηκε τη Δευτέρα από το δικό του αγώνα με πρόβλημα στον προσαγωγό) στην Αυστραλία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ