ΣΠΟΡ

Παγκόσμιο πρωτάθλημα FINA: Η εθνική πόλο υποτάχθηκε στην ανώτερη Σερβία

Παγκόσμιο πρωτάθλημα FINA: Η εθνική πόλο υποτάχθηκε στην ανώτερη Σερβία
Ήττα από τη Σερβία στο φινάλε του ομίλου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα FINA ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / Szilard Koszticsak

Για ένα ημίχρονο η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών κόντραρε στα ίσια την κορυφαία δύναμη του κόσμου Σερβία στο παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου. Με το διαχρονικό πρόβλημα στον παίκτη παραπάνω, τελικά η εθνική έχασε με 11-6 και τερμάτισε 2η στον όμιλο της.

Για ένα ημίχρονο η εθνική ομάδα ήταν πολύ ανταγωνιστική απέναντι στους Σέρβους, με εξίσου δυνατή άμυνα με τους μετρ πλάβι. Η μπάλα δεν πήγαινε στον φουνταριστό σε καμμία από τις δύο ομάδες και τα μακρινά σουτ έδιναν λύση.

18261110


(Ο αρχηγός Φιλίπποβιτς σουτάρει με το Γούνα (ν.11) να προσπαθεί να αποκρούσει - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / Balazs Czagany)

Είχε ήδη όμως ξεκινήσει το δείγμα της αδυναμίας μας στον παίκτη παραπάνω (απέναντι στους Σέρβους που παίζουν την καλύτερη άμυνα στον κόσμο και σε αυτό το κομμάτι), με 1/3 στο ημίχρονο, την ώρα που οι Σέρβοι δεν αστοχούσαν.

Στο τρίτο 8λεπτο οι Σέρβοι έκαναν επίδειξη δύναμης, με ευστοχία στον παίκτη παραπάνω (5/7 στο ματς), ενώ εμείς δεν μπορούσαμε να σκοράρουμε χάνοντας τις φάσεις και με το αριθμητικό πλεονέκτημα (ολοκληρώσαμε με 2/8).

18261106


(Ο Βλαχόπουλος (ν12) κάτω από την πίεση της Σερβικής άμυνας - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / Balazs Czagany)

Με τη διαφορά στα 4 γκολ το ματς ουσιαστικά τελείωσε, αλλά και πάλι δε βρήκαμε γκολ, παρά μόνον με δύο εύστοχα πέναλτυ του Φουντούλη (τα κέρδισε ο Κολόμβος). Οι Σέρβοι πέρασαν απ ευθείας στα προημιτελικά, ενώ η Ελλάδα τερμάτισε 2η.

Τα 8λεπτα: 1-2, 4-5 (3-3), 4-8 (0-3), 6-11 (2-3).

Τα γκολ της εθνικής: Γενηδουνιάς, Μουρίκης, Δελακάς 2, Φουντούλης 2(πεν),

Με Ιαπωνία για την 8άδα

Πλέον η εθνική μας θα παίξει αγώνα πρόκρισης για την 8άδα με την Ιαπωνία (Κυριακή 23/7, 21.30), που τερμάτισε 3η στον 4ο όμιλο και στη συνέχεια (εφόσον προκριθεί) θα βρει στο δρόμο της το Μαυροβούνιο.

9η η εθνική ομάδα στη συγχρονισμένη

Η εθνική ομάδα της συγχρονισμένης (Δίπλα, Γκεοργκίεβα, Παπάζογλου, Ταξοπούλου, Φαραντούρη, Μαλκογιώργου, Σαραντίδη και Τσόλα) έκανε καλύτερη εμφάνιση στον τελικό του ελεύθερου προγράμματος (από τα προκριματικά) και πήρε την 9η θέση.

2017 07 21T094517Z 64763335 UP1ED7L0R3GCU RTRMADP 3 SWIMMING WORLD


(Εντυπωσιακές οι κοπέλες της εθνικής ομάδας στη συγχρονισμένη - Πηγή: Reuters / Bernadett Szabo)

Συγκέντρωσε 86.4333 βαθμούς (85.3667 στον προκριματικό) και ξεπέρασε Γαλλία, Κορέα και Αμερική, ενώ το χρυσό πήγε στις Ρωσίδες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ