ΣΠΟΡ

Παγκόσμιο πρωτάθλημα FINA: Εκτός τελικού στο ύπτιο ο Χρήστου

Παγκόσμιο πρωτάθλημα FINA: Εκτός τελικού στο ύπτιο ο Χρήστου
Απέτυχε να προκριθεί στον τελικό των 100 ύπτιο ο Χρήστου (φώτο αρχείου) EUROKINISSI-FOTOARENA

Ο Απόστολος Χρήστου δε μπόρεσε να επαναλάβει την πρωινή του επίδοση και αποκλείστηκε από τον τελικό των 100 μέτρων ύπτιο, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου στη Βουδαπέστη.

Ο 'Ελληνας πρωταθλητής βρέθηκε στον 1ο ημιτελικό με τον 6ο χρόνο (53.55) από τους συμμετέχοντες συνολικά (και 3ο στη σειρά), κολυμπώντας μαζί με τον χρυσό Ολυμπιονίκη Αμερικάνο Ράιαν Μέρφι. Ο Χρήστου έκανε πολύ καλό πρώτο 50άρι και γύρισε 2ος, όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Τερμάτισε σε χρόνο 54.04 και στην 7η θέση, ενώ ο 3ος της σειράς, Βραζιλιάνος σε 53.71.

2572504


(Καλό το πρώτο 50άρι μόνο του Χρήστου - Πηγή: EUROKINISSI-FOTOARENA

Με τη διεξαγωγή και της 2ης ημιτελικής σειράς ο Χρήστου βρέθηκε στην 13η θέση του αγωνίσματος και αποκλείστηκε από τον τελικό. Εάν είχε επαναλάβει τον πρωινό χρόνο του (ενώ ατομικό έχει ακόμη καλύτερο, 53.36) τότε θα ήταν εκείνος 7ος στη θέση του Βραζιλιάνου, με μία θέση στον αυριανό τελικό.

1christousemi100iptio


(Τα αποτελέσματα στον ημιτεικό στα 100 ύπτιο)

Για μια θέση στην 4άδα η εθνική πόλο γυναικών

Το ενδιαφέρον τώρα επικεντρώνεται το βράδυ στις 23.00, στον τελευταίο χρονικά προημιτελικό του τουρνουά πόλο γυναικών, με την εθνική ομάδα να αντιμετωπίζει την Ισπανία, ενώ νωρίτερα θα έχει προκύψει ο αντίπαλος της νικήτριας ομάδας, από το ζευγάρι της Ουγγαρίας με τον Κανάδα (με προπονητή το Χάρη Παυλίδη, προπονητή της γυναικείας ομάδας του Ολυμπιακού).

18256587


(Την πρόκριση στα ημιτελικά θέλουν να πανηγυρίσουν τα κορίτσια της εθνικής πόλο - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / Szilard Koszticsak)

Στον πρώτο ημιτελικό της διοργάνωσης θα παίξουν την Τετάρτη (26/7, 21.30) η Ρωσία (κέρδισε 9-8 την Ιταλία) και η χρυσή Ολυμπιονίκης και αήττητη ομάδα των ΗΠΑ (7-5 την Αυστραλία του Σάκη Κεχαγιά).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ