ΣΠΟΡ

Παγκόσμιο Στίβου 2017: Πρεμιέρα με Στεφανίδη-Τεντόγλου, αγωγή στο ΟΑΚΑ ο Φιλιππίδης

Παγκόσμιο Στίβου 2017: Πρεμιέρα με Στεφανίδη-Τεντόγλου, αγωγή στο ΟΑΚΑ ο Φιλιππίδης
Κυρίαρχος των αιθέρων η Κατερίνα Στεφανίδη, με την κορυφαία επίδοση στον κόσμο στο επί κοντώ γυναικών Getty Images / Dan Mullan

Με τη χρυσή Ολυμπιονίκη Κατερίνα Στεφανίδη θα κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή η Ελλάδα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου, που ξεκινά στο Λονδίνο. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια είναι και το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού στο επί κοντώ.

Μαζί με το Μίλτο Τεντόγλου στο μήκος, οι δύο Έλληνες αθλητές ανοίγουν την αυλαία των Ελληνικών συμμετοχών την Παρασκευή στο Ολυμπιακό στάδιο του Λονδίνου.

GettyImages 819416274


(Έτοιμος για τον τελικό του μήκους ο Μίλτος Τεντόγλου - Getty Images / Giuseppe Bellini)

Σειρά θα πάρει το πρωί του Σαββάτου η Βούλα Παπαχρήστου στον προκριματικό στο τριπλούν. Το βράδυ του Σαββάτου είναι ο τελικός στο μήκος των ανδρών, ελπίζουμε με παρουσία του Τεντόγλου. Όμως ο τελικός με φόντο το χρυσό για την Ελλάδα είναι την Κυριακή το βράδυ με την Κατερίνα Στεφανίδη.

GettyImages 800578490


(Να επιστρέψει στην ελίτ του τριπλούν θέλει η Βούλα Παπαχρήστου - Πηγή: Getty Images / David Ramos)

(Δείτε εδώ το πλήρες πρόγραμμα των Ελληνικών συμμετοχών στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα).

Άλλωστε η Ελληνίδα χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο είναι η μόνη από τις συμμετοχές μας, που βάσει των εφετινών τους επιδόσεων είναι στην κορυφή του κόσμου. Η Στεφανίδη με το 4.85 είναι καλύτερη από όλες όσες θα πάρουν μέρος στον αγώνα του επί κοντώ και παραμένει αήττητη το 2017. Ο Φιλιππίδης με 5.85 έχει την 6η επίδοση στον κόσμο το επί κοντώ των ανδρών και ο Τεντόγλου με 8.30 την 7η στο μήκος.

(Δείτε εδώ την πλήρη λίστα με τις επιδόσεις των Ελλήνων αθλητών και τη θέση τους εφέτος στον κόσμο)

Αγωγή στο ΟΑΚΑ ο Φιλιππίδης

Ο Κώστας Φιλιππίδης κατέθεσε αγωγή κατά της διεύθυνσης του ΟΑΚΑ, διεκδικώντας αποζημίωση ύψους 538.000 ευρώ για τον τραυματισμό του στις αρχές Ιουνίου σε προπόνηση.

17702172


(Αγωγή στο ΟΑΚΑ για τον τραυματιμσό του ο Κώστας Φιλιππίδης - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / SRDJAN SUKI)

Ο Έλληνας πρωταθλητής ζητά την αποζημίωση για το γεγονός ότι έχασε προγραμματισμένους αγώνες (ανάμεσά τους και 3 Diamond League) από υπαιτιότητα της διοίκησης του ΟΑΚΑ να διορθώσει τη λακκούβα στο διάδρομο του επί κοντώ στο βοηθητικό (καθώς στο κεντρικό στάδιο δεν μπορεί να προπονηθεί λόγω της ακαταλληλότητας του ταρτάν).

Θυμίζουμε ότι ο Έλληνας πρωταθλητής τραυματίστηκε σε προσπάθειά του πατώντας στη λακκούβα και έμεινε εκτός αγωνιστικής δράσης περισσότερο από ένα μήνα.

Σάββατο βράδυ το «αντίο» στον Μπόλτ

Όλα τα βλέμματα πάντως είναι στραμμένα στο βράδυ του Σαββάτου (23.45 ω.Ελ.) και τον μεγάλο τελικό των 100 μέτρων, στον οποίο ο Γιουσέιν Μπολτ θα αποχαιρετήσει (σε ατομικό άθλημα, καθώς θα υπάρξει και η σκυταλοδρομία 4 Χ 100) τον κόσμο του αθλητισμού.

2017 07 21T194819Z 1528888139 RC1DFBDC9E40 RTRMADP 3 ATHLETICS DIAMOND MONACO


(Αντίστροφη μέτρηση για την τελευταία κούρσα 100 μέτρων του Γιουσέιν Μπολτ - Πηγή: Reuters / ERIC GAILLARD)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ