ΣΠΟΡ

Κατερίνα Στεφανίδη: «Σας ευχαριστώ για την αγάπη και την υποστήριξη»

Κατερίνα Στεφανίδη: «Σας ευχαριστώ για την αγάπη και την υποστήριξη»
Οι δηλώσεις της χρυσής Κατερίνας Στεφανίδη ήταν γεμάτες χαρά και αισιοδοξία Reuters / Dylan Martinez

Χαμογελαστή και ευτυχισμένη εμφανίστηκε στη μικτή ζώνη η Κατερίνα Στεφανίδη, αμέσως μετά το θρίαμβο στον τελικό του επί κοντώ και το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου. Μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ οριοθέτησε τους επόμενους στόχους της.

"Και τώρα το χρυσό στον κλειστό" ήταν η πρώτη ατάκα της Κατερίνας Στεφανίδη, που κέρδισε πλέον και το τελευταίο χρυσό που της απέμενε στον ανοιχτό στίβο και συνέχισε χαμογελαστή να εξηγεί. "Είναι πολύ σημαντικό που πέτυχα αυτή την μεγάλη επίδοση και τα άλματα σε έναν αγώνα που μετρούσε, όπως το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Σημαίνει ότι κάνουμε τα σωστά πράγματα για να είμαι στην καλύτερη κατάσταση όταν πρέπει. Ήταν και 2 άλματα καλά στα 5.02. Αλλά με ξέρετε. Αφού κερδίσω έναν αγώνα, συνήθως δεν περνάω μετά ένα μεγαλύτερο ύψος. Ήταν λοιπόν ένα μεγάλο βήμα, που πέρασα εδώ τα 4.91 πηδώντας μόνη μου".

2017 08 06T201100Z 1564669834 UP1ED861K2B7Q RTRMADP 3 ATHLETICS WORLD WPV


(Πετώντας στα ύψη του Ολυμπιακού σταδίου του Λονδίνου - Πηγή: Reuters / Dylan Martinez)

"Περίμενα αρκετή ώρα για να αρχίσω τα άλματα μου, είχαμε εδώ και ένα μήνα αποφασίσει ότι θα ήταν στα 4.65. Περίμενα ότι θα έπαιρνε λιγότερη ώρα να φτάσουμε στο ύψος, αλλά μας καθυστέρησαν αρκετά απονομές κλπ. Το πιο δύσκολο για εμένα ήταν στα 4.65 και 4.75 γιατί έπρεπε να κρατηθώ ζεστή μέσα σε εκείνα τα άλματα, καθώς είχαν μείνει αρκετές κοπέλες να επιχειρούν. Είναι κάτι που δεν θες, να "παγώσεις" και να ξεκινήσεις πάλι. Και εκτός από την Μόρις, όλες το έριξαν και για μένα αυτό ήταν το πιο δύσκολο γιατί πήρε ώρα. Μετά ήμουν λίγο τυχερή στα 4.82, αλλά ευτυχώς πήδηξα παραπάνω για να μην έχουμε να λέμε".

1 4197009


(Περιμένοντας να αρχίσει ο αγώνας - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΟΣ)

Η μονομαχία με τη Σάντι Μόρις

"Η Σάντι δεν έχει κάνει πολύ καλή σεζόν εφέτος. Είναι λίγο πάνω-κάτω. Ερχόμενοι εδώ ξέραμε ότι ουσιαστικά με εκείνη θα μονομαχούσαμε, αλλά δεν ξέραμε σε ποιο επίπεδο. Εγώ ξέρετε, ότι δεν παρακολουθώ τα άλματα των άλλων κοριτσιών, όποτε δεν είδα και τα δικά της. Έτσι δεν ήξερα σε ποιο επίπεδο ήταν. Αν πέρασε το 4.65 μισό μέτρο επάνω ή ξυστά. Δεν ήξερα τι ακριβώς γινόταν και όταν έριξε για πρώτη φορά στα 4.82 τον πήχυ, τότε είπα ότι μου έδωσε μία ευκαιρία. Εγώ μετά ήμουν τυχερή στο 4.82 και εκείνη αναγκάστηκε να πάει στα 4.89. Και εκεί δεν ξέρω τι άλματα έκανε, αλλά πλέον είναι λίγο πιο απαιτητικό ύψος".

2017 08 06T204056Z 168869064 UP1ED861LG7E8 RTRMADP 3 ATHLETICS WORLD WPV


(Κάνοντας το γύρο του θριάμβου με τη Σάντι Μόρις - Πηγή: Reuters / Kevin Coombs)

"Ήρθαμε στο Λονδίνο για μια μεγάλη επίδοση, ίσως και πάνω από τα 4.91, αλλά ήλπιζα ότι θα με πιέσει και κάποια άλλη αθλήτρια ίσως λίγο περισσότερο. Κατέληξα να πηδήξω παραπάνω από τη 2η και ίσως ψυχικά δεν ήμουν στο 100%, αλλά το 2ο και 3ο άλμα μου στα 5.02 ήταν από τα καλύτερα άλματά μου".

Οι επόμενοι στόχοι

"Με το που γίνεται κάτι καλό, εγώ σκέφτομαι αμέσως το επόμενο και αυτό ίσως είναι λίγο κακό. Δεν καταλαβαίνω ακόμη σε ποιο επίπεδο έχω φτάσει. Πιθανότατα γιατί είμαι ακόμη εδώ, αγωνίζομαι, έχω άγχος. Ίσως όταν τελειώσω την καριέρα μου, ίσως το συνειδητοποιήσω λίγο περισσότερο τι έχω κάνει. Τώρα όμως όχι. Εγώ ήρθα με τη λογική που λέγαμε και πέρυσι στο Ρίο, ότι είναι ένας άλλος αγώνας, που πρέπει να κάνω αυτό που κάνω κάθε μέρα στην προπόνηση και τους μικρότερους αγώνες. Και προσπαθώ να τα αντιμετωπίζω όλα ήρεμα, με στόχο να μην αγχωθώ και πιέσω τον εαυτό μου".

2017 08 06T201022Z 1509897028 UP1ED861K197M RTRMADP 3 ATHLETICS WORLD WPV


(Το χαμόγελο της νίκης στο πρόσωπο της Στεφανίδη - Πηγή: Reuters / Dylan Martinez)

Η αγάπη των Ελλήνων

"Μετα το Άμστερνταμ πέρυσι (Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα) έχω δεχθεί μεγάλη αγάπη από τους Έλληνες. Χαίρομαι πάρα πολύ για αυτό, αλλά και επειδή δίνει λίγο παραπάνω δημοσιότητα στο στίβο. Και ήταν κάτι που χρειαζόμαστε σαν χώρα αυτή τη στιγμή. Σας ευχαριστώ για όλη την αγάπη και την υποστήριξή σας και που μείνατε όλοι ξύπνιοι να με δείτε".

2017 08 06T203902Z 478364816 UP1ED861LD1DW RTRMADP 3 ATHLETICS WORLD WPV


(Πάντα με την Ελληνική σημαία ο πανηγυρισμός της χρυσής Κατερίνας - Πηγή: Reuters / Lucy Nicholson)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ