ΣΠΟΡ

Πανιώνιος: Εκτός εθνικής Ιράν Μασούντ και Χατζισαφί

Πανιώνιος: Εκτός εθνικής Ιράν Μασούντ και Χατζισαφί
Εκτός εθνικής Ιράν Χατζισαφί (ν.3) και Μασούντ (ν.7) ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / PAUL MILLER

Με αποκλεισμό από την εθνική ομάδα του Ιράν πλήρωσαν τη συμμετοχή τους στην αναμέτρηση με την Μακάμπι Τελ Αβίβ οι δύο Ιρανοί του Πανιωνίου Μασούντ και Χατζισαφί. Ο Υπουργός των σπορ ανακοίνωσε στην τηλεόραση την τιμωρία, ενώ το θέμα ήδη αναπαράγεται από τα μέσα όλου του κόσμου.

Ο Σοτζέι Μασούντ και ο Εχσάν Χατζισαφί φαίνεται ότι αποτελούν τα ιδανικά εξιλαστήρια θύματα για τον αθλητισμό του Ιράν, μετά την απόφασή τους να συμμετάσχουν στη ρεβάνς με την Ισραηλινή ομάδα για το γ προκριματικό γύρο του Europa League. Και το πλήρωσαν με την αποπομπή τους από την εθνική ομάδα, της οποίας είναι βασικά στελέχη.

4195606


(Ο Μασούντ στην αγκαλιά του Ανσαριφάρντ, συμπαίκτες μέχρι σήμερα στην εθνική Ιράν- Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / LATO KLODIAN)

Οι δύο παίκτες σεβόμενοι το καθεστώς. που ισχύει στη χώρα τους για τους αθλητές, σε ό,τι αφορά διοργανώσεις σε Ισραηλινό έδαφος, δεν είχαν ταξιδέψει στο Τελ Αβίβ για τον πρώτο αγώνα. Όμως έπαιξαν κανονικά στη ρεβάνς της Νέας Σμύρνης, μετά και από την πίεση του Πανιωνίου, που έχανε μεγάλο ποσοστό της δύναμης του χωρίς τους δύο παίκτες.

4195840


(Εκτός εθνικής ομάδας ο Χατζισαφί - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / LATO KLODIAN)

Το γεγονός και μόνο ότι αντιμετώπισαν Ισραηλινή ομάδα (με το Ιράν να μην αναγνωρίζει το Ισραήλ και να το αναφέρει ως Παλαιστινιακά εδάφη), και ας ήταν σε Ελληνικό έδαφος, φαίνεται ότι ότι δεν έπεισε τους εκπροσώπους της "σκληρής γραμμής" και ο ίδιος ο Υπουργός των σπορ, Μοχαμάντ Ρέζα Νταβαρσανί, ανακοίνωσε την τιμωρία τους στην τηλεόραση.

4195800


(Ο Μασούντ ήταν και ο αρχηγός της εθνικής ομάδας του Ιράν - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / LATO KLODIAN)

"Επειδή ο Μασούντ και ο Χατζισαφί... πέρασαν την κόκκινη γραμμή, δεν αποτελούν πια μέλη της Εθνικής ομάδας. Οι δύο ποδοσφαιριστές μας αποδείχτηκε ότι είναι αδιάφοροι για αυτό το θέμα και δείχνουν αφοσίωση μόνο στο κλαμπ τους. Πού είναι η αφοσίωσή τους στο έντιμο έθνος του Ιράν; Αυτή τη στιγμή, Μασούντ και Χατζισαφί δεν θα μπορέσουν να κληθούν στην Εθνική ομάδα. Κανείς δεν επιτρέπειται να περνάει την κόκκινη γραμμή που ορίζει το Ισλαμικό Κράτος του Ιράν".

18109626


(Μασούντ (αρ.) και Κεϊρόζ (δ), ο προπονητής της εθνικής του Ιράν, παραδίδουν αναμνηστική φανέλα στον πρόεδρο του Ιράν Ρουχανί - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / PRESIDENTIAL OFFICIAL WEBSITE)

Η απόφαση έχει ξεσηκώσει ήδη αντιδράσεις στο διαδίκτυο, με τη δημιουργία hashtag #saveshojaeiandhajsafi, καθώς ο Μασούντ ήταν και εκ των αρχηγών της εθνικής και πρόσφατα είχε δώσει μια φανέλα της εθνικής ομάδας στον πρόεδρο του Ιράν Χασάν Ρουχανί, με την ευκαιρία της πρόκρισης της ομάδας στα τελικά του Π. Κυπέλλου του 2018. Και βέβαια η είδηση αναπαράγεται από τις κορυφαίες εφημερίδες του κόσμου, όπως η γαλλική Equipe.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ