ΣΠΟΡ

Παγκόσμιοι οι νέοι άνδρες στο πόλο, παίζουν τελικό με την Κροατία

Παγκόσμιοι οι νέοι άνδρες στο πόλο, παίζουν τελικό με την Κροατία
Μεγάλη επιτυχία και μετάλλιο η εθνική νέων ανδρών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης KOE.ORG.GR

Η εκπληκτική εθνική Νέων Ανδρών στο πόλο έκανε μεγάλη νίκη μέσα στο Βελιγράδι με 9-8 επί της Σερβίας και προκρίθηκε πανηγυρικά στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Αντίπαλος της θα είναι αύριο η εθνική Κροατίας, που νίκησε 6-4 την Ουγγαρία.

Οι διεθνείς του Τεό Λοράντου έπαιξαν φανταστική άμυνα και με τον τερματοφύλακα της Βουλαγμένης Μάνο Ζερδεβά να κάνει μια απίστευτη εμφάνιση, δώρο για τα 20α γενέθλια του, πέτυχαν μια παλλικαρίσια νίκη μπροστά στο Σερβικό κοινό.

1serbiagreece


(Οι Ελληνικές σημαίες κυμμάτισαν μέσα στην έδρα της εθνικής Σερβίας - Πηγή: Facebook / Waterpolo Serbia)

Καθοριστικά ήταν το 2ο και το 3ο 8λεπτο, όταν η εθνική πέρασε μπροστά στο σκορ και δεν άφησε ποτέ τους Σέρβους να πάρουν κεφάλι. Μπαίνοντας στην τελική ευθεία με +2 τέρματα διαφορά, μίλησε η εκπληκτική μας άμυνα, που δεν επέτρεψε στην εθνική Σερβίας παρά να βάλει ένα γκολ, 1.19 πριν το φινάλε του αγώνα, ενώ ο Ζερδεβάς έκανε μια μεγάλη απόκρουση στα 28''.

Πλέον η εθνική εξασφάλισε μετάλλιο και αύριο βράδυ (21.00) θα διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο κόντρα στους Κροάτες.

ΕΛΛΑΔΑ – ΣΕΡΒΙΑ 9-8

Οκτάλεπτα: 3-3, 4-3, 2-1, 0-1.

ΕΛΛΑΔΑ (Τεό Λοράντος): Ζερδεβάς, Σκουμπάκης 3, Γαρδίκας, Γκιουβέτσης 1, Νικολαϊδης, Παπαναστασίου 1, Γιαννόπουλος, Μουρατίδης, Δελαγραμμάτικας, Τρούλος 1, Μασμανίδης 2, Καπετανάκης 1, Σιορδίλης.

ΣΕΡΒΙΑ: Φιλίπποβιτς, Τάνκοβιτς, Τόμιτς, Λούκιτς 1, Βούσινιτς 1, Γκβοζντάνοβιτς, Ντράσοβιτς 1, Τόχολι, Γιάνκοβιτς, Ραντόγιεβιτς 4, Ράντονιτς, Βέλκιτς 1, Μπελοπάβλοβιτς.

Η Ελλάδα είχε ανεβεί στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου στην Τουρκία το 2001, ήταν 2η το 1995 (Γαλλία) και το 2009 (Κροατία), και 3η το 1997 (Κούβα) και το 2011 στο Βόλο, αποδεικνύοντας ότι υπάρχει συνέχεια στην παραγωγή ταλέντων, που τη διατηρεί στις κορυφαίες ομάδες του κόσμου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ