ΣΠΟΡ

Diamond League: Νίκη για την Κατερίνα Στεφανίδη και στο Μπέρμιγχαμ

Diamond League: Νίκη για την Κατερίνα Στεφανίδη και στο Μπέρμιγχαμ
Νίκη και στο Μπέρμιγχαμ για τη σειρά Diamond League η Κατερίνα Στεφανίδη ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΠΥΡΟΣ ΧΟΡΧΟΥΜΠΑΣ

Η Κατερίνα Στεφανίδη είναι η κυρίαρχος των αιθέρων και δεν χάνει από καμμία αντίπαλό της στο επί κοντώ γυναικών. Λίγες μόνον ημέρες μετά το θρίαμβό της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Λονδίνου κέρδισε ένα ακόμη μίτινγκ της σειράς Diamond League στο Μπέρμιγχαμ με άλμα στα 4.75.

Όλες οι πρωταγωνίστριες του τελικού του παγκοσμίου πρωταθλήματος βρέθηκαν στο Μπέρμιγχαμ. Η κατάληξη όμως ήταν και πάλι η ίδια. Η Κατερίνα Στεφανίδη κέρδισε και αυτόν τον αγώνα, συνολικά 12ο στη σειρά και παραμένει η απόλυτη κυρίαρχος του αθλήματος.

Παρότι η Ελληνίδα πρωταθλήτρια δεν πήγε πολύ ψηλά, πέρασε με την 1η τα 4.61 και τη 2η τα 4.68 και 4.75, αλλά δεν είχε πρόβλημα να κερδίσει. Μόρις και Σίλβα ξεκίνησαν από πιο χαμηλά ύψη και καταπονημένες από την προσπάθεια στο Λονδίνο έκαναν 3 αποτυχημένα άλματα στα 4.68, ενώ η Πεϊνάδο δεν πέρασε το 4.61 (είναι οι 4 του βάθρου του παγκοσμίου).

3 αποτυχημένα στα 4.68 είχε και η Μπράντσο, που έμεινε 2η, ενώ η Σουηδέζα Μέιγερ ήταν η μόνη που δοκίμασε στα 4.75 (είχε χειρότερη προσπάθεια στα 4.61 από τη Βρετανίδα), ύψος όμως που δεν είχε. Η Στεφανίδη δεν σταμάτησε και επιχείρησε να κάνει και ρεκόρ αγώνων με 4.88 (4.87 το προηγούμενο), αλλά δεν τα κατάφερε.

Το "ευχαριστώ" της Κατερίνας για το Ρίο

Λίγες ώρες πριν τη νίκη της, η Κατερίνα Στεφανίδη είχε κάνει μια δημόσια ανάρτηση με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 1 χρόνου από την κατάκτηση του χρυσού Ολυμπιακού μεταλλίου στο Ρίο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ