ΣΠΟΡ

Super League: Γκέλα για τον ΠΑΟΚ, δύσκολη νίκη της ΑΕΚ

Super League: Γκέλα για τον ΠΑΟΚ, δύσκολη νίκη της ΑΕΚ

Στη σκιά του θανατηφόρου ατυχήματος του φιλάθλου του ΠΑΟΚ στη Λιβαδειά, ο Δικέφαλος δεν μπόρεσε να πάρει τη νίκη από τον Λεβαδειακό, που είχε και τις καλύτερες ευκαιρίες. Στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ δυσκολεύτηκε να κερδίσει 2-0 τον Παναιτωλικό. Τέλος ο Πανιώνιος ξεκίνησε με νίκη στην Κέρκυρα τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα Super League Σουρωτή, σε ένα ματς που αμφότερες οι ομάδες έχασαν από ένα πέναλτυ.

Στο άδειο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ με πολλές ελλείψεις λόγω τιμωριών και χωρίς κόσμο (τιμωρία για τα γεγονότα του τελικού του Κυπέλλου) τα βρήκε δύσκολα από τον ψυχωμένο Παναιτωλικό, παρότι προηγήθηκε νωρίς με εύστοχο πέναλτυ του Αλμέιδα (ο Μ. Πάουλο πάτησε τον Τρίστασον στην περιοχή με την ΑΕΚ να διαμαρτύρεται για το ότι δεν αποβλήθηκε).

4205784


(Σκόρερ ο Αλμέιδα με πέναλτυ - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ)

Ο Ανέστης σε τρεις περιπτώσεις σταμάτησε με εντυπωσιακό τρόπο ακόμη και τετ α τετ (25) με παίκτες της ομάδας του Αγρινίου, που επιτέθηκε μετά την αποβολή του Αλμέιδα στο 28 για αγκωνιά στον Χαντάκια (οι άνθρωποι της ΑΕΚ υποστηρίζουν ότι απλά έσπρωξε τον αντίπαλο του).

4205841


(Η αποβολή του Αλμέιδα - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ)

Ο Χιμένεθ έβγαλε στο ημίχρονο τους «αρνητικούς» Κλωναρίδη-Τρίστασον και έβαλε στο ματς τους Πατίτο-Λιβάγια. Ο Κροάτης γλύτωσε την αποβολή για «χαστούκι», που πήγε να δώσει στον Χαντάκια και λίγο αργότερα (49) αποβλήθηκε σωστά με 2η κίτρινη για τον Παναιτωλικό ο Μ. Πάουλο.

1 4205895


(Με 10 παίκτες έμεινε και ο Παναιτωλικός με την αποβολή του Μ. Πάουλο - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ)

Ο Μάνταλος προσπάθησε στη συνέχεια να «καθαρίσει» το ματς με 2ο γκολ, αλλά δύο φορές είδε την μπάλα να περνά δίπλα από το δοκάρι του Κυριακίδη. Στο 73 βρέθηκε πάλι απέναντι από τον γκολκίπερ του Παναιτωλικού και σωστά γύρισε στο Γιόχανσον που σκόραρε στην κενή εστία.

4205931


(Ο πεσμένος Μάνταλος έχει γυρίσει στο Γιόχανσον για το 2-0 της ΑΕΚ - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ)

Προς έκπληξη όλων ο βοηθός Δημητριάδης υπέδειξε οφσάιντ (δεν υπήρχε ούτε στον Μάνταλο, ούτε στο Γιόχανσον) και μετά από τις διαμαρτυρίες (και πιθανόν και τον 4ο διαιτητή) ο βοηθός διόρθωσε το λάθος μετά από ένα 2λεπτο (!) και το 2-0 σφράγισε το τρίποντο της ΑΕΚ.

4205947


(Ο διαιτητής Τζήλος (δ) και ο βοηθός Δημητριάδης στην επίμαχη φάση του 2ου γκολ της ΑΕΚ - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ)

Στη Λιβαδειά ο Λεβαδειακός μπήκε δυνατά στο ματς και απείλησε γρήγορα τρεις φορές την εστία του Ρέι, καθώς ο ΠΑΟΚ είχε αρκετές αλλαγές (απαραίτητο ροτέισον ενόψει της ευρωπαϊκής ρεβάνς με την Έστερσουντ), ενώ ήταν σίγουρα επηρρεασμένος και από τον τραγικό θάνατο του φιλάθλου του λίγες ώρες πριν στην πόλη σε ατύχημα - έπεσε σε νερόμυλο (κρατήθηκε ενός λεπτού σιγής και για τα θύματα της Βαρκελώνης, όπως σε όλα τα γήπεδα και οι παίκτες φόρεσαν μαύρα περιβραχιόνια).

(Εκτός από τον ΠΑΟΚ ανακοινώσεις για τον άτυχο οπαδό έβγαλαν και οι ΠΑΕ Ολυμπιακός, ΑΕΚ και Άρης).

Ο Δικέφαλος ισορρόπησε από το 20 και μετά, αλλά το σημαντικότερο γεγονός του πρώτου 45λεπτου ήταν η αποβολή των δύο προπονητών – Ανιγκό και Λουτσέσκου – που λογομάχησαν στο 30 για μια φάση που ο ΠΑΟΚ ζήτησε πέναλτυ στον Πρίγιοβιτς.

Η πρώτη μεγάλη φάση του β μέρους ανήκει στον ΠΑΟΚ με το σουτ του Ενρίκε να σταματά πάνω στη γραμμή ο Ζαραδούκας και το Λεβαδειακό να απαντά με σουτ του Γιοσιούφ και πολύ δύσκολη απόκρουση του Ρέι με τη βοήθεια και του δοκαριού.

4205927


(Ο Πέδρο Ενρίκε ήταν ο πιο επικίνδυνος παίκτης του ΠΑΟΚ - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)

Ο ΠΑΟΚ στη συνέχεια έκλεισε στα καρέ του το Λεβαδειακό κάνοντας ευκαιρίες και πάλι όμως ο τερματοφύλακας Ρέι ήταν αυτός που γλύτωσε στις καθυστερήσεις το Δικέφαλο σταματώντας στο 93 σε τετ α τετ από τα πλάγια το Γιακουμάκη. Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ που είχαν ζητησει το τρίποντο στη μνήμη του άτυχου φιλάθλου, αποδοκίμασαν έντονα στο τέλος τους παίκτες.

1 4206100


(Σκυμμένα κεφάλια από τους παίκτες του ΠΑΟΚ - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)

Στην Κέρκυρα ΑΟΚ και Πανιώνιος έγραψαν ιστορία, όχι για τα γκολ, αλλά για το γεγονός ότι κατάφεραν να χάσουν από ένα πέναλτυ στα πρώτα 45 λεπτά της αναμέτρησης.

4205869


(Ο Κότνικ σταματά το πέναλτυ του Τουράμ - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Πρώτοι στο 38 οι γηπεδούχοι με τον Τουράμ να πλασάρει πάνω στον Κότνικ (είχε κάνει ένα ανόητο χέρι χωρίς πίεση σε σέντρα ο Μπανανά). Ακολούθησε ο Μασούντ στο 44 (μαρκάρισμα του Ιωάννου στον Λάμπρου για το οποίο διαμαρτύρονται οι γηπεδούχοι) στέλνοντας την μπάλα στο κάθετο δοκάρι (απόκρουση του Γιαννακόπουλου) και στη συνέχεια στην κενή εστία άουτ!

4205879


(Η μπάλα στο δοκάρι της Κέρκυρας από το πέναλτυ του Μασούντ - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Όμως στο ξεκίνημα του β μέρους ο Ντουρμισάι με καρφωτή κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή τιμώρησε τον γκολκίπερ και του αμυντικούς της Κέρκυρας που έμειναν «καρφωμένοι» στο έδαφος σε κόρνερ.

1 4205917


(Ο Ντουρμισάι (αρ) με κεφαλία δίνει τη νίκη στον Πανιώνιο - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Η αντίδραση της Κέρκυρας ήταν αναιμική και οι κυανέρυθροι έφυγαν με το διπλό.

Super League Σουρωτή - 1η αγωνιστική

Σάββατο 19/8
Ξάνθη-Λαμία 0-0
Αστέρας Τρ.-ΠΑΣ Γιάννινα 1-2
Ολυμπιακός-ΑΕΛ 4-1

Κυριακή 20/8
A.E.K.-Παναιτωλικός 2-0 (14 πεν. Αλμέιδα, 73 Γιόχανσον)
Κέρκυρα-Πανιώνιος 0-1 (53 Ντουρμισάι)
Λεβαδειακός-ΠΑΟΚ 0-0
Πλατανιάς-Παναθηναϊκός (21:30 NS1)

Δευτέρα 21/8
Ατρόμητος-Απόλλων (21:30 NS1)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ