ΣΠΟΡ

US OPEN: Πρόκριση ο Τσιτσιπάς, αποκλείστηκε η Γραμματικοπούλου

US OPEN: Πρόκριση ο Τσιτσιπάς, αποκλείστηκε η Γραμματικοπούλου
Πρόκριση από τον α γύρο του US OPEN για τον Στέφανο Τσιτσιπά EPA/DANIEL MURPHY

Με καταπληκτική εμφάνιση όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε το πρώτο βήμα προς το κεντρικό ταμπλό του US OPEN αποκλείοντας στον α' προκριματικό γύρο τον Κινέζο Γου. Αντίθετα δεν τα κατάφερε η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, που έδωσε μεγάλη μάχη με την Τσέχα Μαρτίνκοβα.

Ο Τσιτσιπάς μπήκε μάλλον αγχωμένος στο ματς με τον Κινέζο Γου, που είναι 60 θέσεις πιο χαμηλά από τον ίδιο και βρέθηκε να χάνει με 6-4 το πρώτο σετ σε 36 λεπτά. Όμως από εκεί και πέρα ο Έλληνας πρωταθλητής απέβαλε το άγχος του και καθάρισε την πρόκριση κερδίζοντας και τα δύο επόμενα σετ με 6-1 (σε 29 και 21 λεπτά) και άψογα στατιστικά: 11 άσσους, μόλις ένα (!) double fault και 7/11 κερδισμένους break points.

Στο 2ο γύρο θα αντιμετωπίσει τον Ιταλό Ματέλ Μπερετίνι (ν.140), που επιβλήθηκε εύκολα 2-0 σετ του Αρεβάλο από το Ελ Σαλβαδόρ και έπαθλο τον "τελικό" για την είσοδο στο κεντρικό ταμπλό.

https://www.instagram.com/p/p
(Γραμματικοπούλου και Τσιτσιπάς σε κοινή φωτογράφισή τους)

Αντίθετα η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου έχασε στις λεπετομέρεις με 2-1 σετ από την Μαρτίνκοβα (50 θέσεις πιο ψηλά από την Ελληνίδα). Κέρδισε το πρώτο σετ με 6-4 και ενώ προηγήθηκε 6-5 στο 2ο σετ έχασε την ευκαιρία και για το 7-5 (στο σερβίς της αντιπάλου της) και στο τάι-μπρέικ (έχασε με 7-3 και 7-6 τελικά το σετ). Και στο καθοριστικό 3ο σετ η Ελληνίδα αθλήτρια θα μπορούσε να κερδίσει αφού προηγήθηκε με 4-1, όμως δεν είχε την εμπειρία να διαχειριστεί το σκορ και χάνοντας 5 μαζεμένα games, έχασε 6-4 και το ματς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ