ΣΠΟΡ

Πανεπιστημιακός ζητεί από την Bundesliga απαγόρευση των τατουάζ στους ποδοσφαιριστές

Πανεπιστημιακός ζητεί από την Bundesliga απαγόρευση των τατουάζ στους ποδοσφαιριστές
Reuters

Κορυφαίοι ποδοσφαιριστές σε όλον τον κόσμο... στολίζουν το κορμί τους με περίτεχνα τατουάζ, δημιουργώντας μια νέα τάση.

Αστέρες του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, επιδεικνύουν τα τατουάζ τους σε ιστοσελίδες και social media δηλώνοντας περήφανοι.

Τρανά παραδείγματα....ο σούπερ σταρ του βρετανικού ποδοσφαίρου Ντέιβιντ Μπέκαμ, ο πρώην άσος του Παναθηναϊκού Τζιμπρίλ Σισέ, ο Κέβιν Πρινς Μπόατενγκ, αλλά και ο Σουηδός Ζλάταν Ιμπραίμοβιτς, οι οποίοι δεν χάνουν ευκαιρία να δείξουν τα τατουάζ τους, αποκαλύπτοντας μάλιστα και τις ιστορίες που κρύβονται πίσω από αυτά.

Ωστόσο, αίσθηση προκαλούν οι αναφορές ενός πανεπιστημιακού καθηγητή στην Γερμανία, ο οποίος απευθύνεται στις ομάδες και ζητά την απαγόρευσή των τατουάζ, σημειώνοντας την ζημιά που προκαλούν ακόμα και στην απόδοση των ποδοσφαιριστών.

Πρόκειται για τον 60χρονο Ίνγκο Φρόμπεσε από την γερμανική αθλητική σχολή της Κολωνίας, ο οποίος εκφράζει την έντονη αντίδρασή του στην Bundesliga για το χειρισμό της στο θέμα των τατουάζ στους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές.

«Θα απαγόρευα τα τατουάζ. Οι ομάδες παίρνουν στα σοβαρά όλα τα μικρά πράγματα και δεν καταλαβαίνω γιατί δεν συμβαίνει με αυτό που είναι ένα σοβαρό θέμα. Καλό θα ήταν οι ομάδες να δώσουν μεγαλύτερη προσοχή και να είναι περισσότερο υπεύθυνες και για την απόδοση των παικτών τους».

Σύμφωνα με τον Φρόμπεσε, μελέτες δείχνουν ότι οι επαγγελματίες στην πρώτη περίοδο μετά από ένα τατουάζ θα παρουσιάζουν απώλειες απόδοσης κατά 3-5%. «Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο που έχουμε. Και το δηλητηριάζουμε», ανέφερε ο Γερμανός καθηγητής σε πρόγραμμα της τηλεόρασης στη χώρα του.

Περαιτέρω έρευνες έδειξαν ότι το 60 έως 70 τοις εκατό της μελάνης δεν παραμένει στο δέρμα αλλά εισέρχεται στην κυκλοφορία του αίματος. «Η ανανέωση δυσκολεύεται, η φρεσκάδα δεν είναι πλέον πλήρης», είπε αναφερόμενος στους «πράσινους και μπλε λεμφαδένες». Επιπλέον, τα τατουάζ που καταλαμβάνουν μεγάλη περιοχή θα επηρεάσουν την εφίδρωση και τη θερμορύθμιση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ