ΣΠΟΡ

Αγώνας δρόμου στις... μπουρμπουλήθρες (vid)

Αγώνας δρόμου στις... μπουρμπουλήθρες (vid)
Το Bubble Running διοργάνωσε αγώνα δρόμου στη Γενεύη ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / SALVATORE DI NOLFI

Είναι η νέα τρέλλα που επικρατεί στους αγώνες δρόμου. Το bubble running, αγώνας δρόμου στις φούσκες σε ελεύθερη μετάφραση, κατακτά και τις ευρωπαϊκές πόλεις, μετά την Αμερική. Στη λίμνη της Γενεύης εκατοντάδες Ελβετοί το διασκέδασαν με την ψυχή τους.

Η απόσταση που πρέπει να καλύψουν οι δρομείς δεν είναι μεγάλη. 5 χλμ καλούνται να καλύψουν οι συμμετέχοντες κάθε ηλικίας. Οι κανόνες απλοί και κατανοητοί σε όλους: περπατάμε από τη δεξιά πλευρά της διαδρομής, τρέχουμε από την αριστερή ώστε να αποφευχθούν οι συγκρούσεις. Και τα μικρά παιδιά πάντα τα κρατούν από το χέρι οι γονείς. Και αυτό γιατί οι δρομείς καλούνται να περνούν μέσα από "βουνά από μπουρμπουλήθρες και αφρού" που έχουν γεμίσει τη διαδρομή.

18415819


(Στη Γενεύη φιλοξενήθηκε αγώνας bubble running - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / SALVATORE DI NOLFI)

(Πηγή: You Tube / TheBubbleRun)

Οι μικροί το διασκεδάζουν με την ψυχή τους και οι μεγάλοι γίνονται παιδιά, αφού αντικειμενικός στόχος δεν είναι η νίκη, αλλά ο τερματισμός και η διασκέδαση. Οι δρομείς εκκινούν ανά ομάδες κάθε 3-5 λεπτά και σε κάθε χιλιόμετρο τα ειδικά μηχανήματα βγάζουν αφρό και φουσκάλες σε όλους τους χρωματισμούς. Σε όλους τους δρομείς δίνονται ειδικά προστατευτικά γυαλιά και μπλουζάκια.

(Πηγή: You Tube / CoolEvents)

18415823


(Συνδυασμός τρεξίματος και διασκέδασης για τους συμμετέχοντες - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / SALVATORE DI NOLFI)

Η διαδρομή συνδυάζεται με διάφορα events στο χώρο, που ολοκληρώνουν το πάρτυ για τους συμμετέχοντες. Η "τρέλλα" ξεκίνησε στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και σε όλες τις μεγάλες Αμερικανικές πόλεις, αλλά πλέον μεταφέρεται και στην Ευρώπη.

(Πηγή: You Tube / TheBubbleRun)

18415822


(Πλέον και στην Ευρώπη ήρθε η τρέλλα του bubble running - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / SALVATORE DI NOLFI)

Στη λίμνη της Γενεύης φιλοξενήθηκε την Κυριακή ο αγώνας και η συμμετοχή ξεπέρασε τις προσδοκίες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ