ΣΠΟΡ

Διαλύεται ο ιστορικός Ηρακλής, δεν κατεβαίνει στη Football League (vid)

Διαλύεται ο ιστορικός Ηρακλής, δεν κατεβαίνει στη Football League (vid)
Διαλύεται ο ιστορικός Ηρακλής ΑΠΕ ΜΠΕ / ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ PIXEL

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στον ιστορικό Ηρακλή. Όπως όλα δείχνουν η ομαδα του θρυλικού Βασίλη Χατζηπαναγή οδηγείται στην οριστική διάλυση και στο τοπικό πρωτάθλημα.

Ο υποβιβασμός του Ηρακλή στη Football League δεν ήταν τελικά το τελευταίο σκαλοπάτι στα προβλήματα του ιστορικού συλλόγου της Θεσσαλονίκης. Τα οικονομικά προβλήματα και η διοίκηση του συλλογου την τελευταία διετία, οδηγούν σε διάλυση το σωματείο.

17828015


(Οι πανηγυρισμοί για τη σωτηρία στο γήπεδο του Ηρακλή ανήκουν πλέον στο παρελθόν - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ PIXEL)

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι παίκτες του Ηρακλή κλήθηκαν το πρωί σε συνάντηση με τους υπέυθυνους της ΠΑΕ και ενημερώθηκαν ότι δε θα διεξαχθεί το 2ο φιλικό προετοιμασίας με τον Αλμωπό Αριδαίας (σήμερα Τετάρτη). Επιπλέον τους δόθηκε η "είδηση" ότι η ομάδα δε θα συμμετάσχει τελικά στο πρωτάθλημα της Football League και ως εκ τούτου οι παίκτες είναι ελεύθεροι να αναζητήσουν τον επόμενο σταθμό της καριέρας τους.

Η επόμενη ημέρα στο τοπικό

Μέχρι να επισημοποιηθεί βέβαια η απόφαση απόσυρσης από το πρωτάθλημα, οι φίλοι του "γηραιού" θα αναμένουν έναν από μηχανής θεό. Αυτό που μοιάζει πιο πιθανό, είναι αρχικά να οριστεί προσωρινή διοίκηση από το Πρωτοδικείο. Ο Ερασιτέχνης έχει τη σκέψη να αποκτήσει το ΑΦΜ του Ηρακλή Αμπελοκήπων και να οδηγηθεί η ομάδα στην Α1 της ΕΠΣΜ και να επανεκκινήσει.

Θυμίζουμε ότι ο Ηρακλής είναι μία από τις ιστορικότερες ομάδες του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Κυπελλούχος Ελλάδας το 1976 (στον τελικό με τον Ολυμπιακό 4-4, που κρίθηκε στα πέναλτυ με 6-5), φιναλίστ στους τελικούς του 1949, 1957, 1980 και 1987, και η ομάδα που ανέδειξε τον τεράστιο Βασίλη Χατζηπαναγή.

947736


(Ο Βάσια του Ελληνικού ποδοσφαίρου - Πηγή: EUROKINISSI / MOTION TEAM / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ)

Με την απόσυρση του Ηρακλή, ανοίγει ο δρόμος για την απ ευθείας άνοδο της Δόξα Δρ. και της ΑΕ Καραϊσκάκης στη Football League (παρότι έχει προκηρυχθεί μπαράζ), αν και υπάρχουν ομάδες που θέλουν επίσης να επωφεληθούν από την κατάσταση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ