ΣΠΟΡ

Παγκόσμιο πόλο Νεανίδων: Στη 2η θέση του κόσμου η Ελλάδα (vid)

Παγκόσμιο πόλο Νεανίδων: Στη 2η θέση του κόσμου η Ελλάδα (vid)
Συναρπαστικός ο τελικός Ελλάδας-Ρωσίας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα πόλο νεανίδων EUROKINISSI SPORTS / ΝΤΙΝΟΣ ΜΠΟΥΡΛΗΣ

Σε έναν συναρπαστικό τελικό, η Ρωσία κέρδισε στα πέναλτυ την Ελλάδα με 17-16 και κατέκτησε τον παγκόσμιο τίτλο στην υδατοσφαίριση Νεανίδων. Τα κορίτσια λύγισαν κάτω από την πίεση του κόσμου στον Βόλο, αλλά πάλεψαν μέχρι το τέλος το ματς. Στην 3η θέση τερμάτισε η Ολλανδία, που κέρδισε 9-6 την Ισπανία.

Το ξεκίνημα της εθνικής δεν ήταν καλό αμυντικά, καθώς δεχθήκαμε πολλά γκολ από την περιφέρεια, με τη Ρωσία να βρίσκεται μπροστά στο σκορ με 1-3 και 2-4. Παρά το άγχος, οι Ελληνίδες είχαν λύσεις στην επίθεση και το ματς στο ημίχρονο ήταν ισόπαλο 7-7.

4222221


(Εξαιρετική η επίθεση της εθνικής στο α ημίχρονο - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΝΤΙΝΟΣ ΜΠΟΥΡΛΗΣ)

Όσο περνούσε ο χρόνος όμως η πίεση βάρυνε τα κορίτσια του Στέφανου Λέανδρου, που δεν μπορούσαν να σκοράρουν έχοντας πολύ κακά ποσοστά στην παίκτρια παραπάνω. Παρότι δεν βάλαμε γκολ στη περίοδο, η Πρωτόπαππα με δύο δικά της τέρματα στο 4ο 8λεπτο ισοφάρισε στο φινάλε 9-9.

Η εθνική θα μπορούσε να πάρει και τον τελικό, καθώς είχε την τελευταία επίθεση με παίκτρια παραπάνω, αλλά η Ξενάκη δεν μπόρεσε να νικήσει την Γκολοβίνα.

4222243


(Η εθνική έχασε την ευκαιρία να πάρει το χρυσό στην τελευταία επίθεση του ματς - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΝΤΙΝΟΣ ΜΠΟΥΡΛΗΣ)

Μάλιστα η καλύτερη παίκτρια της εθνικής και πρώτη σκόρερ του τουρνουά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, αλλά η Ελλάδα είχε ακόμη τύχη, καθώς η Σταματοπούλου έπιασε το τελευταίο πέναλτυ της Βάχτοβα στη διαδικασία των 5 χτυπημάτων.

Η διαδικασία έγινε θρίλερ και μετά από 3 εύστοχα χτυπήματα, η Β. Πλευρίτου, η Ν. Ελευθεριάδου και η Ξενάκη δεν μπόρεσαν να σκοράρουν. Η Σταματοπούλου έπιασε δύο πέναλτυ αλλά στο 3ο νικήθηκε και με σκορ 7-8 και συνολικά 16-17 η Ρωσία κατέκτησε τον παγκόσμιο τίτλο. Αυτό είναι το 3ο μετάλλιο για την Ελλάδα στο επίπεδο των νεανίδων μετά το χρυσό το 1997 και το χάλκινο το 2013.

4222490


(Η απονομή στην εθνική ομάδα - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΝΤΙΝΟΣ ΜΠΟΥΡΛΗΣ)

Τα 8λεπτα: 4-4, 7-7 (3-3), 7-9 (0-2), 9-9 (2-0) / 16-17 (7-8 πεν.)

Τα γκολ της εθνικής: Ελ. Πλευρίτου 3, Ξενάκη 2, Πρωτόπαππα 2, Μυριοκεφαλιτάκη, Ν. Ελευθεριάδου

(Δείτε εδώ τον συγκλονιστικό τελικό αλλά και την απονομή)

4222491


(Η παγκόσμια πρωταθλήτρια Ρωσία - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΝΤΙΝΟΣ ΜΠΟΥΡΛΗΣ)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ