ΣΠΟΡ

Eurobasket 2017: «Επιχείρηση Ρωσία» για την Εθνική ομάδα (vid)

Eurobasket 2017: «Επιχείρηση Ρωσία» για την Εθνική ομάδα (vid)
Ο Σβεντ (δ) είναι η μεγαλύτερη απειλή για την εθνική ομάδα στον προημιτελικό του Eurobasket 2017 με τη Ρωσία ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / SEDAT SUNA

Η προετοιμασία της εθνικής ομάδας για τον προημιτελικό του Eurobasket 2017 με την Ρωσία ξεκίνησε με το πρωϊνό χαλάρωμα. Στις πρώτες δηλώσεις τους στην εθνική, άπαντες αναγνωρίζουν ότι η Ρωσία είναι το φαβορί.

Δύο προπονήσεις περιλαμβάνει το πρόγραμμα της Δευτέρας για την εθνική ομάδα, ενόψει του μεγάλου αγώνα με την Ρωσία την Τετάρτη (18.45) με φόντο την 4αδα της διοργάνωσης. Κλιμάκιο της WADA έκανε αιφνιδιαστικό έλεγχο στο ξενοδοχείο, που μένουν οι αποστολές των ομάδων, με το Νίκο Παππά να δίνει δείγμα από την γαλανόλευκη.

https://www.instagram.com/p/p

Προσοχή στο Σβεντ

Ο σταρ της Ρωσικής ομάδας μέχρι τώρα στο τουρνουά, είναι ο Αλεξέι Σβεντ και τα πλάνα της εθνικής θα επικεντρωθούν στην προσπάθεια εξουδετέρωσης του.

18433351


(Ο Σβεντ σε προσπάθεια κόντρα στο Βέλγιο - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / TOLGA BOZOGLU)

Ο Ρώσος γκαρντ είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του, όπως έδειξε και στο ματς με την Κροατία, αλλά και δημιουργός, όταν οι άμυνες προσαρμόζονται πάνω του. Ο συνεργάτης του Κώστα Μίσσα, Θανάσης Σκουρτόπουλος εξήγησε το πλάνο, που θα ακολουθήσει η εθνική την Τετάρτη.

«Είχαμε ήδη κάνει μία προεργασία και το χθεσινό αποτέλεσμα δεν μας βολεύει και πολύ μια και η Ρωσία προκρίθηκε πολύ πιο εύκολα από ότι θα περίμενε όλος ο κόσμος. Έχουν ένα παίκτη (το Σβεντ) που αποτελεί το 60% του παιχνιδιού τους στη δημιουργία και στο σκοράρισμα. Αν του το επιτρέψεις μπορεί να κερδίσει μία ομάδα μόνος του. Είναι οδηγός της ομάδας, είναι σε εξαιρετική κατάσταση και είναι ένας παίκτης που όταν όλα πάνε καλά, αποδίδει εξαιρετικά. Πρέπει να εστιάσουμε το αμυντικό μας παιχνίδι πάνω του και μέσα από την αμυντική συνεργασία να βρούμε τις λύσεις. Έχουν σχήματα με 4 παίκτες ανοικτά ώστε να του δώσουν χώρο για διεισδύσεις. Από εκεί και πέρα οι υπόλοιποι παίκτες έχουν αντιληφθεί το ρόλο τους και εμείς δεν πρέπει να υποτιμήσουμε κανέναν. Ο ηγετικός σκόρερ είναι πολύ σημαντικός για κάθε ομάδα, όπως για εμάς είναι ο Σλούκας. Πρέπει να φθείρουμε και τον Μοζγκόφ».

18447586


(Κυρίαρχος στις ρακέτες ο Μοζγκόφ (ν.11) - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / TOLGA BOZOGLU)

«Εμείς θεωρούμε πως είναι μια ομάδα που μας ταιριάζει πιο πολύ. Όχι πιο εύκολη, αλλά στα ματσαρίσματα μας ταιριάζει περισσότερο. Τόσο στους ψηλούς όσο και στα γκαρντ. Και εμείς έχουμε παιδιά με αθλητικότητα. Θα πρέπει να πιέσουμε στην μπάλα ώστε να μην επιτρέψουμε στο Σβεντ να κάνει το παιχνίδι του. Είναι μία ομάδα που ψάχνει την έξτρα πάσα, ψάχνουν να βρουν τον κατάλληλο παίκτη και φαίνεται δουλεμένο σύνολο. Η Ρωσία έχει παίκτες που παίζουν στο υψηλό επίπεδο. Εμείς ξέρουμε τα χαρακτηριστικά του καθενός και δεν πρέπει να δώσουμε στη Ρωσία τη δυνατότητα να παρουσιάσει τα δυνατά της στοιχεία. Είχαμε μία μέρα ξεκούρασης παραπάνω κάτι που ήταν εξαιρετικό τόσο για την ξεκούραση των παιδιών όσο και για την προπόνηση. Όλα πάνε κατ’ ευχή».

«Η ικανότητα της ομάδας είναι μεγάλη. Ξεπεράστηκαν τα επί μέρους προβλήματα. Εστιάζουμε στους αγώνες πλέον. Έχουμε μία μεγάλη ευκαιρία μπροστά μας και όλοι ξέρουν τι σημαίνει αυτό. Είχα πει και από πριν πως για μένα είμαστε στις έξι καλύτερες ομάδες και επιμένω να το λέω αυτό. Να είμαστε συγκεντρωμένοι και να μείνουμε πιστοί στο πλάνο. Όλοι θέλουμε το παραπάνω βήμα και υπάρχει θετική πίεση. Μπορεί να μην υπάρχει το πρέπει, αλλά όλοι θέλουμε να προχωρήσουμε και να πάμε ακόμα πιο ψηλά». (Πηγή: ΕΟΚ)

4222581


(Θέληση για διάκριση στην εθνική ομάδα - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS)

«Φαβορί η Ρωσία, αλλά εμείς είμαστε ομάδα»

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο έχρισε και αυτός φαβορί τη Ρωσία, αλλά αποκάλυψε ποιο είναι πλέον το «μυστικό» της ομάδας. «Το είδα το χθεσινό παιχνίδι. Η Ρωσία είναι μια πολύ δυνατή ομάδα. Παίξανε πολύ καλά χθες με την Κροατία. Η Ρωσία είναι το φαβορί, όχι εμείς. Με όποια ομάδα και να παίξουμε από εδώ και πέρα αυτή θα είναι το φαβορί. Θα πρέπει να κουράσουμε όσο μπορούμε το Σβεντ. Ο κόουτς ξέρει καλύτερα. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο μας παιχνίδι. Όποτε λέμε ότι είμαστε το φαβορί τα πράγματα δεν πάνε καλά. Είμαστε πλέον ομάδα όμως έχουμε και απουσίες. Νιώθουμε πιο απελευθερωμένοι όσο κυλά η διοργάνωση. Δεν έχει σημασία να έχεις μία μέρα παραπάνω ξεκούρασης σε μία τέτοια διοργάνωση. Θα είμαστε έτοιμοι». (Πηγή: ΕΟΚ)

Eurobasket 2017-Προημιτελικά

Τρίτη 12/9

Α.Γερμανία-Ισπανία (18.45)
Β.Σλοβενία-Λετονία (21.30)

Τετάρτη 13/9

Γ.Ελλάδα-Ρωσία (18.45)
Δ.Ιταλία-Σερβία (21.30)

Ημιτελικά

Νικητής Α-Νικητής Β (Πέμπτη 14/9)
Νικητής Γ-Νικητής Δ (Παρασκευή 15/9)

Οι δύο τελικοί είναι προγραμματισμένοι για την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου (17.00 και 21.30)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ