ΣΠΟΡ

Super League: Μόνη πρώτη η ΑΕΚ με νίκη επί της Λαμίας

Super League: Μόνη πρώτη η ΑΕΚ με νίκη επί της Λαμίας
Πρώτη στη βαθμολογία η ΑΕΚ με πέναλτυ του Χριστσοδουλόπουλου EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ

Η ΑΕΚ φιγουράρει μόνη πρώτη (αναμένοντας το ματς της Δευτέρας του Πανιωνίου) στη βαθμολογία μετά τη νίκη της επί της Λαμίας στο Περιστέρι για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος Super League Σουρωτή. Το μοναδικό γκολ μπήκε με πέναλτυ του Χριστοδουλόπουλου, με τους γηπεδούχους να διαμαρτυρονται ότι η παράβαση ήταν εκτός περιοχής.

Με πολλή διάθεση μπήκαν στο ματς και οι δύο ομάδες. Η ΑΕΚ κυκλοφόρησε καλά την μπάλα απέναντι στην καλά στημένη Λαμία και είχε 8 τελικές στο α 45λεπτο με το Βράνιες στο 5 (κεφαλιά από τη μικρή περιοχή) και τον Αναστασιάδη στο 32 να διώχνει την κεφαλιά γύρισμα του Λόπες προς το Μάνταλο (και την κενή εστία) κορυφαίες στιγμές.

4230569


(Ο Λόπες γυρνάει την μπάλα στην κενή εστία - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / LATO KLODIAN)

Η Λαμία επιβεβαίωσε πόσο επικίνδυνη είναι στα στημένα (ο Ανέστης έδιωξε δύσκολα την εκτέλεση του Πίτι στο 3) και κυρίως στην κόντρα επίθεση: ο γκολκίπερ της ΑΕΚ έκοψε με τα πόδια το σουτ του Βασιλαντωνόπουλου από θέση μέσα δεξιά και στη συνέχεια ο Μπλάζιτς από το πέναλτυ αστόχησε μόνος του.

4230554


(Ο Βασιλαντωνόπουλος (δ.) είχε συμμετοχή στην καλύτερη ευκαιρία της Λαμίας - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ)

Μετά πάντως το 25 φάνηκε ότι η ΑΕΚ θα χρειαζόταν και την ατομική προσπάθεια, πέρα από τα σουτ εκτός περιοχής, για να διασπάσει την οργανωμένη με 9 παίκτες μπροστά από τον Παπαδόπουλο (και το Βάντερσον μόνο επιθετικό) άμυνα των τυπικά γηπεδούχων στο Περιστέρι.

18475902


(Ατομική προσπάθεια του Μάνταλου με τον Ασίγκμπα - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ)

Στο ημίχρονο αντικαταστάθηκε ο Λόπες με ενοχλήσεις στους κοιλιακούς με το Γκάλο δεξιά και τον Μπακάκη αριστερά, αλλά η ΑΕΚ κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο και πίεσε για το γκολ.

Ο Χιμένεθ έβαλε τους Λιβάγια (αντί του Κλωναρίδη) και Χριστοδουλόπουλο (αντί του Μπακασέτα) και η Ένωση έχασε πάρα πολλές ευκαιρίες με μοιραίο τον Αϊντάρεβιτς (στην κεφαλιά του ελάχιστα άουτ στο 79) και τον γκολκίπερ Παπαδόπουλο να σταματά νωρίτερα το Σουηδό μέσο, τον Αραούχο και το Μάνταλο.

4230621


(Ο γκολκίπερ Παπαδόπουλος κράτησε την ΑΕΚ μακριά από το γκολ μέχρι το 80 - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ)

Στο 80 έγινε η φάση που έκρινε το παιχνίδι με το διαιτητή Βάτσιο (στις αρχές του β μέρους δεν είχε αποβάλει με 2η κίτρινη τον Πίτι για τη Λαμία, ενώ στο 69 κόπηκε λανθασμένα με οφσάιντ ο Λιβάγια σε τετ α τετ) να καταλογίζει πέναλτυ σε μαρκάρισμα του Ακόστα σε μπάσιμο του Λιβάγια. Η παράβαση όμως έγινε ελάχιστα εκτός περιοχής.

4230662


(Ο Ακόστα κυνηγά το Λιβάγια στην επίμαχη φάση του Λιβάγια - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / LATO KLODIAN)

Ο Χριστοδουλόπουλος ευστόχησε και προκάλεσε φρενίτιδα στους οπαδούς της ΑΕΚ, που είχαν γεμίσει το γήπεδο για το 0-1, που παρέμεινε μέχρι το τέλος του αγώνα.

4230675


(Ο Χριστοδουλόπουλος εκτελεί ψύχραιμα το πέναλτυ - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)

Η ΑΕΚ έφτασε τους 10 βαθμούς και είναι πλέον 2 μπροστά από τον Ολυμπιακό (με το μεταξύ τους ντέρμπυ την ερχόμενη Κυριακή στις 20.30) και τον ΠΑΟΚ, ενώ στους 7 βαθμούς (με ματς λιγότερο) είναι ο Πανιώνιος.

4230673


("Θα τρελαθείτε" φώναζε ο Χριστοδουλόπουλος στους οπαδούς της ΑΕΚ - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / LATO KLODIAN)

Στα ματς των 18.15 δεν μπήκε κάποιο γκολ. Στα Χανιά ο γκολκίπερ Γιαννακόπουλος της Κέρκυρας ήταν εκείνος, που στέρησε από τον Πλατανιά την επίτευξη γκολ.

18477700


(Η Κέρκυρα (λευκά) κατάφερε να κρατήσει ανέπαφη την εστία της στα Χανιά - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / ΠΑΤΤΑΚΟΣ ΠΕΤΡΟΣ)

Στην Λάρισα, γκολ μπήκε από την κεφαλιά του Ρισβάνη στο 85 για τον Ατρόμητο (που ήταν καλύτερος και είχε και άλλες ευκαιρίες), όμως ο διαιτητής Μάνταλος και ο βοηθός του δεν είδαν ότι η μπάλα έσκασε μέσα από τη γραμμή της εστίας της ΑΕΛ μετά το οριζόντιο δοκάρι.

18477784


(Οι παίκτες του Ατρόμητου δικαιολογημένα διαμαρτύρονται στο διαιτητή - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ)

Super League Σουρωτή – 4η αγωνιστική

Σάββατο 16/9
Λεβαδειακός-Ξάνθη 1-0
ΠΑΟΚ-Παναιτωλικός 1-0
Ολυμπιακός-Αστέρας Τρ. 1-1

Κυριακή 17/9
Παναθηναϊκός-Απόλλων 1-0
ΑΕΛ-Ατρόμητος 0-0
Πλατανιάς-Κέρκυρα 0-0
Λαμία-ΑΕΚ 0-1 (81 πεν. Χριστοδουλόπουλος)

Δευτέρα 18/9
ΠΑΣ Γιάννινα-Πανιώνιος (19.00)

Super League Σουρωτή – 5η αγωνιστική

Σάββατο 23/9
Απόλλων-Πλατανιάς (16.00)
Ατρόμητος-Λαμία (18.15)
Παναιτωλικός-Παναθηναϊκός (20.30)

Κυριακή 24/9
ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα (16.00)
Κέρκυρα-Λεβαδειακός (18.15)
Πανιώνιος-ΑΕΛ (18.15)
ΑΕΚ-Ολυμπιακός (20.30)

Δευτέρα 25/9
Ξάνθη-Αστέρας Τρ. (19.00

ΔΗΜΟΦΙΛΗ