ΣΠΟΡ

Super League: Ισοπαλία για ΠΑΣ και Πανιώνιο

Super League: Ισοπαλία για ΠΑΣ και Πανιώνιο
Ισοπαλία για ΠΑΣ και Πανιώνιο στα Ιωάννινα EUROKINISSI SPORTS / ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ

ΠΑΣ Γιάννινα και Πανιώνιος μοιράστηκαν γκολ και βαθμούς με το 1-1 να προκύπτει για 3η φορά, που αναμετρώνται οι δύο ομάδες το Σεπτέμβριο. Έτσι μετά την ολοκλήρωση της 4ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα Super League Σουρωτή, η ΑΕΚ έμεινε μόνη πρώτη με 10 βαθμούς, ενώ ο Πανιώνιος έφτασε στους 8 Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ.

Το πρώτο 45λεπτο στα Ιωάννινα είχε τον ΠΑΣ να απειλεί περισσότερες φορές την εστία του Αστρά, δίχως πάντως μια ξεκάθαρα μεγάλη φάση, ενώ ο Πανιώνιος είχε κατοχή αλλά όχι και παραγωγή φάσεων, εκτός από μια κεφαλιά του Μασούρα λίγο πριν το φινάλε.

4231394


(Ο Γκιοατά του Πανιωνίου σταμτά το σουτ του Γιάκου - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ)

Με καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε το β μέρος, καθώς στο 49 και μετά από ωραία γρήγορη ανάπτυξη των κυανέρυθρων με την μπάλα να περνά από τα πόδια του Μασούντ, του Λάμπρου και του Βλάχου, και τον τελευταίο να κάνει τη διαγώνια μεταβίβαση, για να σκοράρει εύκολα ο Μασούρας σε ρόλο μέσα αριστερά (στην πρώτη εντός εστίας τελική του Πανιωνίου) το 0-1.

4231409


(Οι κυανέρυθροι μόλις έχουν ανοίξει το σκορ - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ)

Το προβάδισμα όμως δεν κράτησε πολύ καθώς ο ΠΑΣ τιμώρησε τη λάθος συνεννόηση του Μασούντ, που γύρισε να βοηθήσει στην άμυνα και τον Μπανανά να «πιάνει αέρα» σε προσπάθεια να διώξει. Ο Χαλκιαδάκης ανενόχλητος πήρε την μπάλα και εκτέλεσε από το ύψος του πέναλτυ για το 1-1.

4231431


(Γκολ μετά από δύο χρόνια για τον Χαλκιαδάκη (ν.10) - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ)

Ο ΠΑΣ στη συνέχεια είχε δύο ευκαιρίες για το τρίποντο, στο 65 όμως ο Μπανανά πρόλαβε να βάλει προβολή και το σουτ του Χαλκιαδάκη να περάσει δίπλα από το δοκάρι, ενώ και στο 78 ο Μανθάτης μπαίνοντας αλλαγή σούταρε με την μπάλα να περνά δίπλα από το κάθετο δοκάρι.

4231460


(Ο Μανθάτης λίγο έλειψε στη μοναδική του ενέργεια να σκοράρει για τον ΠΑΣ - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ)

Στο 83 ήταν η σειρά του Μασούρα να σπαταλήσει το γεγονός ότι ο βοηθός τον άφησε από αντικανονική θέση να ξεκινήσει την προσπάθεια του και να βρεθεί στη γωνία της μικρής περιοχής μόνος, αλλά να σουτάρει στο αράουτ (!).

Το ματς ολοκληρώθηκε με ένταση καθώς ο διαιτητής Κομίνης είχε σφάλματα και σε καταλογισμό φάουλ και στον πειθαρχικό έλεγχο εκνευρίζοντας τους παίκτες. Περισσότερο από όλους ήταν ο Μασούντ, που πρώτα πήρε κίτρινη για διαμαρτυρία στον βοηθό (για φάουλ υπέρ του ΠΑΣ που δεν υπήρχε) και στη συνέχεια αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κλωτσώντας δύο φορές το Γαρουφαλιά στο 87 μαρκάροντας τον έξω από την περιοχή των γηπεδούχων. Έγινε μάλιστα και το σχετικό σόου από τον εκκεντρικό Ιρανό, που δεν έβγαινε αρχικά από το γήπεδο.

Το ματς τελείωσε με τις δύο ομάδες να ανανεώνουν το ραντεβού τους την Πέμπτη για το Κύπελλο Ελλάδας. Οι κυανέρυθροι χάνουν για τη συνέχεια εκτός του Μασούντ και τρεις παίκτες, Σιώπη, Ντουρμισάι και Γκιοατά, που βγήκαν τραυματίες.

4231402


(Διάστρεμμα για τον Σιώπη στο 43 του αγώνα - Πηγή: EUROKINISSI SPORTS / ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ)

Super League Σουρωτή – 4η αγωνιστική

Σάββατο 16/9
Λεβαδειακός-Ξάνθη 1-0
ΠΑΟΚ-Παναιτωλικός 1-0
Ολυμπιακός-Αστέρας Τρ. 1-1

Κυριακή 17/9
Παναθηναϊκός-Απόλλων 1-0
ΑΕΛ-Ατρόμητος 0-0
Πλατανιάς-Κέρκυρα 0-0
Λαμία-ΑΕΚ 0-1

Δευτέρα 18/9
ΠΑΣ Γιάννινα-Πανιώνιος 1-1 (57 Χαλκιαδάκης / 49 Μασούρας)

Super League Σουρωτή – 5η αγωνιστική

Σάββατο 23/9
Απόλλων-Πλατανιάς (16.00)
Ατρόμητος-Λαμία (18.15)
Παναιτωλικός-Παναθηναϊκός (20.30)

Κυριακή 24/9
ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα (16.00)
Κέρκυρα-Λεβαδειακός (18.15)
Πανιώνιος-ΑΕΛ (18.15)
ΑΕΚ-Ολυμπιακός (20.30)

Δευτέρα 25/9
Ξάνθη-Αστέρας Τρ. (19.00)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ