ΣΠΟΡ

Και ο Μάικλ Τζόρνταν «εναντίον» του Ντόναλντ Τραμπ

Και ο Μάικλ Τζόρνταν «εναντίον» του Ντόναλντ Τραμπ
Θέση υπέρ των αθλητών στην διαμάχη τους με τον Πρόεδρο Τραμπ πήρε ο Μάικλ Τζόρνταν ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / CJ GUNTHER

Θέση για τη διαμάχη του τελευταίου διαστήματος ανάμεσα στον Πρόεδρο Τραμπ και τους αθλητές του NFL και του NBA, πήρε και ο Μάικλ Τζόρνταν. Ο κορυφαίος παίκτης του μπάσκετ όλων των εποχών τάχθηκε στο πλευρό των αθλητών.

Πολλοί είναι οι αθλητές του NBA που τάχθηκαν απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ, μετά το μήνυμα του στο Twitter για τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς. Τη Δευτέρα όμως ήρθε η ώρα του κορυφαίου όλων να τοποθετηθεί.

7947726


(Ο Μάικλ Τζόρνταν πήρε θέση στη διαμάχη Τραμπ-αθλητών - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / CJ GUNTHER)

Ο Μάικλ Τζόρνταν κατηγορήθηκε στο παρελθόν, ότι δε στηρίζει ανοικτά την αφροαμερικανική κοινότητα για να μην διακινδυνεύσει το τζίρο των προϊόντων του. Τα τελευταία χρόνια όμως δραστηριοποιείται πολύ περισσότερο και η άπψη του για το θέμα που έχει προκληθεί, αποκτά βαρύνουσα σημασία.

17328897


(Ο Μάικλ Τζόρνταν με τον Πρόεδρο Ομπάμα στο Λευκό Οίκο - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / SHAWN THEW)

Χωρίς να κατονομάζει τον Πρόεδρο Τραμπ, παίρνει σαφώς θέση υπέρ των αθλητών του NFL και του NBA, με ένα λόγο ενωτικό και όχι διχαστικό, απαντώντας στην ερώτηση της Charlotte Obserever. Παρότι δεν αναφέρεται απευθείας στον Αμερικανό Πρόεδρο, η κίνησή του αυτή θεωρείται από τους αναλυτές "τολμηρή" για τα δεδομένα του χαρακτήρα του Μάικλ Τζόρνταν.

«Ένα από τα θεμελιώδη δικαιώματα στα οποία βασίζεται αυτή η χώρα είναι η ελευθερία του λόγου. Έχουμε μακρά παράδοση μη βίαιων και ειρηνικών διαμαρτυριών. Εκείνοι που ασκούν το δικαίωμα να εκφράζονται ειρηνικά δεν θα έπρεπε να δαιμονοποιούνται ή να εξοντώνονται» ήταν το μήνυμα του Air Jordan και ιδιοκτήτη των Charlotte Hornets.

8023896


(Ο Μάικλ Τζόρνταν με τον Πρέοδρο Κλίντον - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / MATT CAMPBELL)

«Σε μια εποχή αυξανόμενης διχόνοιας και μίσους στη χώρα αυτή, θα έπρεπε να αναζητούμε τρόπους για να συνεργαστούμε και να υποστηρίζουμε ο ένας τον άλλον και να μην δημιουργούμε μεγαλύτερη διαίρεση. Στηρίζω τον κομισάριο Adam Silver, το ΝΒΑ, τους παίκτες του και όσους επιθυμούν να ασκήσουν το δικαίωμά τους στην ελευθερία του λόγου» ήταν η καταληκτική του τοποθέτηση.

12315836


(Δημόσια τοποθέτηση από το Μάικλ Τζόρνταν - Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / EPA / JUSTIN LANE)

Ο Μάικλ Τζόρνταν καταδίκασε πέρυσι τη χρήση βίας από τις Αστυνομικές δυνάμεις σε διάφορα περιστατικά, ενώ έχει κάνει δωρεές ύψους 1 εκατ.$ σε δύο ιδρύματα: το Institute for Community-Police Relations και το NAACP Legal Defense Fund.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ