ΑΓΟΡΕΣ

Σε ιστορικά χαμηλά οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων - Στο 0,295% το πενταετές

Σε ιστορικά χαμηλά οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων - Στο 0,295% το πενταετές
ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Στο 0,295% υποχωρεί σήμερα η απόδοση του ελληνικού πενταετούς ομολόγου, καταγράφοντας ιστορικά χαμηλά επίπεδα, ενώ το ίδιο συμβαίνει με την απόδοση του δεκαετούς ομολόγου η οποία διαμορφώνεται στο 1,018%.


Με τους επενδυτές να προεξοφλούν την πιστοληπτική αναβάθμιση της χώρας μας σε «επενδυτική βαθμίδα», την συμμετοχή της Ελλάδος στο πρόγραμμα επανεπένδυσης ομολόγων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και την περαιτέρω βελτίωση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, οι τοποθετήσεις στο ελληνικό χρέος είναι πιο εύκολες σε σχέση με το παρελθόν.

Σημειώνεται πως για να αποκτήσει η Ελλάδα επενδυτική βαθμίδα θα πρέπει η ελάχιστη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική διαβάθμιση που θα της δίνουν οι οίκοι Fitch και Standard & Poor’s να είναι «ΒΒΒ-», η χορηγούμενη από τον οίκο Moody’s διαβάθμιση να είναι «Baa3» και η διαβάθμιση του οίκου DBRS στο «BBB».

Παράλληλα, η κρίση του κορονοϊού και ο φόβος των επενδυτών πως θα επηρεάσει την κερδοφορία και τις μετοχές διεθνών κολοσσών, οι πολιτικές εξελίξεις σε Γερμανία και Ιρλανδία, αλλά και τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν τη Βρετανία οδηγούν τα θεσμικά χαρτοφυλάκια στην ασφάλεια των κρατικών ομολόγων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ