ΑΓΟΡΕΣ

Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Επιστροφή στην ανάπτυξη μέσα στο 2016

Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Επιστροφή στην ανάπτυξη μέσα στο 2016
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς καθηγητής Χαράλαμπος Γκότσης με τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Την εκτίμηση ότι η οικονομία θα επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης στο δεύτερο εξάμηνο του 2016 προχώρησε σήμερα ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς καθηγητής Χαράλαμπος Γκότσης καταθέτοντας στον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση την έκθεση πεπραγμένων της Επιτροπής για το 2015.

Παραδίδοντας την έκθεση ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς επισήμανε ότι το 2015 δεν ήταν ομολογουμένως η καλύτερη χρονιά για την ελληνική κεφαλαιαγορά και εξέφρασε την πεποίθηση πως το 2016 τα πράγματα θα πάνε καλύτερα.

«Για το τρέχον έτος όμως είμαστε αρκετά αισιόδοξοι, ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα και το δεύτερο εξάμηνο η οικονομία μας θα ανακάμψει με τη βοήθεια όλων μας και ιδιαιτέρως της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η οποία πέρα από τον εποπτικό της ρόλο, αξιοποιεί τις ρυθμιστικές αρμοδιότητες που της παρέχει ο νόμος, ώστε να συμβάλλει στην προσφορά εναλλακτικών εργαλείων χρηματοδότησης προς τις υγιείς επιχειρήσεις βοηθώντας έτσι την πραγματική οικονομία στη χώρα μας», ανέφερε ο κ. Γκότσης.

«Ελπίζω με βάση αυτή την έκθεση αλλά κυρίως με τις προβλέψεις και την εργασία που τώρα κάνετε, να έρθετε σε επαφή μέσα από τις θεσμικές διαδικασίες με τη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους και με όλες τις Επιτροπές και τις ομάδες που εργάζονται για τον ίδιο σκοπό, έτσι ώστε να υπάρξει διασταύρωση στοιχείων και εκτιμήσεων», δήλωσε από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Βουλής παραλαμβάνοντας την έκθεση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ