ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Παπαθανάσης: Συζητάμε για σαρακοστιανό «καλάθι του νοικοκυριού»

Παπαθανάσης: Συζητάμε για σαρακοστιανό «καλάθι του νοικοκυριού»
Αναμένεται να λειτουργήσει όπως το εορταστικό «καλάθι» την περίοδο των Χριστουγέννων. ΑΠΕ ΜΠΕ

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί «καλάθι» για την περίοδο της Σαρακοστής όπως αντίστοιχα λειτούργησε το «καλάθι των Χριστουγέννων» άφησε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης.

«Το «καλάθι» είναι μία επιτυχία το γνωρίζουν όσοι το χρησιμοποιούν, το δείχνουν και τα στατιστικά στοιχεία και βεβαίως κανείς δεν είπε ότι δεν μπορεί να υπάρξει και ένα «καλάθι» για τη Σαρακοστή που έρχεται. Όπως λειτούργησε το εορταστικό «καλάθι», πολύ ικανοποιητικά και το «καλάθι» του Άη Βασίλη» σημείωσε ο κ. Παπαθανάσης μιλώντας στο Mega.

Ο κ. Παπαθανάσης συμπλήρωσε είναι κάτι που θα συζητηθεί προκειμένου να αποφασιστούν και τα προϊόντα που θα περιληφθούν, ώστε να προστεθούν στο υπάρχον «καλάθι», όπως αντίστοιχα έγινε και την περίοδο των γιορτών.

Οι συζητήσεις για περισσότερα επώνυμα προϊόντα στο «καλάθι»

Παράλληλα ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, αναφέρθηκε στις συζητήσεις που γίνονται με τη βιομηχανία προκειμένου να μπουν περισσότερα επώνυμα προϊόντα στο «καλάθι του νοικοκυριού».

«Η βιομηχανία θέλει να βάλει και επώνυμα προϊόντα επομένως συζητάμε έτσι ώστε να μπει, ένα επώνυμο και ένα ιδιωτικής ετικέτα στις κατηγορίες προϊόντων, χωρίς να αλλάξει η λειτουργία του «καλαθιού» σημείωσε ο κ. Παπαθανάσης.

Εξήγησε ότι δεν μπορεί να γίνει σε όλες τις κατηγορίες, όπως πχ. στα βρεφικά, αλλά μπορεί να εφαρμοστεί σε άλλα προϊόντα όπως τα όσπρια.

«Θα πρέπει πρώτα να πάρουμε την έγκριση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού» διευκρίνισε ο κ. Παπαθανάσης.

Ανέφερε ακόμη ότι οι εταιρείες θέλουν να στηρίξουν την προσπάθεια και να μπουν στο καλάθι καθώς φαίνεται να το προτιμούν οι καταναλωτές. «Έχει υπάρξει ανταγωνισμός και έχουν κρατηθεί οι τιμές 10 εβδομάδες τώρα» συμπλήρωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης. Υπενθύμισε ότι στην 10η εβδομάδα εφαρμογής του «καλαθιού» που διανύουμε το 92% των προϊόντων είχε είτε πτωτική, είτε σταθερή τιμή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ