Ηλίας Παπαδόπουλος: Η Nestlé S.A. «γράφει» τη δική της ιστορία
BUSINESS

Ηλίας Παπαδόπουλος: Η Nestlé S.A. «γράφει» τη δική της ιστορία

Το CNN Greece βρέθηκε στα γραφεία της Nestlé Ελλάς, και συνομίλησε με ένα από τα βασικότερα στελέχη της εταιρείας, τόσο για τα διάσημα προϊόντα της Nestlé όσο και για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα και τους στόχους της εταιρείας.

Το CNN Greece βρέθηκε στα γραφεία της Nestlé Ελλάς, και συνομίλησε με ένα από τα βασικότερα στελέχη της εταιρείας, τόσο για τα διάσημα προϊόντα της Nestlé όσο και για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα και τους στόχους της εταιρείας. Nescafé Frappé, Λουμίδης Παπαγάλος, Κορπή, Perrier, Maggi σούπες, Maggi πουρές, Kit Kat, Crunch, Smarties, Nesquik και Nestea είναι μόνο μερικά από τα δεκάδες brands της μεγαλύτερης παγκοσμίως εταιρείας τροφίμων και ποτών, της Nestlé S.A. Η εταιρεία διαθέτει περισσότερες από 2000 μάρκες, ενώ έχει παρουσία σε 191 χώρες σε όλο τον κόσμο!

H Nestlé στον κόσμο

Το 1867, ο γερμανοελβετός φαρμακοποιός Henri Nestlé δημιούργησε τη Farine Lactée. Ήταν ένα μίγμα από ψωμί, γάλα και ζάχαρη, που κατάφερε να σώσει τη ζωή ενός νεογέννητου. Η Nestlé S.A. έχει έδρα το Vevey της Ελβετίας, με εγκαταστάσεις σε 197 χώρες, 442 εργοστάσια σε 86 χώρες και 339.000 υπαλλήλους παγκοσμίως.

Η Nestlé στην Ελλάδα

Η Nestlé στην Ελλάδα ταυτίζεται με αγαπημένα προϊόντα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το «γαλακτούχον άλευρον Nestlé» για το οποίο η εφημερίδα Ακρόπολις ανέφερε το 1899 πως είναι «πλήρης τροφή δια τα μικράς ηλικίας παιδία». Αυτή ήταν η αρχή μιας σειράς από προϊόντα που μεγάλωσαν μαζί με την ελληνική οικογένεια...