ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Υψηλή γαστρονομία, αναζωογόνηση και ευεξία στο Kenshō Boutique Hotel & Suites

Υψηλή γαστρονομία, αναζωογόνηση και ευεξία στο Kenshō Boutique Hotel & Suites

Το ξενοδοχείο Kenshō Boutique Hotel Suites στον Ορνό της Μυκόνου αποτελεί την υλοποίηση ενός οράματος για την δημιουργία ενός ξενοδοχείου ορόσημο, τόσο σε ότι αφορά στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του, όσο και για τις μοναδικές εμπειρίες που θα αποκομίζει ο πελάτης-επισκέπτης (guest experience).

Η υλοποίηση αυτού του οράματος γνώρισε άμεσα τη διεθνή καταξίωση κατακτώντας μια σειρά από διεθνή και Ελληνικά βραβεία τουρισμού και design, με κυριότερο το βραβείο World’s Best New Boutique Hotel Award 2017 όπου η επιλογή έγινε από δύο ανεξάρτητες επιτροπές μεταξύ 700 ξενοδοχείων από όλο τον κόσμο.

Το Kenshō Fine Dining Restaurant είχε ως στόχο τη δημιουργία μιας γαστρονομικής εμπειρίας υψηλών προδιαγραφών, με βάση την ελληνική κουζίνα. Ακολουθώντας τις αρχιτεκτονικές γραμμές του ξενοδοχείου και τις υψηλών προδιαγραφών διακοσμητικές προσεγγίσεις του, αποτελεί ένα μοναδικό περιβάλλον αισθητικής.

Πέρα όμως από την αισθητική του χώρου, η κουζίνα του εστιατορίου είναι μοναδική στο είδος της, αφού θέτει την ελληνική μαγειρική κουλτούρα στο επίκεντρο της υψηλής γαστρονομίας μέσα από μοντέρνες και καινοτόμες τεχνικές.

Ο Σεφ Γιώργος Στυλιανουδάκης έχει δημιουργήσει μια πρόταση για τον γαστρονομικό κόσμο και όχι μόνο, αφού οι ελληνικές παραδοσιακές γεύσεις παρουσιάζονται μέσα από μια προσέγγιση υψηλής γαστρονομίας συνδυάζοντας την παράδοση με τις μοντέρνες τεχνικές.

Πιάτα που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν έργα τέχνης ως προς την παρουσίαση και την τεχνική τους, ανακαλούν μνήμες από την ελληνική παράδοση.

Η «κακαβιά», πιάτο που στηρίζεται στην παραδοσιακή μπουγιαμπέσα των ψαράδων, το babylamb που θυμίζει τη γεύση αρνιού φτιαγμένο από τα χέρια της γιαγιάς και το «στιφάδο» που ενώ οπτικά δεν θυμίζει διόλου το γνωστό παραδοσιακό ελληνικό πιάτο, γευστικά σε ταξιδεύει στα οικογενειακά Κυριακάτικα τραπέζια, είναι κάποιες από τις προσεγγίσεις του σεφ που συνθέτουν μια κουζίνα «συναισθημάτων» (emotioncuisine).

Η κουζίνα του Kenshō Fine Dining αποτελεί παρουσίαση της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας σε επίπεδα αστεριού Michelin, δημιουργώντας μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία.

Η κουζίνα κάθε τόπου αποτελεί σημάδι της κουλτούρας του. Ο σεφ του Kenshō Fine Dining κατάφερε να δημιουργήσει ένα concept που προωθεί την ελληνική κουζίνα σε υψηλά επίπεδα και που μπορεί να συναγωνιστεί επάξια κουζίνες με παράδοση στην υψηλή γαστρονομία, όπως η γαλλική.

Η συχνή διοργάνωση γαστρονομικών events με την συμμετοχή Chef παγκόσμιας κλάσης όπως ο Quique Dacosta (3* Michelin Stars),αποδεικνύουν έμπρακτα την συνεχή αναζήτηση του Kenshō Restaurant για την τελειότητα.

Μόλις δυο μήνες μετά την πρώτη του λειτουργία, το Kenshō Restaurant, έλαβε την 6η θέση στην κατηγορία «Best Gourmet Gateway» στα διεθνώς αναγνωρισμένα Hotel Awards του διάσημου travel agency στη Μεγάλη Βρετανία Mr & MrsSmith, συναγωνιζόμενο εστιατόρια με βραβευμένους με Michelin chef. Η διεθνής αναγνώριση συνεχίστηκε με το Kenshō Fine Dining Restaurant να αποσπά στα World Luxury Restaurant Awards 2017, το Best Food Styling/Presentation Award.

Τέλος, ο σεφ Γιώργος Στυλιανουδάκης εκπροσωπώντας το Kenshō Fine Dining Restaurant, επιλέχθηκε να μαγειρέψει για το James Beard Foundation στην Νέα Υόρκη, γεγονός εξαιρετικά σημαντικό για το χώρο της γαστρονομίας. Το James Beard Foundation ένας ΜΚΟ με σκοπό την προώθηση της γαστρονομίας αποτελεί ένα σημαντικό θεσμό και οι εκδηλώσεις του απευθύνονται στα μέλη του – διακεκριμένους δημοσιογράφους γαστρονομίας, γευσιγνώστες, κριτικούς κλπ. Για πρώτη φορά διεξήχθη εκδήλωση με θέμα την ελληνική κουζίνα υψηλών προδιαγραφών και οι γαστρονομικές προτάσεις του Kenshō θα ήταν ένας από τους βασικούς εκπροσώπους της.

To Kenshō Fine Dining Restaurant αποτελεί ένα καινοτόμο προϊόν για την αγορά της Μυκόνου και όχι μόνο, αφού προωθεί την ελληνική κουζίνα, και μέσω αυτής την ελληνική κουλτούρα σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα και μπορεί να προσελκύσει γαστρονομικό τουρισμό από ολόκληρο τον κόσμο.

Στιγμές αναζωογόνησης και ευεξίας στο Kenshō Spa

Το Kenshō Boutique Hotel & Suites αποτελεί ερέθισμα για την αφύπνιση όλων των αισθήσεων από τη πρώτη στιγμή που περνά κάποιος το κατώφλι του. Η αρχιτεκτονική και το Interior Design του ξενοδοχείου δίνουν στον επισκέπτη μια αίσθηση περιήγησης σε ένα διαρκές art exhibition, με την τέχνη να εντάσσεται διακριτικά στον χώρο των διακοπών του, χωρίς όμως να στερεί τίποτα από την αίσθηση της χαλάρωσης.

Παράλληλα, η επίσκεψη στο Kenshō απογειώνεται από τις στιγμές αναζωογόνησης και ευεξίας στο χώρο του Kenshō Spa. Ο επισκέπτης, μπορεί να χαλαρώσει στην «σπηλιά» με το Jacuzzi αφού απολαύσει το Hammam και τις ποικίλες υπηρεσίες μασάζ και spa rituals. Ο ιδιαίτερης τεχνοτροπίας χώρος στο σπα, που νομίζει κανείς ότι είναι πραγματική σπηλιά, προσφέρει μοναδικές στιγμές απόλαυσης.

Ο χώρος είναι διαθέσιμος στους πελάτες του ξενοδοχείου για δημόσια χρήση, αλλά και ο εξωτερικός επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να απολαύσει τις υπηρεσίες ιδιωτικώς, κλείνοντας απλά ραντεβού!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ