Study Abroad: Το πρόγραμμα που στέλνει Έλληνες φοιτητές στα κορυφαία πανεπιστήμια του εξωτερικού
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Study Abroad: Το πρόγραμμα που στέλνει Έλληνες φοιτητές στα κορυφαία πανεπιστήμια του εξωτερικού

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η φοίτηση σε κάποιο κορυφαίο εκπαιδευτικό ίδρυμα δίνει σήμερα ένα σημαντικό προβάδισμα στους νέους, καθιστώντας τους περισσότερο ανταγωνιστικούς στην αγορά εργασίας και ανοίγοντάς τους νέους ορίζοντες και προοπτικές.

Μία ακόμη παράμετρος, όμως, που σχετίζεται με την επαγγελματική εξέλιξη ενός νέου και μπορεί να λειτουργήσει συνδυαστικά με τις ποιοτικές σπουδές στην Ελλάδα, αφορά τις ακαδημαϊκές ευκαιρίες για φοίτηση σε μεγάλα πανεπιστήμια του εξωτερικού. Πράγματι, οι σπουδές σε κάποιο εκπαιδευτικό ίδρυμα του εξωτερικού για ορισμένο χρονικό διάστημα ή η συμμετοχή σε κάποιο διεθνές πρόγραμμα σπουδών, μπορούν να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο το προφίλ ενός σπουδαστή και να γίνουν «διαβατήριο» για την επαγγελματική του αποκατάσταση.

Με ποιον τρόπο, όμως, μπορεί ένας φοιτητής που σπουδάζει σε έναν κορυφαίο εκπαιδευτικό οργανισμό στην Ελλάδα να ταξιδέψει για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα στο εξωτερικό και να σπουδάσει σε διεθνούς φήμης πανεπιστήμια;

Study Αbroad επιλογές

Οι επιλογές είναι σίγουρα πολλές, ωστόσο, ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα και συμφέροντα προγράμματα στη χώρα μας για συμμετοχή σε κάποιο πρόγραμμα σπουδών του εξωτερικού είναι το Study Abroad.

Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα δίνει την ευκαιρία σε φοιτητές που φοιτούν στο Deree – The American College of Greece, να σπουδάσουν για ένα διάστημα σε κορυφαία πανεπιστήμια του εξωτερικού (στην Αμερική, την Ευρώπη και την Ασία) καταβάλλοντας τα δίδακτρα που θα κατέβαλλαν κανονικά στο Deree ή εξασφαλίζοντας κάποια υποτροφία για να καλύψουν τα έξοδά τους, από τη στέγαση και τη σίτιση μέχρι τα δίδακτρα του ξένου πανεπιστημίου. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική ακαδημαϊκή ευκαιρία που αποτελεί μέρος των σπουδών στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος και δίνει σε όσους νέους το επιθυμούν τη δυνατότητα να περάσουν έναν μήνα, ένα τετράμηνο, ένα ακαδημαϊκό εξάμηνο ή και ακόμα και ολόκληρο έτος σπουδάζοντας εκτός Ελλάδος.

Σημαντικά οφέλη για κάθε νέο

Ποια είναι, όμως, τα συνολικά οφέλη από τη συμμετοχή στο Study Abroad του Deree και γιατί το επιλέγουν σταθερά όλο και περισσότεροι φοιτητές;

Εκτός από πολύτιμη εκπαιδευτική ευκαιρία, η συμμετοχή στο συγκεκριμένο πρόγραμμα αποτελεί εμπειρία ζωής αφού μέσα από αυτό, οι νέοι διευρύνουν τους ορίζοντές τους και έρχονται σε επαφή με άλλες κουλτούρες και πολιτισμούς. Την ίδια ώρα, αποκτούν σημαντικές δεξιότητες, χρήσιμα «soft skills», που μπορούν να τους βοηθήσουν στη μετέπειτα επαγγελματική τους πορεία και στην προσωπική τους ανάπτυξη. Η καινοτόμος σκέψη και η ευελιξία είναι δύο από αυτά τα skills και το σίγουρο είναι πως ένας διευρυμένος, ευέλικτος και παγκοσμιοποιημένος τρόπος σκέψης αποτελεί σήμερα απαραίτητο προσόν.

Σπουδάζοντας, λοιπόν, στο Deree και συμμετέχοντας στο Study Abroad, οι φοιτητές μπορούν να εμπλουτίσουν το ακαδημαϊκό τους προφίλ και άρα να αυξήσουν τις πιθανότητές για άμεση επαγγελματική αποκατάσταση.

Ποιοι μπορούν να συμμετέχουν και πώς

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα απευθύνεται σε κάθε νέο που θέλει να αξιοποιήσει στο έπακρο τις ευκαιρίες ενός προγράμματος σπουδών σε σχολές του εξωτερικού, ενώ φοιτά στο Deree, έναν εκπαιδευτικό οργανισμό που ξεχωρίζει για το κύρος του και το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης που προσφέρει.

Αρκεί να δει κάποιος τη λίστα των ξένων πανεπιστημίων με τα οποία συνεργάζεται το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος προκειμένου να κατανοήσει τις υψηλές προδιαγραφές του Study Abroad: ανάμεσά τους το Cornell School of Hotel Administration στη Νέα Υόρκη –το οποίο είναι και καλύτερο πανεπιστήμιο στον κόσμο στον τουριστικό τομέα–, το Emory Goizueta Business School και το Stanford. Το Deree έχει συνάψει συνεργασίες με περισσότερα από 65, διεθνώς καταξιωμένα και περιζήτητα πανεπιστήμια, και κάθε χρόνο προσθέτει σε αυτήν τη λίστα νέα ισχυρά ονόματα.

Δεν υπάρχει αμφιβολία, λοιπόν, πως για κάθε φοιτητή από όλα τα majors (ειδικότητες) και τα minors (υποειδικότητες) του Deree, το Study Abroad αποτελεί μία εξαιρετική ευκαιρία που θα διευρύνει τους ορίζοντές του και θα τον εφοδιάσει με ένα ακόμη ανταγωνιστικό και επίκαιρο πλεονέκτημα στη σύγχρονη, παγκοσμιοποιημένη αγορά εργασίας.