ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μια σχολή επιχειρηματικότητας 100% για νέους με όραμα από την Coca-Cola

Μια σχολή επιχειρηματικότητας 100% για νέους με όραμα από την Coca-Cola

100 νέοι σπουδαστές, 100 επιχειρηματικά όνειρα, 100 λόγοι αισιοδοξίας για το μέλλον. Aπό τις Βρυξέλλες στο Χονγκ Κονγκ, τη Μαδρίτη και τώρα στην Αθήνα μια ιδιότυπη και εμπνευσμένη "κινούμενη" Σχολή Επιχειρηματικότητας απέδειξε ότι η ιδέα και το όραμα γίνεται πραγματικότητα. Αρκεί να υποστηριχθούν.

Η πρωτοποριακή Σχολή Επιχειρηματικότητας που διοργανώνει το διεθνές think tank Think Young έφτασε και στη χώρα μας με την υποστήριξη του Ιδρύματος της Coca-Cola. Η διεθνής ΜΚΟ και η ελληνική εταιρία συμμάχησαν για να φέρουν στην Αθήνα μία "διαφορετική" Σχολή όπου η Επιχειρηματικότητα μαθαίνεται, χωρίς καθηγητές, αλλά με πολύ έμπνευση, πολλά βραβεία και ακόμη περισσότερες ευκαιρίες.

new5

Με πίστη στο όραμα των νέων

Η σχολή ήταν αλλιώτικη καθώς όχι μόνο απουσίαζαν πλήρως οι καθηγητές, αλλά γιατί τόσο η "φοίτηση", όσο και η "αποφοίτηση", συνοδεύτηκαν από ξεχωριστές εμπειρίες, σημαντικά βραβεία και μοναδικές ευκαιρίες. Το "πρόγραμμα σπουδών" απλό και διαφορετικό: 100 ταλαντούχοι νέοι 18-35 ετών παθιασμένοι με την επιχειρηματικότητα και χωρισμένοι σε 10 ομάδες είχαν στη διάθεσή τους 5 μέρες και για να "στήσουν" ένα έξυπνο επιχειρηματικό πλάνο. Αρωγοί τους στην προσπάθεια ήδη επιτυχημένοι επιχειρηματίες-μέντορες από διάφορους κλάδους που καθοδήγησαν το όραμα.

Έτσι, έπειτα από 5 μέρες, δεκάδες συζητήσεις, εκατοντάδες καφέδες, αμέτρητες ιδέες και μερικές ... εποικοδομητικές διαφωνίες, κάθε ομάδα παρουσίασε το ολοκληρωμένο σχέδιό της, με την "DRYmeUP“, μια έξυπνη μονάδα παρασκευής snacks λαχανικών να αναδεικνύεται νικήτρια!

new4

Η Coca-Cola επιφύλαξε μία έκπληξη για όλους τους συμμετέχοντες. 4 τυχεροί κληρώθηκαν να ταξιδέψουν στη Μαδρίτη για να παρακολουθήσουν σεμινάριο για νεοφυείς επιχειρήσεις, στο IE Business School στη Μαδρίτη, μία από τις κορυφαίες επιχειρηματικές σχολές του κόσμου. Αλήθεια, ποιος είπε ότι τα όνειρα δεν γίνονται πραγματικότητα; Η κατάλληλη βοήθεια και η παρότρυνση είναι απλά η αρχή.

new3

*Η Σχολή Επιχειρηματικότητας πραγματοποιήθηκε μεταξύ 30 Νοεμβρίου – 4 Δεκεμβρίου στη Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων "Θ.Ε.Α." του ΕΒΕΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ