ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αποτρίχωση με Laser – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Αποτρίχωση με Laser – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Οι ανεπιθύμητες τρίχες αποτελούν ένα κοινό αισθητικό πρόβλημα σε όλο τον κόσμο. Η περίσσεια της τριχοφυΐας,η υπερτρίχωση και η μεγαλύτερη πυκνότητα τρίχας σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος, μπορεί να επηρεάσει την ψυχολογία του ανθρώπου, προκαλώντας κατάθλιψη και άγχος.

Η αποτρίχωση μέσω του ξυρίσματος, των αποτριχωτικών ταινιών και κεριών και της ηλεκτρόλυσης μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα ζωής ενός ατόμου, αλλά πολλές από αυτές τις τεχνικές παρέχουν προσωρινές λύσεις κατά της τριχοφυΐας. Παρόλο που η ηλεκτρόλυση μπορεί να αφαιρέσει μόνιμα τις τρίχες, είναι μια αργή διαδικασία με μεταβλητή αποτελεσματικότητα.

Αποτρίχωση με laser – Η αποτελεσματικότερη μέθοδος

Η αποτρίχωση με laser έχει εξελιχθεί με σκοπό να γίνει ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για τη μόνιμη αποτρίχωση. Παρέχει μακροχρόνια αποτελέσματα, σε σχέση με άλλες μεθόδους. Η διάρκεια της αποτρίχωσης υπολογίζεται από 10 λεπτά για το πρόσωπο, έως 1 ώρα για την πλάτη.

Η αποτρίχωση με λέιζερ παρέχει σαφέστατα καλύτερα αποτελέσματα λόγω της στοχευμένης καταστροφής των θυλάκων της τρίχας. Ο μηχανισμός δράσης της αποτρίχωσης με λέιζερ εξαρτάται από το χρώμα, την ποιότητα , τον κύκλο ανάπτυξης της τρίχας καθώς και το χρώμα του δέρματος. Ουσιαστικά το λέιζερ δρα στο αναγενές στάδιο του κύκλου ανάπτυξης της τρίχας.

Υπό ιδανικές συνθήκες, σε κάθε συνεδρία επιτυγχάνεται μόνιμη αποτρίχωση μόνο στο 15%-30% των τριχών. Για το λόγο αυτό απαιτούνται αρκετές συνεδρίες ώστε να επιτευχθεί το τελικό αποτέλεσμα.

Τα καλύτερα συστήματα για αποτρίχωση με laser

Τα δύο πιο αποδοτικά συστήματα αποτρίχωσης με λέιζερ είναι ο Αλεξανδρίτης (Alexandrite) ο οποίος υπερτερεί έναντι των άλλων μεθόδων σε αποτελεσματικότητα, και το Διοδικό (Diode), το οποίο στοχεύει σε πιο σκουρόχρωμες επιδερμίδες.

Ο Αλεξανδρίτης λειτουργεί σε μήκος κύματος 755 nm και είναι πιο κατάλληλος για τους φωτότυπους I-III (ανοικτόχρωμο δέρμα) , ενώ το Διοδικό λέιζερ που λειτουργεί στα 810 nm είναι πιο κατάλληλο για φωτότυπους III-V (σκουρόχρωμο δέρμα).

Η σωστή επιλογή συστήματος λέιζερ θα πρέπει να γίνει κυρίως βάσει του φωτότυπου του κάθε δέρματος. Κάποιες φορές προτείνεται ο συνδυασμός των δύο λέιζερ για το βέλτιστο του αποτελέσματος.

Η σωστή προετοιμασία κατά τη διαδικασία της αποτρίχωσης με laser

Το επιθυμητό μήκος της τρίχας πριν τη συνεδρία θα πρέπει να είναι μόλις 1-2 χιλιοστά και η περιοχή καθαρή χωρίς υπολείμματα κρεμών. Στις πιο ευαίσθητες περιοχές όπως η περιοχή στο μπικίνι συνιστάται η εφαρμογή τοπικής αναισθητικής κρέμας 30 λεπτά πριν τη συνεδρία.

Η σωστή προστασία των ματιών πριν από την έναρξη της διαδικασίας είναι ζωτικής σημασίας για τον ασθενή. Κάθε συσκευή απαιτεί τη χρήση ειδικών προστατευτικών γυαλιών, μοναδικών για το συγκεκριμένο μήκος κύματος του κάθε μηχανήματος.

Τι πρέπει να γίνει μετά την αποτρίχωση με laser;

Μετά τη διαδικασία, είναι πιθανό να χρειαστεί να εφαρμοστούν παγοκύστες στην περιοχή που έχει υποστεί αποτρίχωση, ώστε να μειωθεί ο πόνος και το πρήξιμο.Ορισμένες φορές μπορεί να παρατηρηθεί ερυθρότητα ή οίδημα αμέσως μετά τη θεραπεία. Σε αυτή την περίπτωση μπορούν να χορηγηθούν τοπικά στεροειδή για τις επόμενες 2 ημέρες. Οι ασθενείς πρέπει να ακολουθούν αυστηρή αποφυγή του ήλιου για τουλάχιστον 24-48 ώρες μετά από κάθε θεραπεία.

Η σωστή επιλογή του ειδικού

Η επιλογή ενός ειδικού δερματολόγου είναι σημαντική.

H Derma Hair Clinic και ο δερματολόγος Δρ. Απόστολος Καραλέξης έχουν βραβευτεί από διεθνείς οργανισμούς για την εξαιρετική ποιότητα των υπηρεσιών τους. Το προσωπικό της Derma Hair Clinic είναι άριστα καταρτισμένο και εξειδικευμένο. Χρησιμοποιούν μόνο τα πιο σύγχρονα συστήματα, τα οποία προσφέρουν εγγυημένο και επιτυχημένο αποτέλεσμα. Προσαρμόζουν το πακέτο θεραπείας ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ασθενούς, εξασφαλίζοντας τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. H Derma Hair Clinic αποτελεί την κατάλληλη κλινική για αποτρίχωση με laser.

Συμπεραίνοντας, η αποτρίχωση με λέιζερ παρέχει μια αποδοτική μέθοδο για την αποτελεσματική απομάκρυνση της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας. Η τεχνολογία του λέιζερ στο πλαίσιο της αποτρίχωσης εξελίσσεται διαρκώς στοχεύοντας στη βελτιστοποίηση της ασφάλειας και της αποτελεσματικότητας για κάθε τύπο δέρματος.

Κλείστε τώρα το ραντεβού σας και πείτε τέλος στην τριχοφυΐα!

123

Στοιχεία Επικοινωνίας

Δρ. Απόστολος Καραλέξης

https://www.karalexis.gr/

Παπαδιαμαντοπούλου 4 &Βασ. Σοφίας (Μέγαρο Μουσικής)

210 723 2932

info@karalexis.gr