ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

SHRM: Ένα κορυφαίο μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού

SHRM: Ένα κορυφαίο μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού

Η Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού εξελίσσεται σε έναν δημοφιλή κλάδο που προσφέρει σημαντικές προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης στους νέους. Καθώς αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι κάθε σύγχρονης εταιρείας, όσοι το επιλέγουν πρέπει να είναι επαρκώς καταρτισμένοι προκειμένου να συμβάλλουν στην περαιτέρω ανάπτυξή της, αλλά και στις υψηλές απαιτήσεις της θέσης τους. Κάτι τέτοιο φυσικά είναι εφικτό, μόνο με την κατάλληλη εκπαίδευση.

Προκειμένου να εξυπηρετηθεί λοιπόν αυτή η ανάγκη για γνώση, ένα από τα πιο αξιόλογα εκπαιδευτικά ιδρύματα, το Alba Graduate Business School, δημιούργησε ένα πλήρως ενημερωμένο μεταπτυχιακό πρόγραμμα. Ο λόγος για το MSc in Strategic Human Resource Management, που σήμερα «μετράει» 504 αποφοίτους. Αυτό που αξίζει όμως να τονίσουμε είναι ότι το 100% των αποφοίτων του βρίσκουν δουλειά πριν ακόμη αποφοιτήσουν. Το γεγονός αυτό, στην περίοδο της κρίσης που διανύουμε φαίνεται να είναι ιδιαιτέρως σημαντικό για τους νέους που αναζητούν θέσεις που θα τους προσφέρουν σίγουρη επαγγελματική αποκατάσταση.

Πώς προετοιμάζει όμως το SHRM τους σπουδαστές του;

Το εν λόγω πρόγραμμα παρέχει στους σπουδαστές του όλα τα εφόδια που χρειάζονται για να ξεκινήσουν μία επιτυχημένη επαγγελματική πορεία. Και καθώς σήμερα η εμπειρία θεωρείται απαραίτητη, από τους περισσότερους εργοδότες, επενδύει ιδιαιτέρως στην πρακτική εκπαίδευση και άσκηση. Έτσι, προσφέρει σύγχρονα workshops που τους προετοιμάζουν για τα επόμενα βήματά τους, καθώς και εργαστήρια σε συνεργασία με ειδικούς του κλάδου, όπως ο Όμιλος Korn Ferry/H.

Παράλληλα, φροντίζει να είναι πάντα πληροφορημένοι πάνω σε επίκαιρα θέματα στον τομέα τους, όπως η διαφορετικότητα και η διαχείριση των συγκρούσεων. Άλλωστε, η ενημέρωση για τις τελευταίες τάσεις στην εργασία πανελλαδικά και πανευρωπαϊκά, παραμένουν προτεραιότητες. Και καθώς το Alba είναι Επιστημονικός Συντονιστής του διαγωνισμού Best Workplaces στην Ελλάδα και στο Recruitment Confidence Index (RCI), κάτι τέτοιο μπορεί να επιτευχθεί πολύ εύκολα.

1

Σημαντικές επαγγελματικές προοπτικές στην Ελλάδα και το εξωτερικό

Πέρα από όλα τα παραπάνω, αυτό που κάνει τους φοιτητές του MSc in SHRM να ξεχωρίζουν, είναι ότι έχουν στη διάθεσή τους ένα πολύ «δυνατό» πτυχίο, που τους «ανοίγει» πόρτες σε κορυφαίες εταιρείες τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Και αυτό διότι το εν λόγω μεταπτυχιακό είναι το μόνο στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού στην Ελλάδα που έχει πιστοποιηθεί από τον διεθνή ανεξάρτητο φορέα αξιολόγησης ακαδημαϊκών προγραμμάτων EFMD (European Foundation for Quality Management, EPAS accreditation από τις Βρυξέλλες, στην Ευρώπη). Επιπλέον, είναι πιστοποιημένο και από τον NΕCHE (New England Commission of Association of Schools and Colleges, ΗΠΑ).

Άλλωστε, το Society for Human Resource Management αναγνωρίζει ότι το πρόγραμμα ευθυγραμμίζεται με τις οδηγίες και τα πρότυπα που έχει εκδώσει για μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού.
Τι σημαίνουν όλα αυτά πρακτικά; Ότι οι απόφοιτοι του προγράμματος μπορούν να εργαστούν σε κορυφαίες εταιρείες σε ολόκληρο τον κόσμο και να διεκδικήσουν σημαντικές θέσεις, οπουδήποτε και αν επιλέξουν να εργαστούν.

Τι σημαίνουν όλα αυτά πρακτικά; Ότι οι απόφοιτοι του προγράμματος μπορούν να εργαστούν σε κορυφαίες εταιρείες σε ολόκληρο τον κόσμο και να διεκδικήσουν σημαντικές θέσεις, οπουδήποτε και αν επιλέξουν να εργαστούν.

Οι φοιτητές στο επίκεντρο

Σε κάθε περίπτωση, οι φοιτητές του προγράμματος βρίσκονται πάντα στο επίκεντρο της προσοχής και έχουν τη στήριξη και την καθοδήγηση των καταξιωμένων καθηγητών τους. Αυτό, άλλωστε, είναι και το «μυστικό» της επιτυχίας του προγράμματος. Το έμπειρο διδακτικό προσωπικό τους βοηθάει με κάθε τρόπο να εξελιχθούν σε κάθε τομέα της ζωής τους και να βρουν τον δρόμο που θέλουν να ακολουθήσουν. Έτσι, αποκτούν τα εφόδια αλλά και την αυτοπεποίθηση για να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις του σύγχρονου επαγγελματικού στίβου.

Κάτι τέτοιο είναι εφικτό και μέσω των υπηρεσιών προσωπικού coaching που προσφέρονται, ώστε οι φοιτητές να ενισχύσουν τις ατομικές τους δεξιότητες, μέσα από το μάθημα Leadership Development. Έτσι, με σωστή καθοδήγηση, αναλαμβάνουν σημαντικές πρωτοβουλίες, γνωρίζουν στελέχη κορυφαίων εταιρειών που τους εμπνέουν με το παράδειγμά τους και αποκτούν πολύτιμη εμπειρία, που τους επιτρέπει να ακολουθήσουν μία επιτυχημένη πορεία.

“Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε στο e-book. Τελευταία προθεσμία για υποβολή αίτησης: 14 Ιανουαρίου 2019.”