ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τα επόμενα βήματα για τον Astir Βουλιαγμένης

Τα επόμενα βήματα για τον Astir Βουλιαγμένης

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το σχέδιο για την αναγέννηση της περιοχής του Αστέρα Βουλιαγμένης, ένα επενδυτικό πλάνο συνολικού ύψους 650 εκατoμμυρίων ευρώ. 

Η πρώτη φάση του πλάνου ολοκληρώθηκε με την έναρξη λειτουργίας πριν από μερικές ημέρες του Four Seasons Astir Palace Hotel Athens, ενώ, όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της σχετικής παρουσίασης που πραγματοποιήθηκε σήμερα σε εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης, αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στην επόμενη διετία.

Όπως ανέφερε ο Στέλιος Κουτσιβίτης, διευθύνων σύμβουλος της Αστήρ Παλάς Βουλιαγμένης ΑΞΕ, «η ανάπλαση του Αστέρα αποτελεί τη μεγαλύτερη τουριστική επένδυση στην Ελλάδα και ένα από τα πιο σύνθετα έργα αξιοποίησης ακινήτων, που συμβάλλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου και στην ενδυνάμωση της θέσης της χώρας στο διεθνή τουριστικό χάρτη», ενώ τόνισε πως η υλοποίηση του έργου αποτελεί και ένα μήνυμα προς τους διεθνείς επενδυτές ότι στην Ελλάδα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα περίπλοκες επενδύσεις.

Ο πρώτος πυλώνας της ανάπλασης είναι οι ξενοδοχειακές υποδομές με τη λειτουργία του Four Seasons Astir Palace Hotel Athens.

«Η Ελλάδα ήταν μία από τις χώρες που περιμέναμε πολύ προκειμένου να αποκτήσουμε παρουσία», τόνισε από τη δική του πλευρά ο Σαμ Ιωαννίδης, γενικός διευθυντής του ξενοδοχείου, τονίζοντας τη μοναδικότητα της τοποθεσίας και σημειώνοντας ότι η ανακαίνιση έγινε επιδιώκοντας να αναδειχθούν τα τοπικά και ελληνικά χαρακτηριστικά, ενώ ο στόχος είναι να αναδειχθεί σε ένα από τα πιο εμβληματικά σημεία ολόκληρης της Μεσογείου.

Η νέα ξενοδοχειακή μονάδα διαθέτει συνολικά 303 δωμάτια, σουίτες και μπανγκαλόους, κέντρο spa υψηλής αισθητικής και άλλες εγκαταστάσεις αναψυχής και ελεύθερου χρόνου. Παράλληλα, προσφέρει μοναδικές γευστικές εμπειρίες, που αναβαθμίζουν τη γαστρονομική ταυτότητα του Αστέρα.

Τo ξενοδοχείο περιλαμβάνει επίσης υψηλού επιπέδου εγκαταστάσεις συνεδρίων και εκδηλώσεων, ενώ ένα σύγχρονο ελικοδρόμιο είναι επίσης διαθέσιμο για τις ανάγκες των πιο απαιτητικών επισκεπτών.

Επιπρόσθετα –εκτός από τις νέες εγκαταστάσεις και υπηρεσίες του ξενοδοχείου– υψηλού επιπέδου επιλογές εστίασης, διασκέδασης αλλά και κορυφαίοι οίκοι με παρουσία σε άλλους διεθνείς προορισμούς ενισχύουν την κοσμοπολίτικη ταυτότητα της Astir, ενώ η συνεργασία με επιλεγμένους πολιτιστικούς φορείς προωθεί την πλούσια κληρονομιά της χώρας, όπως επεσήμαναν τα στελέχη της Four Seasons.

Επόμενα βήματα

Όσον αφορά τις επόμενες κινήσεις, έως το καλοκαίρι του 2020 θα ολοκληρωθεί η πλήρης ανακαίνιση της Astir Beach, με νέες υποδομές και αναβαθμισμένες υπηρεσίες, με στόχο την ενίσχυση της εμβληματικής ταυτότητάς της, θέτοντας νέες προδιαγραφές ποιότητας.

Η αναβάθμιση της Astir Marina αποτελεί πρόσθετο πυλώνα του πλάνου ανάπλασης, με στόχο να καταστεί εφάμιλλη με μαρίνες ορόσημα της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου, σε επίπεδο υποδομών και υπηρεσιών.

Επιπλέον, το επενδυτικό πλάνο περιλαμβάνει την ανάπτυξη έως και 13 πολυτελών ιδιωτικών κατοικιών, συμπληρώνοντας με αυτό τον τρόπο την εξέλιξη του προορισμού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ