ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

H BAUSCH Health Ελλάδας στη 2η θέση των Best Workplaces για το 2020

H BAUSCH Health Ελλάδας στη 2η θέση των Best Workplaces για το 2020

Τη βεβαιότητα πως πρόκειται για μία από τις κορυφαίες εταιρείες ως προς το εργασιακό περιβάλλον στη χώρα επισφράγισε η BAUSCH Health Ελλάδας, που για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αναδείχθηκε στις πρώτες θέσεις της έρευνας Best Workplaces 2020. Αυτή τη χρονιά η BAUSCH Health Ελλάδας κατατάσσεται στη δεύτερη θέση της κατηγορίας εταιρειών με 50-250 εργαζόμενους, ενώ πέρυσι, το 2019, τερμάτισε τέταρτη. Αυτή η άνοδος δύο θέσεων μέσα σε ένα έτος δίνει νέα ώθηση στην εταιρεία για περαιτέρω βελτιώσεις στο άμεσο μέλλον, όπως δήλωσε σχετικά μετά το γεγονός ο Γενικός Διευθυντής Ιάκωβος Μιχαλίτσης.

Η έρευνα διεξήχθη σε 53 εταιρείες της χώρας και λαμβάνει υπόψιν της δύο άξονες: Ο πρώτος είναι οι καθόλα εμπιστευτικές απαντήσεις των εργαζομένων της και ο δεύτερος είναι η καταγραφή των πολιτικών διοίκησης του ανθρώπινου δυναμικού, που αναλύονται σε εξειδικευμένα ερωτηματολόγια. Σε κάθε περίπτωση, οι απαντήσεις των εργαζομένων έχουν την πιο μεγάλη βαρύτητα ως προς το συνολικό αποτέλεσμα, για το οποίο επίσης αξιολογούνται παράμετροι του εργασιακού περιβάλλοντος, όπως η αξιοπιστία της διοίκησης, ο σεβασμός προς τους εργαζόμενους, το αίσθημα δικαιοσύνης που διαπνέει τις εργασιακές σχέσεις, η υπερηφάνεια που νιώθουν οι εργαζόμενοι για την εταιρεία τους, αλλά και η συντροφικότητα που αναπτύσσεται μεταξύ τους.

inside image

Την ευθύνη της διοργάνωσης έχει το Great Place to Work® Hellas και η αξιολόγηση των εταιρειών γίνεται σε συνεργασία με το τμήμα εφαρμοσμένης έρευνας του ALBA Graduate Business School. Για το 2020 συμμετείχαν συνολικά 53 εταιρείες που απασχολούν από 20 έως και μερικές χιλιάδες εργαζόμενους, ένας αριθμός που συνολικά ανέρχεται σε περισσότερα από 29.600 άτομα.

Iάκωβος Μιχαλίτσης: «Οι άνθρωποί μας είναι το κίνητρό μας»

Οι άνθρωποί μας είναι το κίνητρό μας, δήλωσε εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα ο Γενικός Διευθυντής BAUSCH Health Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας κύριος Ιάκωβος Μιχαλίτσης, χαρακτηρίζοντας την εταιρία «δεύτερη οικογένεια» και υποσχόμενος ακόμα μεγαλύτερη βελτίωση των εργασιακών συνθηκών άμεσα. «Το 2019 ήταν για τη BAUSCH Health Ελλάδας μια χρονιά – ορόσημο, αφού κατακτήσαμε την 4η θέση, στην έρευνα Best Workplaces 2019. Η παρουσία μας, όμως, για 2η συνεχόμενη χρονιά, στον κατάλογο των βραβευμένων εταιρειών, στη 2η θέση του θεσμού επιβεβαιώνει τη δέσμευσή μας στην ανθρωποκεντρική εξέλιξη, ειδικά σε ένα τόσο απαιτητικό περιβάλλον, στο οποίο έχουμε ανάγκη να αισθανόμαστε την εταιρεία, ως μια δεύτερη οικογένεια», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχαλίτσης.

Με τη νέα αυτή διάκριση η BAUSCH Health Ελλάδας απολαμβάνει μια επιπλέον εταιρική κορύφωση, εκφράζει την ευγνωμοσύνη της προς τους εργαζόμενους, όπως και τη βεβαιότητα ότι το μέλλον θα οικοδομηθεί σε ακόμη πιο σταθερές βάσεις ουσιαστικών ανθρώπινων σχέσεων. «Ακολουθούμε πιστά το όραμά μας και βελτιώνουμε διαρκώς το εργασιακό μας οικοσύστημα, με στόχο την Αριστεία. Ό,τι έχει σημασία για έναν εργαζόμενο δεν είναι μόνο η υλική ανταμοιβή αλλά και ουσιώδεις αρχές, όπως η υπερηφάνεια, η αξιοπιστία, η επιμόρφωση, ο σεβασμός, η αλληλεγγύη, η ανοχή στην διαφορετικότητα, η δικαιοσύνη, η υπευθυνότητα, το βιωματικό μοίρασμα αξιών που μας ενώνουν, σε μια όχι τετριμμένη, αλλά σπουδαία εργασιακή καθημερινότητα. Στη BAUSCH Health οι άνθρωποί μας είναι το κίνητρό μας! Σε αυτούς αφιερώνουμε τη χαρά που αισθανόμαστε σήμερα. Συνεχίζουμε, όλοι μαζί, την οικοδόμηση δεσμών εμπιστοσύνης, υλοποιώντας δράσεις, προς έναν ολοένα πιο δυνατό εταιρικό πολιτισμό με απεριόριστες δυνατότητες, του οποίου έμπνευση και σημείο αναφοράς θα είναι πάντα ο Άνθρωπος», συνέχισε ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας.

Δείτε εδώ τα 2 videos από τη βράβευση της εταιρείας

Μέλος του Ομίλου BAUSCH Health Companies Inc.

Η BAUSCH Health Ελλάδας ιδρύθηκε στην ελληνική αγορά το 2005 και σήμερα απασχολεί 72 εργαζόμενους συνολικά. Πρόκειται για μία σύγχρονη και καινοτόμο φαρμακευτική εταιρεία, η οποία δραστηριοποιείται στον χώρο του συνταγογραφούμενου φαρμάκου σε ποικίλες θεραπευτικές κατηγορίες, των προϊόντων OTC & φαρμακείου, των ιατρικών εργαλείων και εξαρτημάτων, της επεμβατικής και μη επεμβατικής δερματολογίας και κοσμετολογίας, ενώ κατέχει ηγετική θέση στον χώρο της Οφθαλμολογίας. Είναι χαρακτηριστικό της ταυτότητάς της πως ένα μεγάλο ποσοστό των προϊόντων που διακινεί παράγονται στην Ελλάδα.

Η εταιρεία ανήκει στον πολυεθνικό Όμιλο BAUSCH Health Companies Inc., που έχει έδρα το Quebec του Καναδά και 22.000 υπαλλήλους παγκοσμίως. Ο Όμιλος είναι εισηγμένος στα χρηματιστήρια της Νέας Υόρκης και του Τορόντο και εκτιμάται πως καθημερινά περί τα 150 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως χρησιμοποιούν προϊόντα του. Τα φαρμακευτικά σκευάσματα, ιατρικά εργαλεία και εξαρτήματα της Bausch Health, αποτελούν προϊόντα υψηλής ποιότητας, εξειδίκευσης και τεχνολογίας στο χώρο της Υγείας. Ορισμένα σημαντικά