ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ούζο Πλωμαρίου & M Dry Mastiha πρωταγωνιστούν σε εκδήλωση ελληνικής γαστρονομίας στο Ισραήλ

Ούζο Πλωμαρίου & M Dry Mastiha πρωταγωνιστούν σε εκδήλωση ελληνικής  γαστρονομίας στο Ισραήλ

Μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση με πρωταγωνίστρια την ελληνική γαστρονομία έλαβε χώρα στο Τελ Αβίβ στις 4 Ιουνίου 2020. Διοργανωτές της εκδήλωσης αυτής με θέμα «Cultural Greek Dinner» ήταν η Ελληνική Πρεσβεία του Ισραήλ σε συνεργασία με τη «Chaîne des Rôtisseurs club of Israel», την παλαιότερη κοινότητα γαστρονόμων στον κόσμο. Σκοπός της, ήταν η προώθηση της Ελληνικής υψηλής γαστρονομίας, η προβολή Ελληνικών προϊόντων και η ενίσχυση της Ελληνοισραηλινής φιλίας.

Στη δεξίωση που προηγήθηκε του δείπνου παρουσιάστηκαν από τον κορυφαίο οινολόγο και δημοσιογράφο για σχετικά θέματα κο Montefiore, ελληνικά εδέσματα, οίνοι, ούζο και μαστίχα. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, το Ούζο Πλωμαρίου ήταν ο πρεσβευτής και το σημείο αναφοράς της κατηγορίας, αφού ο κος Montefiore το επέλεξε για να προβάλει τα χαρακτηριστικά και τον τρόπο απόσταξής του και κατ’ επέκταση της κατηγορίας. Την παρουσίαση της εκδήλωσης ανέλαβε ο γνωστός τηλεοπτικός παρουσιαστής εκπομπών γαστρονομίας στο Ισραήλ, Shahar Fernheime και το δείπνο επιμελήθηκε ο διάσημος Ισραηλινός chef, Avshalom-Avsha Atias ο οποίος βασίστηκε σε ελληνικές γεύσεις και παραδοσιακά προϊόντα όπως το ελαιόλαδο, οι ελιές, η μαστίχα, το μέλι, τα ελληνικά τυριά, λαχανικά και άλλα.

DT Cultural Greek dinner Plomari 259

Μεγάλοι υποστηρικτές της γιορτής αυτής μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ και πρεσβευτές της ελληνικής γαστρονομίας ήταν το Ούζο Πλωμαρίου και η Μ Dry Mastiha. Το Oύζο Πλωμαρίου Ισίδωρου Αρβανίτου, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από μια εκδήλωση που αποτελεί φόρο τιμής της ελληνικότητας καθώς είναι το αγαπημένο Ούζο των Ελλήνων και το Ούζο με αξιοσημείωτη εξαγωγική δραστηριότητα. Πιο συγκεκριμένα, οι εξαγωγές του Ούζου Πλωμαρίου αποτελούν το 58,5% του συνόλου της παραγωγής του και εξάγεται σε περισσότερες από 40 χώρες στον κόσμο, με το Ισραήλ να αποτελεί σημαντική χώρα-προορισμό. Το Ούζο Πλωμαρίου κέρδισε τις εντυπώσεις των παρευρισκόμενων χάρη στην αναλλοίωτη ποιότητα και ισορροπία του, ενώ η M Dry Mastiha αποτέλεσε το ιδανικό «κλείσιμο» αυτής της γαστρονομικής βραδιάς αφού χάρη στην ισορροπημένη, ήπια γλυκιά γεύση της και στο γνώριμο, ντελικάτο άρωμα της αγαπημένης μαστίχας Χίου, άφησε μια ευχάριστη, δροσερή αίσθηση στο στόμα των προσκεκλημένων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ