SPONSORED ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σημαντική δωρεά: Έξι παιδιατρικές ΜΕΘ στο Παίδων «Η Αγία Σοφία» από τη Nestlé Ελλάς

Σημαντική δωρεά: Έξι παιδιατρικές ΜΕΘ στο Παίδων «Η Αγία Σοφία» από τη Nestlé Ελλάς

Τους τελευταίους μήνες τα παγκόσμια συστήματα υγείας δέχθηκαν και συνεχίζουν να δέχονται τεράστιες πιέσεις λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, με τη χώρα μας να μην αποτελεί εξαίρεση. Γίνεται επομένως εύκολα κατανοητό ότι η ενίσχυση του εθνικού συστήματος υγείας είναι κάτι περισσότερο από σημαντική.

Αυτός είναι ο λόγος που η δωρεά έξι παιδιατρικών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» από τη Nestlé Ελλάς, αποτελεί μία πραγματικά αισιόδοξη είδηση.

Ανταποκρινόμενη στις δύσκολες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, η εταιρεία συμμετέχει στην εθνική προσπάθεια για την κάλυψη των υγειονομικών αναγκών των νοσοκομείων της χώρας μας, μέσα από μία νέα πρωτοβουλία με τη δωρεά συνολικά έξι ΜΕΘ στο μοναδικό δημόσιο Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο στη χώρα μας. Χάρη στη νέα αυτή δωρεά, θα δημιουργηθούν ουσιαστικά τρεις νέες παιδιατρικές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και θα αναβαθμιστούν πλήρως άλλες τρεις υπάρχουσες.

Πρόκειται για μία δωρεά η οποία θα αφήσει μία μόνιμη παρακαταθήκη στο Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο του ΓΝΠΑ «Η Αγία Σοφία» και δίνει «ανάσα» στο σύστημα υγείας της χώρας μας γενικότερα, σε ό,τι αφορά στην ιατρική περίθαλψη των παιδιών.

Οι δηλώσεις του προέδρου και διευθύνοντα σύμβουλου της Nestlé Ελλάς, Νίκου Εμμανουηλίδη, είναι σίγουρα ενδεικτικές. Για τον ίδιο τον κ. Εμμανουηλίδη, «είναι ιδιαίτερα σημαντικό για εμάς να μπορούμε να συμβάλουμε στην προσπάθεια που γίνεται για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ειδικά όταν αυτή η προσπάθεια επικεντρώνεται στα παιδιά που αποτελούν την ελπίδα για το μέλλον και την πηγή αισιοδοξίας μας». Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε δε, «αυτή η χρονιά ήταν δύσκολη για όλους. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια πρωτόγνωρη κατάσταση που μας υπενθυμίζει καθημερινά ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από την υγεία μας».

Η Nestlé Ελλάς αποδεικνύει εμπράκτως ότι νοιάζεται και αποτελεί ενεργό μέλος της ελληνικής κοινωνίας εδώ και πολλά χρόνια, συνδράμοντας συχνά μέσω των πρωτοβουλιών της στην αντιμετώπιση σημαντικών προκλήσεων. Άλλωστε, βρίσκεται στην ελληνική αγορά εδώ και περισσότερα από 120 έτη, Στην Ελλάδα η εταιρεία απασχολεί σήμερα 875 υπαλλήλους και διαθέτει ένα εργοστάσιο νερού και ένα εργοστάσιο καφέ, που λειτουργούν με ηλεκτρική ενέργεια που προέρχεται 100% από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ενώ σε ό,τι αφορά στην παγκόσμια στρατηγική της, να σημειώσουμε πως μεταξύ άλλων, έχει δεσμευθεί για πλήρως ανακυκλώσιμες ή επαναχρησιμοποιούμενες συσκευασίες έως το 2025 και για μηδενικές καθαρές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου έως το 2050.

Υπό τα νέα αυτά δεδομένα στη ζωή μας και λόγω των έκτακτων συνθηκών που αντιμετωπίζουμε σε υγειονομικό επίπεδο, το να νοιαζόμαστε για τους συνανθρώπους μας και δη για τα παιδιά, αποτελεί βασική προϋπόθεση για ένα πιο αισιόδοξο αύριο, μια επιλογή που δίνει ελπίδα για το μέλλον.

Sponsored by Nestlé