ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λιανεμπόριο: Οι μεγάλοι κερδισμένοι της πρώτης μέρας

Λιανεμπόριο: Οι μεγάλοι κερδισμένοι της πρώτης μέρας
Oι καταναλωτές έσπευσαν να εκμεταλλευθούν τις ιδιαίτερα γενναίες εκπτώσεις που κατά περίπτωση έφτασαν ακόμη και το 70%. INTIME NEWS

Καταστήματα ένδυσης, υπόδησης αλλά και καλλυντικών ήταν οι μεγάλοι κερδισμένοι από την πρώτη ημέρα του ανοίγματος του λιανεμπορίου.

Με τζίρο που σε κάποιες περιπτώσεις θύμισε και… Black Friday, οι καταναλωτές έσπευσαν να εκμεταλλευθούν τις ιδιαίτερα γενναίες εκπτώσεις που κατά περίπτωση έφτασαν ακόμη και το 70%.

Η μεγαλύτερη κοσμοσυρροή -που όμως δεν δημιούργησε προβλήματα- παρουσιάστηκε σε μεγάλες αλυσίδες, κυρίως επώνυμης ένδυσης, με το τζίρο να ξεπερνά ακόμα και κατά 50% τα αντίστοιχα περσινά επίπεδα.

Συχνό φαινόμενο ήταν οι ουρές έξω από τα καταστήματα, όμως οι καταναλωτές, αλλά και οι καταστηματάρχες τηρούσαν ευλαβικά τα μέτρα ασφαλείας ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα.

Αντίστοιχη ήταν η εικόνα και έξω από τα καταστήματα καλλυντικών, τόσο εντός όσο και εκτός εμπορικών κέντρων με του καταναλωτές μάλιστα να πραγματοποιούν σημαντικά αυξημένο τζίρο ανά πελάτη.

Όπως αναφέρουν στο CNN Greece στελέχη του κλάδου, αυτό είναι λογικό καθώς τα κλειστά καταστήματα έκαναν πολλούς να «ξεμείνουν» και να χρειαστεί να προμηθευτούν μαζικά καλλυντικά, φοβούμενοι ενδεχόμενο νέο lockdown.

Δέλεαρ οι μεγάλες εκπτώσεις

Ειδικά στην περίπτωση της ένδυσης και της υπόδησης, οι μεγάλες εκπτώσεις που έφτασαν και το 70% αποτέλεσαν -και αποτελούν- μεγάλο δέλεαρ για τους καταναλωτές.

Με δεδομένο μάλιστα ότι ο συγκεκριμένος κλάδος ήταν από τους χαμένους του click away, οι υποψήφιοι αγοραστές έσπευσαν στα καταστήματα για να δοκιμάσουν τα ρούχα και τα παπούτσια πριν αγοράσουν.

Μάλιστα, πολλοί ήταν εκείνοι που θέλησαν να κάνουν άμεσα τις αγορές τους φοβούμενοι ένα πιθανό νέο κλείσιμο του λιανεμπορίου.


Ιδανικό σενάριο η κλιμακωτή άνοδος

Πάντως, όπως ανέφερε στο CNN Greece ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) κ. Γιώργος Καρανίκας η κλιμακωτή άνοδος του λιανεμπορίου, όπως έγινε χθες, είναι ο ιδανικό σενάριο.

Έτσι, όπως τόνισε, το λιανεμπόριο θα ανοίξει και δεν θα ξανακλείσει, ενώ και οι ίδιοι οι καταστηματάρχες φροντίζουν να τηρούνται τα μέτρα, καθώς γνωρίζουν ότι από αυτά εξαρτάται η λειτουργία των καταστημάτων τους.

Μάλιστα, όπως τόνισε ο κ. Καρανίκας, η κακοκαιρία έπαιξε ρόλο στο να μην δημιουργηθούν ακόμη μεγαλύτερες ουρές που θα ήταν πρόβλημα και έτσι να δούμε μια κλιμακωτή αύξηση στην κίνηση, η οποία, όπως εκτιμά, θα εξομαλυνθεί πλήρως μέσα στις επόμενες ημέρες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ