ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ανάπτυξη λογισμικού και καινοτόμες λύσεις σε διεθνές επίπεδο από την Ελλάδα

Ανάπτυξη λογισμικού και καινοτόμες λύσεις σε διεθνές επίπεδο από την Ελλάδα

Αυτή είναι η Software Competitiveness International

Με συνεχή, επιτυχημένη και πολυβραβευμένη παρουσία στον χώρο της Ανάπτυξης Λογισμικού στην Ελλάδα αλλά και σε χώρες της Κεντρικής Ευρώπης επί δέκα έτη και πλέον, η Software Competitiveness International Α.Ε. (SoftCom International) διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στον τομέα της. Οι περισσότεροι από 90 εργαζόμενοι στα γραφεία της στην Ελλάδα προσφέρουν καινοτόμες υπηρεσίες στις πολυεθνικές εταιρείες που απαρτίζουν το πελατολόγιό της, οι οποίες, με τη σειρά τους, αναγνωρίζουν την υψηλή συνέπεια και ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών και προιόντων με συνεχή διεύρυνση της συνεργασίας τους. Η SoftCom International παρέχει εξατομικευμένες και καινοτόμες λύσεις Λογισμικού, αλλά και εξειδικευμένες υπηρεσίες Αρχιτεκτονικής, Σχεδίασης και Ανάπτυξης Λογισμικού για τα Προϊόντα τους.

Λογισμικό σε όλο το εύρος του κύκλου Ανάπτυξης Λογισμικού

Αυτό που κάνει τη SoftCom International να ξεχωρίζει και να καταγράφει συνεχείς επιτυχίες στον χώρο της, σε διεθνές επίπεδο είναι η προσέγγιση των νέων προκλήσεων. Κάθε πελάτης αντιμετωπίζεται διαφοροποιημένα, βάσει των ειδικών αναγκών και ιδιαιτεροτήτων του, από ομάδα έμπειρων μηχανικών Λογισμικού, οι οποίοι εξειδικεύονται στην υλοποίηση των ειδικών αναγκών των προιόντων του, τόσο τεχνολογικά όσο και από πλευράς λειτουργικότητας και αγοράς. Εστιάζει στην παραγωγή λογισμικού σε όλο το εύρος του κύκλου Ανάπτυξης Λογισμικού, για τεχνολογίες αιχμής, καινοτόμα προϊόντα και λειτουργικότητες, που αφορούν απαιτητικές αγορές από πλευράς ασφάλειας και ποιότητας. Έτσι η Software Competitiveness International έχει διεισδύσει σε αγορές όπως η Aυτοκινητοβιομηχανία, τα Διαστημικά, η Αεροναυπηγική, η Ψηφιοποίηση, οι Τηλεπικοινωνίες, η βιομηχανική εκτύπωση, η Διαχείριση γνώσης και η Υγεία, παρέχοντας τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες της μέσω στελεχών με πολύχρονη εμπειρία, ενθουσιασμό για ποιότητα, διαδικασίες και συνεχή βελτίωση.

Το «μυστικό» άλλωστε της λειτουργίας της SoftCom International, που είναι ένα Κέντρο Λογισμικού με έδρα την Ελλάδα, αλλά με επιτόπια παρουσία και δραστηριοποίηση στο εξωτερικό, ευθύς εξ αρχής από την ίδρυση της, είναι ένας συνδυασμός δύο παραγόντων, που δεν συναντώνται συχνά και εύκολα. Από τη μία, οι ομάδες της εργάζονται με βάση την οργάνωση και την εμπειρία που συνήθως συναντάμε σε έναν πολυεθνικό οργανισμό και από την άλλη διατηρούν, μετά από περισσότερα από δέκα χρόνια, τη φρεσκάδα των ιδεών και την αφοσίωση που μία νέα και δυναμική start up εταιρεία παρέχει στους πελάτες της. Δεν είναι τυχαίες άλλωστε οι βραβεύσεις και οι πιστοποιήσεις που αποσπά διαρκώς η SoftCom International από καταξιωμένους φορείς σε διάφορους τομείς, πιστοποιώντας με τον καλύτερο τρόπο πως η εταιρεία αποτελεί έναν αξιόπιστο συνεργάτη με ποιοτική προσέγγιση και μεθοδολογία διεθνών προδιαγραφών στην ανάπτυξη λογισμικού και ταυτόχρονα, ένα ιδανικό εργασιακό περιβάλλον με επίπεδη οργανωτική δομή, όπου οι 90 και πλέον εργαζόμενοί της συνεργάζονται ως ομάδα, σε συνθήκες κατάλληλες για να αναπτύξουν τις τεχνολογικές γνώσεις τους, μέσα σε ένα πολυεθνικό περιβάλλον.

Ομαδικό πνεύμα με πάθος για την τεχνολογία, ταλέντο, αφοσίωση, δέσμευση και μεράκι

Αυτό ακριβώς, δηλαδή η εσωτερική οργάνωση της SoftCom International και το εργασιακό περιβάλλον που διαμορφώνει για τους συνεργάτες της, είναι ακόμα μία ειδοποιός διαφορά της. Έμπειροι μηχανικοί λογισμικού, με υψηλή κατάρτιση (απόφοιτοι αναγνωρισμένων Πανεπιστημιακών Σχολών, κυρίως της Ελλάδας, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γερμανίας και των ΗΠΑ), με ταλέντο, όρεξη και κέφι για την εργασία τους συνεργάζονται καθημερινά με ομαδικό πνεύμα και δημιουργηκότητα , από τα οποία διέπεται η εταιρεία σε όλες τις βαθμίδες της. Στο «τιμόνι» άλλωστε, βρίσκεται η Δρ. Ζωή – Τζοάννα Αικατερινίδη, η οποία διαθέτει πάνω από είκοσι πέντε χρόνια εμπειρία στην Έρευνα και Ανάπτυξη Λογισμικού και στη διεθνή αγορά Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών και η οποία ίδρυσε την εταιρεία το 2010.

Αξίζει επίσης να αναφερθεί πως, κατά μέσο όρο η εργασιακή εμπειρία των στελεχών της SoftCom International στην Ανάπτυξη Λογισμικού είναι τα εννέα χρόνια και αφορά, κατά κύριο λόγο, σε διεθνή και μεγάλα, σύνθετα έργα. Ο συνεχής ενστερνισμός νέων τεχνολογικών προκλήσεων, η έντονη αναλυτική σκέψη, η ικανότητα επίλυσης προβλημάτων και η παραγωγικότητα, η προσαρμοστικότητα, η ικανότητα αυτονομίας στην εργασία («self-managed»), η ομαδική νοοτροπία και η ικανότητα συνεργασίας με πολυεθνικές ομάδες και σε πολυεθνικό επίπεδο, η ευελιξία και η γρήγορη προσαρμογή σε ένα ταχύτατα μεταβαλλόμενο περιβάλλον, είναι χαρακτηριστικά που διαθέτουν, αναπτύσσουν και καλλιεργούν όλοι ανεξαιρέτως οι μηχανικοί που συνθέτουν τη μεγάλη ομάδα της SoftCom International, σε όλη τη διάρκεια της πορείας της στην αγορά της Κεντρικής Ευρώπης (Γερμανία, Γαλλία, Ελβετία) και στην εγχώρια αγορά, όπου δραστηριοποιείται.

Επιπλέον, στη Software Competitiveness International εφαρμόζεται πλήρως η πολιτική «open door», η επίπεδη οργανωτική δομή με ευελιξία και προσαρμοστικότητα ώστε το περιβάλλον εργασίας να είναι ευχάριστο, αποδοτικό και δημιουργικό. Επιπλέον διατηρείται η ισορροπία οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής, ενώ παρέχονται μακροχρόνιες προοπτικές συνεργασίας – όπως ακριβώς και μεταξύ της εταιρείας και των πελατών της. Οι συνθήκες ενθαρρύνουν τους εργαζόμενους να εξελίσσονται, αναπτύσσοντας τις τεχνολογικές τους ικανότητες, καθώς εργάζονται σε τεχνολογίες αιχμής και για καινοτόμα προιόντα, από την Ελλάδα μεν, αλλά για τη διεθνή αγορά.

Οι άνθρωποι της SoftCom International αποτελούν σημαντικό παράγοντα της στρατηγικής και της επιτυχίας της εταιρείας, και προστιθέμενη αξία για την εταιρεία και τους πελάτες της.

Αποδοτικότητα – Νοοτροπία – Ευθύνη

Η Software Competitiveness International Α.Ε. είναι μία εταιρεία Λογισμικού με διεθνή παρουσία, που αναπτύσσεται διαρκώς. Η εμπιστοσύνη, που έχει κερδίσει από τους πελάτες της, λόγω της ποιότητας και της συνέπειας που χαρακτηρίζουν τις υπηρεσίες που παρέχει, της δίνουν την δυνατότητα συνεχούς ανάλυψης νέων υπευθυνοτήτων. Την περίοδο αυτή, η SoftCom International έχει δημιουργήσει και πάλι νέες, ενδιαφέρουσες και τεχνολογικά αξιόλογες θέσεις εργασίας και αναζητά να προσλάβει πρόσθετους συνεργάτες. Κάθε μηχανικός λογισμικού που παθιάζεται με το αντικείμενό του, θέλει να εγρασθεί και να εξελιχθεί μέσα σε ένα πολυεθνικό περιβάλλον, όπως αυτό που παρέχει η SoftCom International , τώρα έχει την ευκαιρία να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα.

Στον τομέα «Καριέρα» στην ιστοσελίδα της SoftCom International υπάρχουν αναλυτικά όλες οι λεπτομέρειες για κάθε ενδιαφερόμενο, που θέλει να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του, διασφαλίζοντας ιδανικές συνθήκες εργασίας, ομαδικό πνεύμα, δυνατότητες εξέλιξης και διαρκούς διεύρυνσης γνώσης στις σύγχρονες τεχνολογίες που εφαρμόζονται διεθνώς. Διότι, η SoftCom International είναι μία εταιρεία που αξιολογεί και ανταμοίβει την αποδοτικότητα, τη επαγγελματική νοοτροπία και την υπευθυνότητα των στελεχών της. Με σεβασμό και αφοσίωση η ομάδα προχωρά διαρκώς και μόνο μπροστά!

Ακολουθεί αναλυτική λίστα με τις πιστοποιήσεις, αξιολογήσεις και διακρίσεις της Software Competitiveness International Α.Ε. (SoftCom International):

Πιστοποιήσεις και αξιολογήσεις:

  • ISO9001:2015 & ISO27001:2013, από TUEV AUSTRIA – HELLAS
  • TISAX level 3, από την KPMG AG (Γερμανία) για
  1. διαχείριση Πληροφορίας με πολύ υψηλό επίπεδο προστασίας και
  2. διασύνδεση με τρίτους με πολύ υψηλό επίπεδο προστασίας βάσει των προδιαγραφών ασφάλειας πληροφοριών της Γερμανικής Ένωσης Αυτοκινητοβιομηχανίας (VDA ISA).
  • Automotive SPICE® V3.1 Level 3, από την Methodpark (Γερμανία)

Διακρίσεις:

  • Greek Exports Awards 2019: Τop Innovation in Exports -Silver Award
  • HR Awards 2019:
  1. Best team building program – Silver Award
  2. Best employee engagement strategy – Silver Award
  • HR Community Awards 2015:
  1. Creative Working Environment Award – Bronze
  2. Motivational & Benefit Policy Award – Bronze
  3. Website and Other Interfaces Award – Bronze
  • Business Awards 2013 by the Chamber of Lassithi – Crete Greece: Top growing Small Medium Enterprise